Στο φως η υπόθεση Σινούκ

Πείτε το εμμονή, πείτε το διαίσθηση, πείτε οτι εκείνη την εποχή που ζούσα και δούλευα Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη είχα ακούσει διάφορα τα οποία δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθούν...

...από τότε όμως, από το 2004, έγραφα σε τούτο εδώ το μπλογκ ότι κάτι έχει συμβεί με το Σινούκ και δεν θέλουν να μας το πουν. Κάτι πολύ χοντρό.

Η υπόθεση θάφτηκε, όπως θάφτηκαν οι υποθέσεις των υποκλοπών, του Βαβίλη αλλά και, ουσιαστικά, του Βατοπεδίου.

Να όμως που σήμερα, η διευθύντρια της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, η Κύρα Αδάμ, ανοίγει και πάλι το θέμα: Στο ημίφως στοιχεία-φωτιά για τη συντριβή του «Σινούκ»

Να θυμίσω ορισμένα που είχαν γραφτεί από εμένα και από άλλους:

>
>
>
>Το Μανιτάρι του Βουνού ξαναπιάνει το κουβάρι:Σινούκ, Βατοπέδι, δις και … η τρομοκρατία
αναδημοσιεύοντας πρόσφατο άρθρο στον politis-gr που με τη σειρά του αναδημοσιεύει άρθρο εφημερίδας της εποχής στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες οργανώθηκε επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Άγιο Όρος με κυριότερη επίσκεψη του στη Μονή Βατοπαιδίου.

Το περίεργο είναι ότι ο Πατριάρχης πήγαινε εκεί με ολόκληρο το οικονομικό και νομικό επιτελείο του και εκείνους που γνώριζαν τις φανερές αλλά και τιςμυστικές συναλλαγές.

Η μεταφορά τους οργανώθηκε με ελικόπτερο Σινούκ και στο επιτελείο του ήταν και ο δικηγόρος Γ. Μαύρος , μέλος του αιγυπτιακού ελληνισμού, αλλά και δικηγόρος σε σημαντικότατες υποθέσεις όπως π.χ στην υπόθεση των οικονομικών σκανδάλων της Εκκλησίας αλλά και στην υπόθεση της τρομοκρατίας.

Το Σινούκ συνετρίβη λίγο πριν φθάσει στο Άγιο Όρος , κάτω από εντελώς σκοτεινές

H ιστορία εδώ: ΤΡΑΓΙΚΗ ΗΤΑΝ η ΚΑΤΑΛΗΞΗ του ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

Εγραφα τότε:

1.
Λες;
Ενα απίστευτο σενάριο είχε αρχίσει να ξετυλίγεται από τότε. Τα πρόσωπα και μερικές από τις σκηνές του ήσαν οι εξής:

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ:

Γιοσάκης
Απόστολος Βαβύλης ή Φωκάς ή Ραφαήλ Αναγνωστάκης
Πέτρος
Ειρηναίος
Βαρθολομαίος
Χριστόδουλος
Θεσσαλιώτιδος
Καλαβρύτων
Αττικής
Ο ηγούμενος της Μονής Οσίου Γρηγορίου
Λεμεσού Χρύσανθος
Επίσκοπος Κωνσταντίνης Νικηφόρος
Κάτι Ρώσοι
Ο Τριανταφυλλάκης
Οι
Ασφαλίτες

ΣΚΗΝΕΣ:

1. (1995-1997) Απόστολος Βαβύλης: «Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου δραστηριοποίησης,προσπάθησα επιτυχημένα να εισαγάγω στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις ελληνικές αρχές ασφαλείας, ισραηλινά προϊόντα και υπηρεσίες. Ετσι γνώρισα τον κ. Γιόσι Γκέρσον το 1995 ή το 1997 σαν αντιπρόσωπο δύο ισραηλινών εταιρειών των ORAN PALMACH ΖΟΝΑ & ISRAELI DEFENCE INDUSTRIES. Μαζί πουλήσαμε υλικά στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (τα θωρακισμένα υπουργικά αυτοκίνητα) και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Εγώ συνέστησα τον κ. Γιόσι Γκέρσον αργότερα τον Μάρτιο του 2001 στον υποψήφιο για τη θέση του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο».


(1998) Ο Βαβύλης
πηγαίνει στο Αγιον Ορος να εξομολογηθεί!


(1998)Ο Γιοσάκης
στην Κύπρο. (ΣΗΜ.: Ο Πατριάρχης Πέτρος ήταν Κύπριος)


(
13 Αυγούστου 2001) Ο Ειρηναίος Πατριάρχης Ιεροσολύμων


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι κυβερνήσεις της Ελλάδος και της Ιορδανίας είχαν έμμεσα εκδηλωθεί υπέρ του μητροπολίτη Ελβετίας Δαμασκηνού, 64 χρονών.
Αντιθέτως η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου έβλεπαν με θετικό μάτι την υποψηφιότητα του μητροπολίτη Ιεραπόλεως Ειρηναίου, 62 χρονών και Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα.


