Οι τρεις εκδοχές της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τη μεγάλη εξέγερση των νέων που ακολούθησε...

Τρία χρόνια και ακόμη δεν έχουμε μάθει τι συνέβη εκείνο το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008. Ως συνήθως, στη δίκη που ακολούθησε, "το δικαστήριο λειτουργούσε, μέσα εκεί, αλλά η δικαιοσύνη ήταν απ' έξω".

Τρία χρόνια...
Τρεις οι εκδοχές για τη δολοφονία του Αλέξη...

1η Εκδοχή: Ενα τυχαίο περιστατικό...

Η αγαπημένη εκδοχή των κυρίαρχων ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Μια τυχαία νύχτα, δύο τυχαίοι αστυνομικοί, σε μια τυχαία περιοχή της Αθήνας, άκουσαν μια τυχαία φασαρία και εντελώς τυχαία πυροβόλησαν ένα τυχαίο παιδί και το σκότωσαν. Εντελώς τυχαία αφού η σφαίρα είχε εξοστρακιστεί!

2η Εκδοχή: Δύο διαταραγμένοι πρωταγωνιστές...

Η αγαπημένη εκδοχή της υπεράσπισης του γνωστού δικηγόρου.
Μια τυχαία νύχτα, δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας με σοβαρή ψυχολογική διαταραχή, περιπολούσαν στα Εξάρχεια, άκουσαν μια φασαρία από τους "γνωστούς ταραξίες". Στο σημείο ήταν μια παρέα με έναν 15χρονο που δεν ήταν και πολύ καλό μαθητής και γενικά δεν ήταν και πολύ καλό παιδί. Ο αστυνομικός ένιωσε να απειλείται από τα κακά παιδιά και για να αμυνθεί πυροβόλησε στον αέρα και κατά λάθος σκότωσε το κακό παιδί.

3η Εκδοχή: Το Σχέδιο...


Σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση Καραμανλή η κοινή γνώμη θα πρέπει να προσανατολιστεί σε κάτι άλλο, πέρα από την επελαύνουσα κρίση. Η "βεντέτα" της Αστυνομίας με τα Εξάρχεια είναι το κατάλληλο πλαίσιο για να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ελεγχόμενης αποσταθεροποίησης που θα επιτρέψει, σε δεύτερο χρόνο και με τη συνεργασία των ΜΜΕ, τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Η εντολή είναι ξεκάθαρη: "Μηδενική ανοχή. Στην ανάγκη ρίχνουμε στο ψαχνό!".
Οπως και γίνεται. Μια συνηθισμένη αντίδραση στο πέρασμα ενός περιπολικού γίνεται η αφορμή για να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου. Κι αν ακόμη η επιλογή του στόχου -του Αλέξανδρου- είναι τυχαία, η πραγματικότητα είναι μία: οι αστυνομικοί είχαν βγει παγανιά!
Το δείχνει το βίντεο της δολοφονίας.
Το δείχνει όμως, πάνω από όλα, η αντίδραση της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες. Στο πρώτο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο προτείνεται η αναστολή άρθρων του Συντάγματος και η επιβολή στρατιωτικού νόμου.
Η πρόταση δεν περνάει. Το τοπίο έχει πάρει φωτιά με ανεξέλεγκτες διαστάσεις πλέον, σε όλη την Ελλάδα. Ο Καραμανλής και δύο από τους υπουργούς του κολώνουν να προχωρήσουν.
Τα υπόλοιπα γνωστά!

Σχόλια

  1. Εγώ απλά θα έμενα στην επικίνδυνη αστυνομική εκπαίδευση (που γεννά Ράμπο και εξουσιαστές), στην ανικανότητα της κυβέρνησης και το φόβο της και τέλος στα ΜΜΕ που πάντα διψούν για αίμα, πόσο άλλον πολιτικό (ώστε να συνδεθεί άμεσα με τα παρισινά του 2005)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη αλλά μην φορτώνουμε στην ανύπαρκτη εκπαίδευση των μπάτσων μια νοοτροπία που συνοψίζεται στη φράση που είχε πει το 1993 ο Μητσοτάκης: "το κράτος είστε εσείς και δεν απολογείστε σε κανένα"!!!
    Βολέυει ΠΑΝΤΑ τις κυβερνήσεις να δημουργο΄πυν τέτοιες νοοτροπίες σε ομάδες καταστολής και επιβολής του νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου