Ωρα να ΠΑΜΕ όλοι μαζί

Σύντροφοι

Το ξυπνητήρι της ιστορίας έχει χτυπήσει. Οσο και να το κρύβουμε κάτω από το μαξιλάρι, όσο και να το πετάμε στο τοίχο για να σπάσει, όσο και να το βαράμε με το σφυρί, συνεχίζει να χτυπάει. Κι η πλάκα είναι οτι αυτό το ξυπνητήρι το ονειρευόμασταν χρόνια ή μάλλον, το περιμέναμε στις άυπνες νύχτες μας...

Τους εφιάλτες που σήμερα ζει η κοινωνία μας τον είχαμε προβλέψει δεκαετίες πριν. Ομως ήταν οι δικοί μας εφιάλτες που δεν μας άφησαν να τον δούμε όταν διάβηκε την πόρτα.
Ο καπιταλισμός σφίγγει τη θηλιά και όσο χάνει την ισορροπία του τόσο πιο αμείλικτα εγκληματικό γίνεται.

Το κράτος και οι νταβατζήδες του έχουν εδώ και πολλούς μήνες εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια στην ίδια την κοινωνία. Επίθεση χωρίς προσχήματα. Οπως αυτή εναντίον των ναυτεργατών. Οπως αυτή σήμερα του παρακρατικής νοοτροπίας Πάγκαλου.
Στήνουν προβοκάτσιες.
Είναι έτοιμοι ακόμη και να αιματοκυλίσουν την κοινωνία προκειμένου να την γονατίσουν.
Το πρώτο πείραμα έγινε με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον "τρελό" αστυνομικό. Το δεύτερο έγινε με την πυρπόληση της τράπεζας από το ίδιο το ακροδεξιό παρακράτος που δολοφόνησαν τρεις ανθρώπους και ύστερα προσπάθησαν να τα ρίξουν στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.
Σχεδιάζουν και άλλα εγκλήματα ενώ ταυτόχρονα διαλύουν τα πάντα.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η Ιστορία καλεί την Αριστερά να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Να γίνει ασπίδα για τους εργαζόμενους, για τους νέους, για τους ηλικιωμένους, για όλους. Να γίνει και πάλι ο μοχλός της μεγάλης αλλαγής.

Και για να γίνει αυτό υπάρχει μία και μόνη προϋπόθεση: Να ΠΑΜΕ μαζί!

Χωρίς εσάς δεν μπορούμε, χωρίς εμάς δεν γίνεται!
> Για την ανατροπή του εφιάλτη!


Σχόλια

 1. Εγώ περιμένω αυτο:

  http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=6178&LID=1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. με το ΠΑΜΕ εννοεις να..παμε;
  α οχι ..δεν παει ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ιστορία πάντα μας καλεί, αλλά το ΠΑΜΕ μάλλον δεν μας αφήνει να πάμε. Δεν προξενεί εντύπωση, ότι την ώρα που οι πολίτες αποστασιοποιούνται από την πολιτική, τα δύο μεγάλα κόμματα μειώνουν εκπληκτικά τις δυνάμεις τους, δεν έχει ούτε μια ποσοστιαία μονάδα όφελος το ΚΚΕ; Εκτός και αν η επιτυχία θεωρείται η διατήρηση των δυνάμεών του στα εκλογικά του αποτελέσματα του 6,5%. Μπορεί, αλλά αυτό δεν σηματοδοτεί ανατροπή. Μήπως η κοινωνία δεν είναι μαζί τους; Μήπως άκουσε κανείς φωνές δυσαρέσκειας όταν σπουδαστές της ΚΝΕ κλείνουν τα λιμάνια; Μήπως ο κόσμος κατανοεί περισσότερο τις τωρινές ανάγκες και δείχνει ανοχή γιατί δεν βλέπει άλλες βιώσιμες προτάσεις; Μήπως όντως περιμένει το ΚΚΕ μια ακραία ενέργεια; Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που τελευταία το ψιθυρίζουν. Ο Πάγγαλος το είπε απλά ξεκάθαρα και δυνατά, για να το ακούσουν όλοι. Λέω μήπως; (Γ.Π)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα ήταν πραγματικά διαφορετικά τα πράγματα με ενωμένες όλες τις αριστερές δυνάμεις. Όμως υπάρχουν πολλές προδοτικές δυνάμεις στο χώρο της Αριστεράς που παρασέρνουνε τον κόσμο στο διχασμό και στην αδρανοποίηση,με κυριότερο εκφραστή την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. Στα αριστερά ρεύματα της χώρας μας,κάποιοι άνθρωποι που απαρτίζουν τις κεντρικές επιτροπές τους έχουνε ύποπτους ρόλους και υπονομεύουν ό,τι καλό πάει να προκύψει από τους κόλπους της κοινωνίας.Όταν οι πολλοί τους πάρουν χαμπάρι και τους διώξουνε κλωτσηδόν,ίσως τότε μπορέσουμε να μιλήσουμε για κάποιο ενιαίο μέτωπο πραγματικής δράσης και όχι απλής απαγγελίας υποκριτικών αναθεμάτων και μετά για ουζάκι,θεωρώντας ότι κάναμε το χρέος μας.Χρειάζεται πρώτα να ψαχτούμε κι εμείς οι αριστεροί μεταξύ μας και να ξεκαθαρίσουμε κάποια πραγματάκια και μετά να καλέσουμε τον κόσμο να μας ακολουθήσει.Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν πάει κάτι καλά με την ελληνική Αριστερά και είτε από ένστικτο,είτε λόγω γνώσης των εσωτερικών των αριστερών παρατάξεων,δεν την ακολουθούνε.Την εποχή μας τη χαρακτηρίζει η ταχύτητα και οι αριστεροί ψηφοφόροι δεν δείχνουν ανάλογα αντανακλαστικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ναι ρε γαμώτο ,όλοι μαζί πάμε !
  Άκρη τα δευτερα ,εδώ πήρε φωτιά ο ..
  Πάμε να δούμε μήπως και κάτι κάνουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: http://www.vetonews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1278:2010-07-07-11-08-18&catid=45:2010-02-17-09-02-06&Itemid=75

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Να πάτε.
  Άλλωστε όλοι κάποια στιγμή γυρίζουν σπίτι τους. Και, εν πάση περιπτώσει, καλύτερα εκεί, που ξέρετε τα κατατόπια, και αφήστε τις περιπλανήσεις σε μυστήριους "χώρους".
  Βέβαια, το πρόβλημα για "σας" που θέλετε να πάτε είναι ότι οι εκεί θα σας αντιμετωπίσουν μάλλον σαν τον δολοφόνο που γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αν είναι να πάμε με το ΠΑΜΕ, εγώ έρχομαι σύντροφε.

  Πετσί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. είναι σαν το ΔΙΚΗΤΣΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ....αναγνωρίζεται σαν πτυχίο του ΔΙΚΗΤΣΑ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τρελλάθηκες βρε ΆΝεμε; Και θα ζουν με τον φόβο ότι μπορεί να τους ζητήσουμε να μοιραστούμε την Τυποεκδοτική, τον Γερμανό, τον Ριζοσπάστη, τα ενοίκια γραφείων και καταστημάτων (βιβλιοπωλεία)σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα έσοδα από τις συνδρομές των μελών του ΚΚΕ;

  Ξέχασες γιατί έγινε η διάσπαση του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ όντας και οι δυό μας στελέχη του ΚΚΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου