Η Ζωή, ο Μεϊμαράκης, ο Βαλυράκης, η Siemens και η χαμένη τιμή της ενημερώσης

Αχός βαρύς ακούστηκε, για μία ακόμη φορά, στη Βουλή (#vouli).
Αυτή τη φορά στην Επιτροπή για τη Siemens. Βαριά τα θέματα που άνοιξε ο Σ. Βαλυράκης, πρόεδρος της προηγούμενης επιτροπής για το σκάνδαλο. Βαρύτερος όμως αποδείχθηκε για σχεδόν όλα τα ΜΜΕ ο καυγάς μεταξή Ζωής Κωνσταντοπούλου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει και πάλι, στέλνοντάς τον στη Βουλή, το φάκελο της Siemens (θέμα εδώ από το TheToc 26/5/2015)

Τη συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού με την SIEMENS που είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2012 πρόκειται να επανεξετάσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιεί ο υπουργός Οικονομικών.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου.
Στην απάντηση του, το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει ότι η σύμβαση θα επανεξεταστεί όπως και κάθε φορέας που εμπλέκεται με την  υπόθεση, ενώ προειδοποιεί ότι «εφόσον προκύψουν ευθύνες σε βάρος οποιοδήποτε προσώπου, αυτές θα αποδοθούν».
Το σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία της γερμανικής εταιρίας θα απασχολήσει σήμερα το απόγευμα και την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Η πρόεδρος της επιτροπής Ζωή Κωνσταντοπούλου έπειτα από πρόταση της και απόφαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ανοίγει εκ νέου το φάκελο.
Σήμερα έχει κληθεί να ενημερώσει τους βουλευτές ο πρώην πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την SIEMENS Σήφης Βαλυράκης.
Σχετικά άρθρα εδώ από το Google News

Και ο Σήφης Βαλυράκης έβγαλε "λαβράκι" (ή "έριξε βόμβα"). Ενα "λαβράκι" που θα έπρεπε να το είχε βγάλει όταν ήταν πρόεδρος, όμως ποτέ δεν είναι αργά.

(Από το TVXS 26/5/2015)

«Η Εξεταστική Επιτροπή ανέδειξε το οργανωμένο διασυνοριακό έγκλημα», τόνισε ο κ. Βαλυράκης και πρόσθεσε: «Aπέδειξε ότι η Siemens υπερτιμολογούσε τις συμβάσεις της και αύξανε το "κόστος" των συμβάσεων κατά 10%. Παρήγαγε έτσι 8% χρήμα για να δωροδοκεί υπηρεσιακούς παράγοντες και 2% για να δωροδοκεί, να χρηματοδοτεί κόμματα και μέλη των κυβερνήσεων». «Αποδείχθηκε ότι υπήρχε εγκληματική οργάνωση μέσα στη Siemens που στόχευε στη διοχέτευση μαύρου χρήματος. Συστηματικές δωροδοκίες κρατικών υπαλλήλων και στελεχών στο σύνολο των δομών του ελληνικού κράτους. Σκοπός ήταν να εξασφαλιστεί προνομιακή θέση στον ανταγωνισμό για τις προμήθειες του δημόσιου τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι στο πόρισμα της εξεταστικής υπήρχε παραπεμπτικό για 12 άτομα συνολικά που υπήρξαν υπουργοί –της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ προφανώς- και είχε προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.  Το αποτέλεσμα ήταν όμως κάτι τέτοιο η βουλή να μην το δεχθεί όπως και να μην σταλεί η υπόθεση για περαιτέρω διερεύνηση από το αρμόδιο δικαστικό όργανο, όπως είχε ζητήσει», τόνισε και σημείωσε: «Η υπόθεση Siemens ξεκίνησε ως σκάνδαλο διαφθοράς και εξελίχθηκε ως σκάνδαλο συγκάλυψης»
Ο κ. Βαλυράκης άσκησε κριτική και στη Δικαιοσύνη  για την οποία ανέφερε  ότι εξέταζε τις υποθέσεις που αφορούσαν την εταιρία με διαφορετικούς κάθε φορά δικαστικούς λειτουργούς, γεγονός που δεν επέτρεπε την συνολική διερεύνηση της υπόθεσης. Υπενθύμισε ακόμα ότι τότε η Βουλή δεν υπερψήφισε την πρόταση της επιτροπής για διερεύνηση ποινικών ευθυνών και ότι δεν δέχθηκε η υπόθεση να πάει για περαιτέρω διερεύνηση στο αρμόδιο δικαστικό όργανο.
Σχετικά άρθρα εδώ από το Google News