Ο Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχής εάν εκλεγόταν ο στενός του φίλος μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, 60 χρονών, αρχιγραμματέας της Συνόδου και σπουδασμένος στην Αγία Πετρούπολη στην Ρωσία. Η πρόθεση του Αλέξιου είχε εκδηλωθεί τον Δεκέμβριο του 1999, όταν επισκέφθηκε τα Ιεροσόλυμα με εντυπωσιακή σε αριθμό ακολουθία. Η προτίμηση της Μόσχας και η προσπάθειά της να παίξει ρόλο στην περιοχή προκάλεσε την οργή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος προσπάθησε στο μέτρο των δυνατοτήτων του να μην εκλεγεί ο Τιμόθεος.


Η αντιπάθεια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Τιμόθεο χρονολογείται από το 1993, όταν η Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος τον είχε καθαιρέσει, επειδή επιχείρησε να δραστηριοποιηθεί στην Αυστραλία, χωρίς την άδεια του Φαναρίου. Μετά την καθαίρεσή του ο Τιμόθεος ζήτησε συγγνώμη και αποκαταστάθηκε.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ διέγραψε 5 από τους 15 υποψηφίους, μεταξύ των οποίων και τους Ειρηναίο, Τιμόθεο και Δαμασκηνό, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας. Έτσι φερόταν ως επικρατέστερος ο τοποτηρητής του θρόνου μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος.


Τελικά στις 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στον ναό της Αναστάσεως η εκλογή του νέου Πατριάρχη. Στην πρώτη φάση ψήφισαν οι 50 εκλέκτορες της Αγιοταφικής Αδελφότητας, από τους οποίους 17 μέλη της Ιεράς Συνόδου, 21 αρχιμανδρίτες και 12 'Αραβες ιερείς. Ο Πέτρας Κορνήλιος συγκέντρωσε 14 ψήφους, ο Ιεραπόλεως Ειρηναίος 12 και ο Βόστρων Τιμόθεος 12. Στην δεύτερη φάση ψήφισαν τα 17 μέλη της Ιεράς Συνόδου και εξελέγη ο Ιεραπόλεως Ειρηναίος με 8 ψήφους έναντι 5 του Πέτρας Κορνηλίου και 4 του Βόστρων Τιμοθέου.


(22 Ιανουαρίου 2002) Ο Βαβύλης
στο Βατικανό


(2004) Πέφτει το Σινούκ και σκοτώνεται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος ο Ζ'
Κάτι Ρώσοι μιλούν πως το Σινούκ προοριζόταν για τον Πούτιν και εξηγούν πως θα το έριχναν οι τρομοκράτες


(2004) Ο Γιοσάκης στην ενθρόνιση του Πατριάρχη Θεόδωρου, στην Αλεξάνδρεια, τον περασμένο
Οκτώβριο


(16/12/2004) Ο Χριστόδουλος επισκέπτεται (για πρώτη φορά)
τον Κορυδαλλό και συνομιλεί επί ένα τέταρτο με τον Σάββα Ξηρό.


2.Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είν’ το Σινούκ;

«Λες;» έγραφα χθες… Σήμερα ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ κάνει αποκαλύψεις για το Σινούκ; Βρε μπας και το έριξαν; Οι Ρώσοι (όπου ΚΑΤΙ έπαθε το LINK και η σελίδα στην οποία παρέπεμπα) αυτό έλεγαν απο τότε…

Στο μεταξύ το «σενάριο» εμπλουτίζεται και με τα όσα γράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία ενώ ο ΙΟΣ δίνει μια ακόμη διάστασηκαι σχέση Βαβύλη με την CIA.

3.Απώλεια ηλεκτρικής ισχύος

Αναδημοσίευση άρθρου του Λουκά Δημάκα στα ΝΕΑ 22/2/2005


4.Περί Σινούκ...

Η υπερφόρτιση ηλεκτρικής πλακέτας ενδέχεται να οδήγησε στη συντριβή του Σινούκ

Σχόλια

  1. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
    ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ,Η ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ Η "ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΒΥΛΗ" ΔΕΝ "ΘΑΦΤΗΚΕ" ΑΛΛΑ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΣΤΟ 95% ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΝ ΕΚΡΙΝΕ ΑΘΩΟ ,Η ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΚΑΝ ΣΕ ΔΙΚΗ.
    ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...
    ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου