Ημέρα 94η #QuarantineLife2 : Με διάγγελμα Μητσοτάκη απόψε το καθολικό lockdown στην Αττική

 Με διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 7.30 απόψε (9/2) θα ανακοινωθεί η επιβολή καθολικού lockdown στην Αττική, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του επιδημιολογικού φορτίου.  

Σημειώνεται, ότι στην απόφαση για lockdown τύπου Μαρτίου 2020 στην Αττική, κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως.

Έτσι αναμένεται να κλείσουν σχολεία, λιανεμπόριο και εκκλησίες για τουλάχιστον δυο εβδομάδες, πιθανότατα από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε προαναγγείλει τα νέα, αυστηρότερα μέτρα, δηλώνοντας στο OPEN:

«Την περίοδο 24/1-3/2 είχαμε σημαντική αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...