Υπό ομαλές δημοσιογραφικές και μιντιακές συνθήκες αυτό θα αποτελούσε είδηση πρώτης γραμμής. Ελα όμως που στην ίδια συνεδρίαση υπήρξε ένας τσακωμός μεταξύ της νυν και του πρώην Προέδρου της Βουλής. Ενας ανόητος και μάλλον ανάξιος λόγος τσακωμός με ανεκδοτολογικό μόνο ενδιαφέρον. Αντε και για κανένα παρασκήνιο ή μονόστηλο. Φυσικά αυτός ο άνευ ουσίας καυγάς έγινε πρώτο θέμα σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, έντυπα και διαδικτυακά επισκιάζοντας την είδηση Βαλυράκη.

Σκηνές ροκ στη Βουλή με Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μεϊμαράκη
The TOC - ‎26 Μαΐ 2015‎

Σκηνές ροκ στη Βουλή ανάμεσα σε Ζωή και Μεϊμαράκη
Ant1News - ‎26 Μαΐ 2015‎

«Ξέσπασμα» Μεϊμαράκη: Μας έχετε εδώ σαν τα ζώα - Ζωή: Δεν σας ...
gazzetta.gr - ‎26 Μαΐ 2015‎
Σφοδρή σύγκρουση με βαρύτατες εκφράσεις μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξελίχθηκε με την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου έχει κληθεί ο κ. Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της εξεταστικής ...

«Μετωπική» Ζωής - Μεϊμαράκη
Έθνος - ‎26 Μαΐ 2015‎

Οξύτατο επεισόδιο Ευ. Μεϊμαράκη - Ζωής Κωνσταντοπούλου στη ...
Nαυτεμπορικη - ‎26 Μαΐ 2015‎

Αγριος καβγάς Ζωής-Μεϊμαράκη: Απίστευτες κουβέντες
iefimerida - ‎26 Μαΐ 2015‎

Καβγάς Μεϊμαράκη - Κωνσταντοπούλου: - Με θεωρείτε ζώο. Απαιτώ ...
News247.gr - ‎26 Μαΐ 2015‎

Βαριές Κουβέντες μεταξύ Ζωής - Μεϊμαράκη
Reporter.gr (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο) - ‎26 Μαΐ 2015‎

Άγριος καυγάς στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την Ζωή - Μεϊμαράκης ...
Newsit - ‎26 Μαΐ 2015‎

«Ξεκατίνιασμα» Μεϊμαράκη – Ζωής: Είναι γαϊδουριά να σε ...
Tribune.gr - ‎26 Μαΐ 2015‎

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Ζωής και Μεϊμαράκη
Newsbeast.gr - ‎26 Μαΐ 2015‎

[Ant1]: Σκηνές ροκ στη Βουλή ανάμεσα σε Ζωή και Μεϊμαράκη
multi-news.gr (Ιστολόγιο) - ‎26 Μαΐ 2015‎

«Δηλητήριο» Αδωνι για Ζωή: Ο Μεϊμαράκης φταίει που της έδωσε ...
iefimerida - ‎26 Μαΐ 2015‎

«Σκοτωμός» Μεϊμαράκη - Κωνσταντοπούλου με αναφορές στο ...
Ημερησία - ‎26 Μαΐ 2015‎

Μεϊμαράκης κατά Ζωής με αναφορές στο... ζωικό βασίλειο
Nooz.gr - ‎26 Μαΐ 2015‎

Αγριος καβγάς Μεϊμαράκη - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Τα Νέα Οnline - ‎26 Μαΐ 2015‎

Άγριος καυγάς Κωνσταντοπούλου - Μεϊμαράκη: Μας έχετε σαν τα ...
Madata.gr - ‎26 Μαΐ 2015‎

Αγριος καβγάς Με'ι'μαράκη-Κωνσταντοπούλου
Έθνος - ‎26 Μαΐ 2015‎

Βουλή: Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου – Μεϊμαράκη (video)
NewsBomb - ‎26 Μαΐ 2015‎

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Κωνσταντοπούλου-Μεϊμαράκης
cretalive - ‎26 Μαΐ 2015‎

Χοντρό επεισόδιο Μεϊμαράκη-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή!
www.star.gr - ‎26 Μαΐ 2015‎

Μεϊμαράκης κατά Κωνσταντοπούλου: «Γαϊδουρινή» η συμπεριφορά ...
e-typos (Εγγραφή) (Ιστολόγιο) - ‎26 Μαΐ 2015‎

Αγρια κόντρα Μεϊμαράκη-Κωνσταντοπούλου με εκφράσεις για ...
iefimerida - ‎27 Μαΐ 2015‎

Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Μεϊμαράκη
MEGA TV - ‎26 Μαΐ 2015‎

Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου – Μεϊμαράκη
Real.gr - ‎26 Μαΐ 2015‎

Νέο «θερμό» επεισόδιο στη Επιτροπή Θεσμών με Κωνσταντοπούλου ...
Huffington Post Greece - ‎26 Μαΐ 2015‎

Βγήκαν μαχαίρια στη Βουλή μεταξύ Μεϊμαράκη - Κωνσταντοπούλου
News.gr - ‎26 Μαΐ 2015‎

Ιδού πως το παρουσίασε η Καθημερινή 27/5/2015 από τα λίγα Μέσα που αναφέρονται και στο Βαλυράκη:

Η πρώτη πράξη στην κοινοβουλευτική διαδικασία ανάσυρσης της υπόθεσης Siemens από τη Βουλή σημαδεύτηκε από ένα έντονο επεισόδιο ανάμεσα στην κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον προκάτοχό της κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Το φιτίλι άναψε μόλις η βουλευτής της Ν.Δ. Ολγα Κεφαλογιάννη ζήτησε έγκαιρη και έγγραφη –όταν απαιτείται– ενημέρωση επί της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων. Το απαντητικό σχόλιο της προέδρου εμπεριείχε αναφορά στην απουσία της κ. Κεφαλογιάννη από την προχθεσινή συνεδρίαση για το Δ.Σ. της ΕΡΤ. Ο επίσης αποχωρήσας από εκείνη τη συνεδρίαση κ. Μεϊμαράκης θεώρησε ότι τον αφορούσε το προσβλητικό, όπως το χαρακτήρισε, σχόλιο και ο καβγάς άναψε.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αποχώρησε επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου δεν τηρεί τις διαδικασίες, ούτε και ως προς τους χρόνους των συνεδριάσεων (αργεί να προσέλθει σε αυτές, καθυστερεί η έναρξή τους, ενώ δεν υπάρχει προσδιορισμός ολοκλήρωσής τους κάθε φορά).
Ευ.Μ.: «Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε κατά σύστημα να περιμένουμε. Δεν είναι συμπεριφορά προέδρου που θέλει να τον σεβόμαστε».
Ζ.Κ.: «Από την προηγούμενη ιδιότητά σας θα έπρεπε να ξέρετε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε κοινοβουλευτικές εκφράσεις».
Ευ.Μ.: «Δεν δέχομαι από εσάς μαθήματα. Δεν θα μου κάνετε εσείς μαθήματα συμπεριφοράς. Αντε μπράβο...».
Ζ.Κ.: «Οταν θα είστε στην κατάλληλη διάθεση, θα καταλάβετε αυτά που διατυπώσατε και θα ανακαλέσετε κάποια στιγμή, είμαι σίγουρη».
Ευ.Μ.: «Η δική μου συμπεριφορά προκλήθηκε από τη δική σας».
Ζ.Κ.: «Να αυτοπροσδιορίζεστε, κ. Μεϊμαράκη».
Ευ.Μ.: «Θα σας σέβομαι όταν με σέβεστε και θα σας χαμογελώ όταν μου χαμογελάτε...».
Ζ.Κ.: «Εγώ θα συνεχίσω να χαμογελάω ακόμα και όταν αυτά που λέτε μου προκαλούν γέλιο».
Ευ.Μ.: «Δεν αξίζετε»!
Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου είχε φραστικό επεισόδιο και με τον κ. Γ. Τραγάκη, εξαιτίας της επιλογής της να αφήσει να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. αντιδρούσαν επειδή ενοχλούνται από το θέμα της συνεδρίασης: «Νομίζω ότι η υπόθεση Siemens εξάπτει πολλά πάθη...», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Ο τελευταίος υπαινιγμός σας είναι βαρύς», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Γ. Τραγάκης. Τη δυσφορία του για τον τρόπο διαχείρισης του χρόνου των συνεδριάσεων εξέφρασε και ο κ. Θ. Παφίλης (ΚΚΕ): «Δεν μπορούμε να είμαστε αιχμάλωτοι εδώ», είπε.
Οταν έπειτα από δίωρο επετεύχθη περιβάλλον σχετικής ηρεμίας, ο προσκεκλημένος στη συνεδρίαση πρώην πρόεδρος εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, Σ. Βαλυράκης, μεταξύ άλλων είπε ότι υπάρχουν περιθώρια να ριχθεί φως στην υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τη Βουλή να αναλάβει πρωτοβουλίες άσκησης πίεσης στην εταιρεία προκειμένου να αποκαλύψει τα πολιτικά πρόσωπα-αποδέκτες των μαύρων χρημάτων της διαφθοράς, ενώ μίλησε ακόμα και για την ανάγκη καταγγελίας της συμφωνίας-συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με την εν λόγω γερμανική εταιρεία. Με αμφότερες τις προτάσεις δήλωσε σύμφωνη η πρόεδρος της Βουλής

Τα ΜΜΕ, δυστυχώς, δίνουν τον τόνο και στη δημόσια συζήτηση η οποία διεξάγεται στα κοινωνικά δίκτυα. Και εκεί ο καυγάς σχεδόν μοπωλεί το ενδιαφέρον.

Ελάχιστοι αντιδρούν. Ελάχιστοι παρατηρούν καν το θάψιμο της είδησης. Το "δέντρο" κρύβει το "δάσος" για μία ακόμη φορά.


Και μετά άρχισε η κριτική:

(Από το TVXS με πηγή το Unfollow 27/5/2015)

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, τα ρεπορτάζ αναφέρονταν στην επιστολή που έστειλε ο Σήφης Βαλυράκης στον Αλέξη Τσίπρα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτοντας εαυτόν στη διάθεσή τους, με την ιδιότητα του προέδρου της προηγούμενης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens. Και μετά; Τι έγινε στη συνέχεια; Τι μάθατε σήμερα από τα MME;


Ο Σήφης Βαλυράκης κλήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η συνεδρίαση ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα από την ώρα έναρξης όλων των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Το τι ακριβώς ειπώθηκε εκεί δεν το είδαμε πουθενά γραμμένο, δεν το ακούσαμε στα ραδιόφωνα και φυσικά δεν το παρακολουθήσαμε στα κανάλια. Φαίνεται πως κανένας συνάδελφος δεν το πήρε χαμπάρι, παρότι η συνεδρίαση μεταδιδόταν απευθείας από το Κανάλι της Βουλής.
Μη μας παρεξηγείτε, εντελώς τυχαία πάντοτε. Άλλωστε, η Βουλή έχει μόλις 50 διαπιστευμένους συντάκτες, από κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιστοσελίδες. Προφανώς οι περισσότεροι ήταν απασχολημένοι και κανείς δεν είδε τίποτα… Ίσως να είναι και οι ισχυρές πιέσεις που δέχονται από τους ιδιοκτήτες των μέσων που τους κάνουν να εθελοτυφλούν και να βαριακούνε. Ποιος ξέρει…
Ο Σ. Βαλυράκης, ο οποίος έχει διατελέσει υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (Οκτώβριος 1981 – Νοέμβριος 1984), υφυπουργός Αθλητισμού (Ιούλιος 1985 – Ιούνιος 1988), υφυπουργός Δημόσιας Τάξης (Ιούνιος 1988 – Ιούλιος 1989 και Ιούλιος 1994 – Μάρτιος 1995) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (Μάρτιος 1995 – Ιανουάριος 1996), βουλευτής έως το 2012 και πρόεδρος της εξεταστικής για το σκάνδαλο της Siemens, είπε πολλά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κεντρική είδηση.
Όπως το βλέπει κανείς, βέβαια. Ίσως πάλι κεντρική είδηση της μέρας να είναι κάτι άλλο, που σίγουρα κάπου θα πήρε το αυτί σας: ο «καυγάς» μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αντί της είδησης της ημέρας (ή και εβδομάδας), τα κανάλια της διαπλοκής και των εθνικών εργολάβων προτίμησαν να ταΐσουν τους τηλεθεατές τους με το φοβερό και τρομερό «ρεπορτάζ» του «Μεϊμαράκης vs Κωνσταντοπούλου» επειδή άργησε να ξεκινήσει η συνεδρίαση (ναι, για τέτοιο λαβράκι μιλάμε). Ποιο ήταν το θέμα της συνεδρίασης; Σε ποια Επιτροπή έγιναν όλα αυτά; Μα στην ίδια στην οποία ο Βαλυράκης κατέθεσε δύο τρία ψιλοπραγματάκια, από αυτά που αρέσκονται να κρύβουν τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες, αλλά από ό,τι φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι ιστοσελίδες.
Εμάς πάντως μας φάνηκαν αρκετά «πιασάρικα» και τα όσα είπε (πιο σωστά: κατήγγειλε) σήμερα ο Σ. Βαλυράκης. Με τη διευκρίνηση ότι δεν χρειάστηκε να πάρουμε τηλέφωνα ή να προβούμε σε κάποια βαριά δημοσιογραφική έρευνα, παραθέτουμε την τοποθέτηση του προέδρου της προηγούμενης εξεταστικής για τη Siemens, όπως την παρακολουθήσαμε σε απευθείας σύνδεση στο Κανάλι της Βουλής: «Είχαμε τεκμηριώσει ως επιτροπή ότι ένα κομμάτι της Siemens λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση (ναι, καλά διαβάζετε, είπε «εγκληματική οργάνωση») και μάλιστα είχαμε τεκμηριώσει ότι το 10% του χρήματος από τις δουλειές της στην Ελλάδα, πήγαιναν σε μαύρο χρήμα και συγκεκριμένα σε πολιτικό προσωπικό. Είχαμε επίσης τεκμηριώσει ότι το 8% πήγαινε σε φυσικά πρόσωπα και το 2% σε πολιτικά κόμματα. Είχαμε κάποιες θετικές ψήφους για να κάνουμε παραπομπές, αλλά δυστυχώς όχι αρκετές». Αξίζει να καταγραφεί ότι η ζημιά που δημοσίου, από την Siemens στην ελληνική αγορά, υπολογίστηκε σε 2 δις ευρώ.
Σε μια χώρα με κανονική δημοσιογραφία και ανεξάρτητους δημοσιογράφους, η κατάθεση του Βαλυράκη θα συνιστούσε ένα πραγματικά γιγαντιαίο δημοσιογραφικό θέμα. Διότι δεν έχει σημασία αν το γνωρίζαμε ή πόσοι το γνωρίζαμε ή τι από όλα αυτά που υποψιαζόμασταν είναι αλήθεια, σημασία έχει τι λέει και ποιος το λέει. Και ο Σ. Βαλυράκης είναι ο πρόεδρος της προηγούμενης εξεταστικής του ελληνικού Κοινοβουλίου, που μελέτησε τα στοιχεία και τις καταθέσεις για την υπόθεση της Siemens.
Εις μάτην… Στην Ελλάδα της δημοσιογραφίας των παπαγάλων, την ώρα που κατηγορούνται ευθέως πολιτικοί και κόμματα για μίζες και κουκούλωμα, προέχει ο καυγάς της νυν και του πρώην Προέδρου της Βουλής. Ίσως γιατί ο καυγάς για το… πάπλωμα ήταν ιδιαιτέρως βολικός για τα κανάλια. Διότι ποιοι κατηγορούνται επί της ουσίας; Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το σύστημα που επιμελώς έχτιζαν στη χώρα για τόσες και τόσες δεκαετίες.
Στο παράλληλο δημοσιογραφικό σύμπαν της ελληνικής δημοσιογραφίας, τα κανάλια των επιλεκτικών ευαισθησιών παίζουν τις τελευταίες ημέρες σε… λούπα τη δήλωση της Μιράντας Ξαφά, ότι αν δεν πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ θα γίνουμε Ζιμπάμπουε… Είναι πιασάρικη, όσο να πεις, ως δήλωση. «Πουλάει» που λένε στην πιάτσα.
Δυστυχώς όμως σε θέματα ελευθεροτυπίας, ανεξαρτησίας και αξιοπιστίας του τύπου, η Ζιμπάμπουε αρχίζει να μοιάζει παράδεισος…
Πηγή: Unfollow

