Επιτέλους!

Deite kai sta http://syspeirosi.wordpress.com/ kai http://www.activemedia.gr/


Στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (ΤΣΠΕΑΘ) θα ασφαλίζονται και οι συνάδελφοί μας, εργαζόμενοι στα ενημερωτικά sites και portals


Την ασφάλιση του προσωπικού (δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι) των επιχειρήσεων ειδησεογραφικών sites που εδρεύουν στην Ελλάδα, στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ (ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, λογαριασμός ΤΣΠΕΑΘ), προβλέπει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό (άρθρο 68) που κατέθεσε το υπουργείο εργασίας.

Παράλληλα, οι διαφημίσεις ή τα άλλα “πληρωμένα δημοσιεύματα” που προβάλλονται από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες θα επιβαρύνονται με αγγελιόσημο, αντίστοιχο με αυτό που καταβάλλεται για την τηλεόραση (21,5%) . Το κόστος θα το πληρώνει αποκλειστικά και αμέσως ο διαφημιζόμενος ή ο διαφημιστής.

Επίσης για τους εργαζόμενους στα ενημερωτικά sites θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά για τους εργοδότες οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ – ΕΙΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ – ΕΙΗΕΑ και συνεπώς οι αμοιβές των συναδέλφων δεν θα βρίσκονται στα επίπεδα του μαθητευόμενου ανειδίκευτου ιδιωτικού υπαλλήλου, όπως είναι σήμερα στα “μαγαζιά” τύπου Ζούγκλα, newsit κ.λπ.

Είναι φανερό ότι οι διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και των άλλων σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ με καθεστώς “αγγελιοσήμου”, δεν θα έχουν πια κανένα ρατσιστικό πρόσχημα για να συνεχίσουν να αφήνουν εκτός των Ενώσεων και εκτός ΕΔΟΕΑΠ τους συναδέλφους μας στα νέα ψηφιακά ΜΜΕ, δημοσιογράφους, διοικητικούς κ.λπ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Μπλογκοπαίχνιδο: Το βιβλίο που είναι κοντά μου