+
1. Κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών για αδικήματα που δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική τους δραστηριότητα.
Και να δούμε μετά αν θα συνεχίσουν να εκλέγονται οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ πολιτικοί τύπου Παπουτσή και να αναπαράγουν το ίδιο διεφθαρμένο θίασο των τελευταίων 50 χρόνων...
Υπό κατάληψη τελούν από σήμερα, νωρίς το πρωί, τα υποκαταστήματα της Τραπέζης της Ελλάδος και της Εθνικής Τράπεζας στην Κομοτηνή, τα οποία απέκλεισαν οι εργαζόμενοι στη μονάδα της κλωστοϋφαντουργίας Φάνκο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, όπως αναφέρουν.
Όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι - συνολικά ανέρχονται σε 486 άτομα στη μονάδα της Ροδόπης, η οποία ανήκει στον όμιλο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.) - η κατάληψη των δύο τραπεζικών υποκαταστημάτων θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι.
Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του σωματείου εργαζομένων της Φάνκο, Γιώργος Τσουγκρανάς, ο οποίος και διευκρίνισε ότι στη συνέχεια θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι αύριο, καθώς και για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.
Στη Βέροια, εξάλλου, οι περίπου 500 εργαζόμενοι του ομίλου σε μονάδες της Πέλλας και της Ημαθίας, έχουν συγκεντρωθεί στο κτίριο της νομαρχίας, όπου οργανώνουν τις επόμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Όπως είπαν, δεν αποκλείεται να αποφασιστούν καταλήψεις ΔΟΥ, αποκλεισμός των ταμείων των διοδίων στα Μάλγαρα ή ακόμα και αποκλεισμός των τούνελ της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Κοζάνη.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
το 1ο το ξεκινησε λάου λάου με το προστιμο της ΝΔ για παρανομη αφισσοκολληση στη Ροδο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το 2ο.. συμφωνω σχετικα με τον αριθμο των βουλευτων. Και 100 μας φτάνουν.. αλλα για φαντασου να γινει πραξη η αμισθια(!).. τι ρεμουλα εχει να πεσει! :Ρ
Αγαπητέ οικοδεσπότη
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι δυνατή η κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων. Εδώ, με δημόσια χρηματοδότηση και ψάχνουν "σπόνσορες", φαντάσου τι θα γίνει εάν καταργηθεί! Πώς θα κάνουν προεκλογικό αγώνα;
Ο αριθμός όντως είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται. Μπορεί άνετα να μειωθεί στους 200. Αλλά θα συμφωνήσω με τον/την Rodia. Δημόσια χρηματοδότηση πάντα.
Εννοείται οτι αυτά θα πάει ΜΑΖΙ με πλήρη έλεγχο των οικονομικών κομμάτων, των υποψηφίων, όλων των πολιτικών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να χρηματοδοτείται για να αναπράγει τον εαυτό του.
Καμιά ρεμούλα. Ολοι οι βουλευτές να εργάζονται.
Άμισθοι βουλευτές; Δηλαδή μόνο οι εύποροι πολίτες να μπορούν να γίνουν βουλευτές; Έχουμε και τώρα μερικούς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρόταση να είναι άμισθοι οι βουλευτές κρύβει απλά το γεγονός ότι δεν θεωρείτε πως κάνουν μία δουλειά που αξίζει να πληρώνεται. Σκεφτείτε όμως ψύχραιμα, η δουλειά τους είναι να εκφράζουν την βούληση των ψηφοφόρων τους. Το αν δεν το κάνουν σωστά οι συγκεκριμένοι βουλευτές, σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε άλλους στην θέση τους (εκλογές λέγεται) και όχι να μην τους πληρώνουμε (να καταργήσουμε δηλαδή την θέση τους).
Η απαξίωση της λειτουργίας του βουλευτή ("δεν αξίζει καν να πληρώνεται") οδηγεί σε περίεργους δρόμους...
Χαίρομαι πολύ που διαφωνείς μόνο προς αυτό το σημείο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι, δεν κάνουν δουλειά. Εκτελούν ένα καθήκον, μια λειτουργία που οι ίδιοι επιλέγουν. Οι πολιτικοί (εγώ λέω και οι δημοσιογράφοι) πρέπει να φεύγουν φτωχότεροι από το Κοινοβούλιο.
Να καλύπτονται -πάντα με διαφάνεια- κάποια έξοδά τους. Οχι όμως για δύο και τρία γραφεία. Ουτε να είναι αυτά τα χρήματα το κύριο έσοδό τους.
Στο κάτω κάτω, 600.000 άνεργοι πως ζουν και δεν μπορούν να ζήσουν οι 300 μας;
Είναι απασχόληση που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οτιδήποτε άλλο, αν την κάνεις λίγο σωστά. Θεωρώ ότι πρέπει να πληρώνεται καλά, εκτός και αν θέλουμε να αφήσουμε την πολιτική να γίνει χόμπι για πλούσιους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο επιχείρημα "πώς ζουν 600.000 άνεργοι", ελπίζω να μην το εννοείς, ε; Με αυτή την λογική, ας κόψουμε όλους τους μισθούς στο 50%.
Αγαπητέ οικοδεσπότη
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσφαλώς και πρέπει να συνοδεύονται όλα τα μέτρα με "...με πλήρη έλεγχο των οικονομικών κομμάτων, των υποψηφίων, όλων των πολιτικών."
Από την άλλη, εάν θέλουμε βουλευτές που θα εργάζονται, τότε θα πρέπει να δεχθούμε και την εικόνα άδειων θέσεων στην αίθουσα της Βουλής, υποστελεχομένες κοινοβουλευτικές επιτροπές, κοκ.
Η λύση κατά τη γνώμη μου είανι η εξής:
1)Αριθμός βουλευτών, 200
2)Ο νέος βουλευτής δηλώνει την περιουσία και τα εισοδήματα, τα δικά του και της οικογένειάς του. Συγκρίνονται με νέα δήλωση που κάνει όταν αποχωρεί από την πολιτική. Το πώς θα γίνει ο έλεγχος είναι ένα πρόβλημα με πολλές λύσεις.
3)Ο κάθε βουλευτής μπορεί να εκλεγεί 4 συνεχόμενες φορές και μετά πάει σπίτι του ! Ουδείς αναντικατάστατος ! Κανένας δεν είναι "θεός" και απολύτως απαραίτητος ! Επιτρέπεται σε πρώην πρωθυπουργούς να εκλέγονται 5 φορές βουλευτές.