Μπλέξαμε με αυτόν τον μαλάκα λαό

"Έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας. Έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα!"
Κώστας Τασιούλας, βουλευτής ΝΔΑυτά λοιπόν με τον εκλεγμένο βουλευτή της ΝΔ!
Εμπλεξε! Πολύ άσχημα! Με μαλάκα λαό! Διότι ένας λαός που επιλέγει έναν αναποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης τι είναι; Μαλάκας είναι!
Μπορεί να μην το λέει καθαρά ο Τασιούλας διότι είναι ευγενικός άνθρωπος. Δεν παραφέρεται. Δεν προσβάλλει. Δεν είναι σαν τον Πέτρο Κωστόπουλο αυτός. Είναι ένας δανδής της πολιτικής. 
Μπορεί να το πιστεύει βαθιά μέσα του αλλά δεν μπορεί να βγει, να το φωνάξει, να το πει: "Λαέ είσαι μαλάκας! Είσαι χοντρομαλάκας λαός! Αρχιμαλάκα βλαχολαέ!".
Θα πεις εσύ τώρα, και να έβγαινε να το φωνάξει, να το πει, ποιός θα τον άκουγε; Ακούει ο μαλάκας; Δεν ακούει! Πάει κάθε τέσσερα χρόνια ή και πιο συχνά και ψηφίζει. Σαν μαλάκας! Οπως έκανε, ο μαλάκας, τον Ιανουάριο του 2015 και μετά ξανά τον Σεπτέμβριο του 2015. Και ψήφισε μαλάκες, ο μαλάκας, όπως εννοεί ο κύριος Τασιούλας αλλά δεν το φωνάζει...
Αλλωστε χέστηκε κι αν τον ακούσει ή δεν τον ακούσει αυτός ο μαλάκας λαός. Ούτως ή άλλως αυτόν δεν το ψηφίζει αυτός ο μαλακολαός.  Τον ψηφίζουν κάποιοι άλλοι που δεν είναι λαός και ξέρουν να εκλέγουν με δημοκρατικό τρόπο ή και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, αποτελεσματικούς ανθρώπους όπως είναι ο ίδιος ο κύριος Τασιούλας. Το λέει καθαρά "έχουμε μπλέξει". "Εχουμε"! Δεν έχει μπλέξει ο μαλάκας λαός. "Εμείς έχουμε μπλέξει. Οι άλλοι!". Οι εκτός μαλάκα λαού! Οι μη-μαλάκες! Που καταλαβαίνουμε πόσο προβληματική είναι η δημοκρατία αλλά δεν το κάνουμε θέμα διότι είμαστε νεοφιλελεύθεροι άνθρωποι. Το θέμα δεν είναι να το κάνουμε θέμα. Το πρώτο θέμα είναι να ακούσουν αυτοί που πρέπει! Οι σωστοί!
Αν τον άκουγε τουλάχιστον κανένας διοικητής τεθωρακισμένων, ένας απόστρατος έστω, πάει στο διάολο. Κάτι θα μπορούσε να γίνει βρε αδελφέ! Δυστυχώς όμως δεν είμαστε στο 1967! Και όσο να 'ναι ακούγεται και λίγο αντιευρωπαϊκό αυτό το πράγμα...
Δεν πειράζει όμως. Την καταπίνει την οργή του ο Τασιούλας. Δεν θα βγει να το φωνάξει, να το πει το πόσο "απίστευτα χοντρομαλάκας είναι ο λαός". Θα το πει ήρεμα. Στον ήρεμο ΣΚΑΪ.
Θα το πει με τρόπο! "Εχουμε μπλέξει με δημοκρατικό τρόπο...". Λίγο φλωρίστικα. Λίγο σαν να λέει "είστε πολύ μαλάκες, με το συμπάθιο". Οχι ούτε με το συμπάθιο. Πιο βρετανικά. Τόσο όσο να τον ακούσουν και να εμψυχωθούν όσοι μπορούν να τον κατανοήσουν και κυρίως μπορούν να κάνουν κάτι. 
Τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας για παράδειγμα!

Σχόλια