Η ισοπέδωση της Παιδείας και τα ΑΕΙ των τενεκέδων

>Η Άννα, η «εκσυγχρονίστρια», επιλέγει την ισοπέδωση προς τα κάτω
Του Αγγελου Στάγκου

Απόσπασμα:

Τελικά «η εκσυγχρονίστρια» Άννα Διαμαντοπούλου, διάλεξε τον δρόμο της ντροπής και καταργεί την βάση του 10, προκειμένου να μπορεί να μπει και ο τελευταίος τενεκές στο πιο άχρηστο και αζήτητο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Φαίνεται όμως ότι και για την κυβέρνηση αναγκαιότητα διαρθρωτικών αλλαγών περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στον τομέα της οικονομίας και ίσως και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς στον πρώτο πιεζόμαστε αφόρητα από τους εταίρους, τις αγορές και το ΔΝΤ, ενώ στον δεύτερο αναζητούνται και κομματικά οφέλη. Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα για διαρθρωτικές αλλαγές στην κρατική μηχανή και όπως αποδεικνύεται δεν τολμάμε και στην Παιδεία…Ασχέτως αν είναι πασιφανές ότι η χώρα δεν βρίσκεται μόνο σε βαθιά οικονομική κρίση, αλλά και σε βαθιά και παρατεταμένη παρακμή, για την οποία η κατάσταση της Παιδείας έχει βαρύτατη ευθύνη.

Σχόλια

  1. Άνεμε,

    Κάποτε θεωρούσα κι εγώ "τενεκέδες" όσους μαθητές δεν κατάφερναν να πιάσουν τη βάση του 10. Μέχρι που γνώρισα σε περιφερειακά ΤΕΙ μαθητές του "τελευταίου θρανείου" (μειοψηφία φυσικά) που με το ζόρι έπιασαν τη βάση και όμως έχουν αυτή τη "σπίθα", τη φαντασία και τη δημιουργικότητα που λείπει από πολλούς μπουχτισμένους αριστούχους. Νομίζω δε δικαιούμαστε να χαρακτηρίσουμε τενεκέ κάποιον που απέτυχε στο αισχρό εκπαιδευτικό μας σύστημα, και ειδικά στην κρεατομηχανή του λυκείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως τελικά δεν πρέπει να παγιδευόμαστε στις λεπτομέρειες. Ίσως τελικά να πρέπει να μιλήσουμε σαν κοινωνία (πολιτεία και πολίτες) για το τί σχολείο θέλουμε.
    Να ξεκινήσουμε από αυτό: τί εκπαίδευση θέλουμε και για ποιό σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times