Το άρθρο ασκεί βαριά κριτική κάνοντας ένα φάουλ: Τσουβαλιάζει ΚΑΙ τους 50 κοινοβουλετικούς συντάκτες και μοιάζει να αγνοεί πως ο συντάκτης είναι ο τελευταίος κρίκος τον οποίο κάποιος μπορεί να κατηγορήσει για το θάψιμο μιας είδησης. Προηγούνται οι αρχισυντάκτες, οι διευθυντές και οι εκδότες! Επίσης, δεν είναι αληθές ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έγραψε τίποτα!

Στην πραγματικότητα εντοπίστηκαν 88 άρθρα με κύριο θέμα τον καυγά (από όσα εντοπίζονται στο Google News) και 58 για την "βόμβα" Βαλυράκη, τα οποία όμως δεν πέρασαν ποτέ στις πρώτες σελίδες ή δεν παραμείναν για πολύ εκεί...

Η περίπτωση είναι ενδεικτική της κατάστασης που ζούμε στον χώρο της ενημέρωσης και ανοίγει πολλά θέματα:

Ποιός φταίει για το θάψιμο μίας τόσο σημαντικής είδησης. Πρόκειται για δημοσιογραφική ανεπάρκεια ή για συνειδητή επιλογή των ιδιοκτητών των ΜΜΕ και των διευθυντών τους;
Ποιοί και πως χειραγωγούν την ενημέρωση;
Πως αντιδρά η κοινωνία σε αυτά τα φαινόμενα;

.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet