
Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο: Εδώ είναι Ελλάδα...
ΕΧΟΥΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ, μια έξοχη περίπτωση «δημόσιου τραπεζικού πυλώνα» με όλη τη φαυλότητα που η έννοια του «δημόσιου» περιέχει στην Ελλάδα: οι δραστηριότητες ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος εξυπηρετούν τη σκοπιμότητα της εκάστοτε κυβέρνησης, όταν δεν τελούν υπό τη διαμεσολάβηση ακόμη και των τοπικών βουλευτών.
ΑΛΛΑ Η ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ δεν εξαντλείται εκεί. Εχει και συνέχεια. Διότι οι ίδιοι που απαξιώνουν την τράπεζα με όλα αυτά τα τερτίπια, έρχονται μετά να μιλήσουν για «ευτελές τίμημα» όταν πρόκειται να πουληθεί.
ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, δηλαδή, ένα τίμημα, το οποίο οι ίδιοι έχουν ξεφτιλίσει. Αμφιβάλλει κανείς πως αν η ΑΤΕ λειτουργούσε σαν κανονική τράπεζα, χωρίς κομματικά τσατσιλίκια, ίσως να μην είχε ζημιές και σίγουρα θα άξιζε σήμερα πολύ περισσότερο; ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ, λοιπόν, το ενδιαφέρον των τοπικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη «Δωδώνη» μοιάζει εύλογο. Εντάσσεται στην τραγική κατάσταση που μόλις περιγράψαμε.
ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ που το εύλογο ενδιαφέρον συγκρούεται με την απλή λογική. Μια λογική που λέει ότι μια τράπεζα δεν ανήκει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε στους ψηφοφόρους τους, ούτε καν στο σύνολο των ψηφοφόρων της Ηπείρου.
- «Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για πόλεμο λάσπης από μερίδα των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης και της κρατικής τηλεόρασης (...). Η "Δωδώνη" αποτελεί την καλύτερη "νύφη" της ΑΤΕ για πολλές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες που θέλουν να την αποκτήσουν, ακριβώς λόγω της ηγετικής της θέσης στην αγορά της Φέτας". Η "Δωδώνη", με κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκατ. ευρώ το 2008 απασχολεί 150 μόνιμους εργαζομένους, 250 εποχιακούς και 130 παραλήπτες γάλακτος».
- «Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι αυτή η επίθεση στην εικόνα της εταιρείας εξυπηρετεί συμφέροντα και σκοπιμότητες και καλούν τους κοινωνικούς φορείς και τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου σε "πρωτοβουλίες για τη θωράκιση της βιομηχανίας μας, που χρόνια τώρα, με συνέπεια, στηρίζει τον μόχθο μιας ολόκληρης περιοχής"».
ΔΕΧΘΗΚΑ µια ευγενική επιστολή από τον κ. Χρ. Γεωργίου, πρόεδρο του Σωµατείου Εργαζοµένων «ΔΩΔΩΝΗ» Α.Ε. ο οποίος µου επισηµαίνει ότι από το 1984 η «Δωδώνη» δεν έχει ζηµιές. Καµία αντίρρηση κι ούτε ισχυρίστηκα ποτέ το αντίθετο. ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑ ΟΜΩΣ ότι η διαχρονική λειτουργία της ΑΤΕ µε τις παρεµβάσεις κυβερνήσεων, βουλευτών και λοιπών παραγόντων υπέρ του ενός ή του άλλου αποτυπώνει όλη τη φαυλότητα του ελληνικού πολιτικού συστήµατος. Κι αυτό ισχύει στο ακέραιο.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του αν η «Δωδώνη» έχει ή δεν έχει ζηµιές, η ΑΤΕ χάνει πάνω από 400 εκατοµµύρια ετησίως.
Οχι ρε φίλε,αν ηταν μια απο αυτες τις πολυεθνικες που ολη μερα τις παίζει στο γυαλί και η διαφημιστική τους δαπάνη ξεπερνάει το κόστος του προιντος,δεν θα το τολμούσε
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την (παπ)Άρια Μίζενς της αυτοκινητοβιομηχανίας (ναι, τη "θρυλική" εταιρεία που έβγαλε ένα επικίνδυνο εντομοειδές χρέπι και την ίδρυσε ο Χίτλερ) δε θα τόλμαγε ποτέ να γράψει τίποτα τέτοιο, γιατί ποιος είναι ηλίθιος να χάσει 10 σελίδες διαφήμιση σε κάθε φύλλο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοια άρθρα γράφονται μόνο για εταιρείες που δε δίνουν (αρκετή) διαφήμιση ή για να ευνοήσουν άλλες εταιρείες που δίνουν περισσότερη.
Και γιατί δε μας λένε οι δημοσιογράφοι επιτέλους ποιος επιμόλυνε τη μπλογκόσφαιρα με τις πρακτικές του Τρωκτικού (το Τ με Π) και του πρώτου διδάξαντος press-gr;
Δες λίγο κι αυτό εδώ που έγραψα χτες:
http://les-malakies.blogspot.com/2010/07/blog-post_6616.html
(σ'αυτό συμπεριλαμβάνεται κι ένα παλιότερο, ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣΤΑΤΟ άρθρο όπου κάνω φύλλο και φτερό τη Motor Press Hellas για κατασκευασμένα σκάνδαλα).
Απίστευτα ακροβατικά ο (επωνυμος) τυπάς!
ΑπάντησηΔιαγραφή[τζαμπα τα κανει αραγε;]
εχω εναν κανονα, αν βλεπω κειμενο με παραγραφους 3 φρασεων και χωρισμενες με 3 γραμμες κενο χωρο το αγνοω εντελως. Ειδικα αν εχει και τις 2-3 πρωτες λεξεις με κεφαλαια...
ΑπάντησηΔιαγραφήREMEMBER 6 MAY23 Ιουλίου 2010 στις 1:10 μ.μ.
Τι να πούμε, τι; Ο άνθρωπος είναι υπόδειγμα δημοσιογραφίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://remember6may.blogspot.com/2010/07/blog-post_4953.html