Κομποσχοίνι γίναμε ούλοι

Ενας "ένοπλος, αριστερός επαναστάτης" ο οποίος αρνείται να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης κερδίζοντας ένα μικρό έστω κομμάτι της ελευθερίας του όχι με βάση κάποιο ιδεολογικό επιχείρημα αλλά λόγω θρησκείας!
Ενας άνθρωπος που γεννήθηκε μέσα στις εφημερίδες ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Πρωτομαγιά είναι αμερικάνικη γιορτή.

Τα δύο άκρα (ή μήπως δεν είναι άκρα) της νεοελληνικής πραγματικότητας. Ενας άμορφος πολτός. Η υπερχείλιση της ακραίας ανοησίας στην απολίτικη επικράτεια της αγραμματοσύνης. Χωρίς βάσεις. Χωρίς έρμα. Χωρίς καν να σου αφήνουν το περιθώριο της κριτικής.
Γόνος ιερέα ο πρώτος, με το ένα χέρι σκότωνε κόσμο και με το άλλο έκανε αγιογραφίες. Περιφρόνησε την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής αλλά παρέμεινε θρησκευόμενος. Ως γνήσιος σταυροφόρος-φονιάς. Παρόμοιος με τους σημερινούς χασάπηδες του ISIS. Και γύρω του ένας κύκλος "αλληλέγγυων" που τώρα θα πρέπει να διαλευκάνουν εντός τους αν υποστήριζαν μια απεργία πείνας ή μια αυστηρή νηστεία χωρίς λάδι. Να σηκώσουν δηλαδή το βάρος των αντιφάσεων ενός διαταραγμένου παιδιού με αναπηρίες σαφώς σοβαρότερες από αυτές που του προκάλεσε η έκρηξη της βόμβας που κρατούσε σε ένα παγκάκι στον Πειραιά.
Γόνος δημοσιογράφου και εκδότη ο άλλος, πέρασε και δεν βράχηκε από μια κιβωτό γνώσης (άσχετα αν αυτή η κιβωτός υπήρξε κατά καιρούς η ναυαρχίδα της διαπλοκής). Η περιφρόνηση του για αυτή την κιβωτό, για τις εφημερίδες, για την πληροφορία και τη γνώση είναι ασύλληπτη. Πρέπει πραγματικά να τα έχει σιχαθεί όλα αυτά βαθύτατα. Και μαζί με αυτά την ίδια την ιστορία.

Αυτή η χώρα δεν είχε ποτέ τόσους διαταραγμένους, αμαθείς, ανόητους, σοβαροφανείς σε τόσο περίοπτη θέση.

Με τέτοιους πορευόμαστε στην Ελλάδα του 21 αιώνα. Με τις υγείες μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Μπλογκοπαίχνιδο: Το βιβλίο που είναι κοντά μου