ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ με τις ΜΚΟ;

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το "μελάνι" από το προηγούμενο ποστ για τα απλήρωτα παιδιά της Greenpeace και τα e-mail άρχισαν να τρέχουν το ένα πίσω από το άλλο για παρόμοια περιστατικά...
Το πιο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής είναι αυτό για την ΜΚΟ Act-Up. Οπου Act-Up μια ΜΚΟ που "δραστηριοποιείται από το 1993 στο χώρο του AIDS, των Σεξουαλικώς Μεταδιδομένων Νοσημάτων και των Μετακινούμενων Πληθυσμών. Με ειδικά προγράμματα παρέμβασης πεδίου, επιδιώκει να αποστιγματίσει αλλά και να ενημερώσει τις ειδικές ομάδες πληθυσμού και το ευρύ κοινό".

Σχόλια

 1. Ιστορικό της υπόθεσης στα αγγλικά (με βάση τα δημοσιεύματα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2009):
  http://kallia-xa.blogspot.com/2009/11/act-up-drase-hellas-how-non.html

  Πολλά και σημαντικά νέα στοιχεία σύντομα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και νέο άρθρο για την ACTUP, αυτή τη φορά στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,(23.5.2010)

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=165379

  Στο άρθρο, και δήλωση του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θ. Παπαδημητρίου (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=165380).

  Στη δήλωσή του ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει, μεταξύ άλλων:
  "Ολοι κρινόμεθα» και κυρίως αυτοί που με τις συμπεριφορές και πράξεις τους αμαυρώνουν την πλέον ιστορική και δυναμική οργάνωση στον χώρο του AIDS, την ACT-UP", ότι γίνεται ενδελεχής έλεγχος παραστατικών και οικονομικών στοιχείων για τα χρήματα που έχει λάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ η ΜΚΟ. Ο κ. Παπαδημητρίου θεωρεί επίσης ότι "υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο (conflict), μέλος της διοίκησης της ΜΚΟ να επιδιώκει να απασχολείται ως υπάλληλος κυβερνητικού οργανισμού".
  Συμφωνώ και επαυξάνω.
  Διερωτώμαι μόνο: τώρα τα ανακάλυψαν.

  Όσο για τις δηλώσεις της ACTUP (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=165378), αρνούνται ακόμη και ότι υπάρχει πρόβλημα με την ΥΔΑΣ, τη στιγμή που τους διαψεύδουν τα ίδια τα έγγραφα, αλλά και η δήλωση των υπευθύνων της ΥΔΑΣ στην Κ.Ε.
  Τόση άγνοια κινδύνου πια;
  Όπως και να 'χει, μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης.

  Απ' ό,τι με πληροφόρησαν από το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπύρου Κουβέλη, υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα από τον υφυπουργό η πράξη καταλογισμού για την ACTUP. Η ΜΚΟ θα πρέπει να επιστρέψει εντόκως το μεγαλύτερο μέρος του ποσού με το οποίο η ΜΚΟ επιχορηγήθηκε από την ΥΔΑΣ κατά το διάστημα 2004-2005.

  Εν αναμονή νέων εξελίξεων αυτή την εβδομάδα (ΥΔΑΣ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΣΔΟΕ)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times