Αμετρολογία

Το ΕΙΜ το ξέρατε;
Το ΕΙΜ λοιπόν είναι

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (ΕΙΜ) είναι ο τεχνικός σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους σε θέματα μετρολογίας και μετρήσεων, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Τι κάνει το ΕΙΜ;


Οι βασικοί σκοποί του ΕΙΜ με βάση τον ιδρυτικό του νόμο (Ν.2231/94) είναι:


Η υλοποίηση των βασικών και παράγωγων μονάδων μέτρησης του διεθνούς συστήματος (S.I.) με την τήρηση των αντίστοιχων προτύπων.
Η ανάπτυξη τεχνικών και μεθόδων μέτρησης.
Η λειτουργία και η υποστήριξη μετρολογικού συστήματος στη χώρα
Η διάδοση της μετρολογίας.
Η λειτουργία εργατηρίων διακρίβωσης.
Η διενέργεια εξειδικευμένων μετρήσεων και δοκιμών για την έγκριση τύπου μετρητικών διατάξεων και συσκευών.
Η ανάπτυξη και διάθεση υλικών αναφοράς.
Η εκπροσώπηση της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς και φόρα μετρολογίας.

Δηλαδή, τι κάνει το ΕΙΜ;

ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!

Πιο συγκεκριμένα: Τίποτα που να μην μπορεί να κάνει ένα (υποβαθμισμένο) ελληνικό Πανεπιστήμιο ή Πολυτεχνείο.

Ξανά...

Τι είναι το ΕΙΜ;

Αλλο ένα ίδρυμα-μαϊμού που ροκανίζει χρήματα του Δημοσίου!

Που είναι το ΕΙΜ;

Το Ελληνικο Ινστιτούτο Μετρολογίας (ΕΙΜ) έχει την έδρα του στην βιομηχανική περιοχή της Σινδου.


Οι εγκαταστάσεις του ΕΙΜ είναι στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης σε δύο κτηριακά συγκροτήματα συνολικής επιφάνειας περίπου 6.000 τ.μ., τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις πλέον αυστηρές απαιτήσεις λειτουργίας εθνικών μετρολογικών εργαστηρίων. Ειδικότερα, τα εργαστήρια του ΕΙΜ που βρίσκονται στο κεντρικό του κτηριακό συγκρότητα είναι υπόγεια σε βάθος έως περίπου 10 μέτρων για την εξάσφάλιση άριστων περιβαλλοντικών συνθηκών λειτουργίας τους.


Οι γεωγραφικές του συντεταγμένες είναι:

Γεωγραφικό Μήκος : Α 22:48
Γεωγραφικό Πλατος : Β 40:41
Υψόμετρο : 53 m


Διεύθυνση:

Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης
Οικοδομικό Τετράγωνο 45
57022 Σίνδος,
Θεσσαλονίκη



Πόσα θέτε να μας μουρλάνετε;


ΠΟΣΟΙ δουλεύουν στο ΕΙΜ;
Και ΠΟΣΑ παίρνουν;


Ως δείγμα γραφής το ΑΘΛΙΟ site: http://www.eim.org.gr/html/greek/eim/history.html

Σχόλια

  1. Μια απορία μου ήταν γιατί να μην κάνει αυτή τη δουλειά ο ΕΛΟΤ. Βέβαια δεν είμαι ειδικός και υποθέτω ότι θα βρεθούν ειδήμονες που θα μου εξηγήσουν την ειδοποιό διαφορά ΕΛΟΤ-ΕΙΜ. Το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούν ευαισθητοποιημένοι που θα κράξουν τον ΑΝεμο διότι είναι ανάλγητος απέναντι στο ενδεχόμενο να μείνουν άνεργοι όσοι ταΐζονται από το ΕΙΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωρα είναι να το ακούσουμε κι αυτό!

    Εχεις δίκιο για τον ΕΛΟΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τακτοποίηση του κράτους δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση όσο νομίζουν οι περισσότεροι, και αυτό θα είναι που θα μας σώσει. Σοσιαλισμός δεν μπορεί να σημαίνει ούτε σπατάλες, ούτε ρεμούλες.

    Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο δημόσιος τομέας που αργά ή γρήγορα θα φτιάξει. Το πρόβλημα είναι να γίνουν αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα και κάποτε να δούμε ουσιαστικό κοινωνικό έλεγχο πάνω στη λειτουργία των επιχειρήσεων οι οποίες τώρα απολύουν κόσμο για να πάρει ο ιδιοκτήτης τους το νέο μοντέλο της πόρσε καγιέν...

    Η αριστερά θα πρέπει να απαιτήσει δυναμικά τον κοινωνικό έλεγχο του ιδιωτικού τομέα βάσει κοινωνικών στόχων και όχι με κίνητρο το κέρδος όπως λειτουργούσε έως τώρα. Τα κράτη και οι λαοί έχουν μέσα για να βάλουν τις επιχειρήσεις να εργαστούν στο σωστό πλαίσιο.

    Αυτός είναι ο νέος ρόλος της αριστεράς και όχι αυτός που ανήκει δικαιωματικά στον Μπούτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι, η μετρολογία ΔΕΝ είναι για πλάκα.

    Όχι πως δεν θα υπάρχουν κι εκεί βολεμένοι, ή δεν θα τρώγονται κονδύλια, αλλά όχι και ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΕΙΜ κάνει (και πολύ καλά μάλιστα) τα πράγματα που αναφέρει στην ιστοσελίδα του.

    To EIM έγινε και για να εκπροσωπείται η Ελλάδα εδώ
    http://www.bipm.org/en/cipm-mra/
    και να μην πληρώνουν τα ελληνικά εργαστήρια και οι βιομηχανίες χρυσές τις διακριβώσεις του εξοπλισμού τους από ξένα εργαστήρια. Η ύπαρξη του ΕΙΜ διασφαλίζει την αποδοχή των μετρήσεων που γίνονται στην Ελλάδα.
    Το site που παραθέτω είναι αυτό της bipm (για όσους δεν καταλαβαίνουν, εκεί φυλάσσεται το πρότυπο μέτρο και χιλιόγραμμο)

    Στο απίστευτο σχόλιο του Anemos γιατί να μην την κάνει τη δουλειά ένα πανεπιστήμιο ή πολυτεχνείο της χώρας, η απάντηση είναι εδώ:
    http://www.bipm.org/en/cipm-mra/participation/signatories.html. Μέχρι και ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ χώρες έχουν χωριστό ινστιτούτο μετρολογίας.
    Επιπλέον πανεπιστημιακοί με φτηνό εργατικό δυναμικό φοιτητές ούτε εξοπλισμό μπορούν να λειτουργήσουν ούτε υψηλή τεχνογνωσία μπορούν να
    συσσωρεύσουν ούτε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις.


    Ο ΕΛΟΤ είναι ο εθνικός οργανισμός τυποποίησης και μετέχει στην CEN. Δεν κάνει εργαστηριακή δουλειά.
    Οι περισσότεροι τον ξέρουν πιο πολύ από το ΕΙΜ επειδή εκδίδει τα εθνικά πρότυπα αλλά και παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης (το σήμα ΕΛΟΤ στα ISO)

    Καλό θα ήταν πράγματα που δεν γνωρίζετε να μην τα λοιδωρείτε.

    Εκτός βέβαια εάν στη γενικότερη τάση ισοπέδωσης και λαϊκισμού αποφασίσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε δομές ποιότητας και ανάπτυξης αφού δεν θα παράγουμε τίποτα και θα γίνουμε όλοι σερβιτόροι, ενώ όλα τα υπόλοιπα θα μας τα παρέχουν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι.

    Παρακαλώ για λίγη στοιχειώδη σοβαρότητα
    Σημ. Όχι δεν εργάζομαι στο ΕΙΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ΑΝΩΝΥΜΕ

    Δεν είχα καμιά αμφιβολία οτι σε αυτή τη χώρα μπορούμε να υπερασπιστούμε το οτιδήποτε με λογικά ή παράλογα επιχειρήματα. Τα δικά σου επιχειρήματα είναι, το ομολογώ, απολύτως λογικά. Για μια άλλη χώρα όμως. Για τη Δανία, που είναι και της μοδός, όχι για τη δική μας.
    Διότι αν ήμασταν μια κανονική χώρα τότε, όχι ίδρυμα μετρολογίας, αλλά και ακρωτήριο Κανάβεραλ και δική μας ΝΑΣΑ θα έπρεπε να έχουμε...
    Και κανείς να μην μπορεί να λέει το αντίθετο.
    Δυστυχώς δεν είμαστε.
    Τα λες κι εσύ μέσα στο σχόλιό σου άλλωστε: "Μέχρι και ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ χώρες έχουν χωριστό ινστιτούτο μετρολογίας.
    Επιπλέον πανεπιστημιακοί με φτηνό εργατικό δυναμικό φοιτητές ούτε εξοπλισμό μπορούν να λειτουργήσουν ούτε υψηλή τεχνογνωσία μπορούν να
    συσσωρεύσουν ούτε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις".

    Αυτό είμαστε! Οπως τα λες! Κάτι πιο κάτω και από τριτοκοσμική χώρα.
    Ούτε καν χώρα σερβιτόρων (και σε αυτό ακόμη οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι ΑΘΛΙΕΣ!).
    Δεν παράγουμε τίποτα!
    Ποιές υποδομές και ποια ανάπτυξη μπορεί να έχει μια χώρα-παράσιτο;
    Αυτό είμαστε!
    Μια χώρα που καμώνεται πως είναι αναπτυγμένη και ζει από προγράμματα και επιδοτήσεις.
    Με τα χρήματα που έχουμε εισπράξει τα τελευταία 60 χρόνια, από τον Πόλεμο και μετά, θα έπρεπε να είχαμε αποικίες στο Διάστημα. Δυστυχώς όμως εκείνο που σήμερα ισχύει είναι το "τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι". Εξ' ου και το ποστ εν όψει αλλαγών στο δημόσιο τομέα.

    Θα βοηθούσες πολύ να ήξερες και ανέφερες τι κύκλο εργασιών είχε το ΕΙΜ από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα. Υποθέτω βάσιμα ότι δεν θα βγάζει ούτε τα λειτουργικά του έξοδα για να μην πω ούτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

    Σοφόν λοιπόν το σαφές: όλα θα τα χρειαζόμασταν. Και το ΕΙΜ και άλλα που έχω μέσα στην καρδιά. Με αυτό το χάλι όμως που ζούμε εκείνο που χρειάζεται είναι να ξαναστηθούν τα αναγκαία.


    Σημ.1: Αλήθεια πόσο σοβαρό είναι κάποιος να σε εγκαλεί για τη σοβαρότητά σου ΑΝΩΝΥΜΩΣ; Πότε επιτέλους θα μιλάμε επώνυμα άρα και με το βάρος της ευθύνης για όσα λέμε.

    Σημ.2: σε σοβαρές συζητήσεις και διαλόγους όπως αυτός δεν θα γίνονται από εδώ και πέρα δεκτά ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Anemosnaftilos τώρα που συνδέθηκα με το λογαριασμό μου, σου γράφω "επώνυμα" αφού επικέντρωσες την απάντηση σου στην "ανωνυμία" μου.

    Παράθεσα μερικά στοιχεία.
    Υποθέτεις, χωρίς να έχεις τον ισολογισμό του ινστιτούτου ότι "ούτε το ρεύμα του δεν βγάζει".

    Εάν περιμένεις ότι μια εταιρεία δημόσιου χαρακτήρα πρέπει οπωσδήποτε να είναι επικερδής και να ζει χωρίς επιχορήγηση αυτό είναι αποδεκτό, και πραγματοποιήσιμο εφόσον αυτή χρεώνει τις υπηρεσίες της απευθείας στο χρήστη και δεν ζει από την επιχορήγηση, αλλά έχω την εντύπωση ότι η θεώρηση αυτή ανήκει σε τελείως διαφορετική πολιτική κοσμοθεωρία, π.χ. παρόμοια με αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου. Μπορεί να γίνει και έτσι.

    Το τί θεωρείς εσύ αναγκαίο και με ποιά κριτήρια καλύτερο είναι να αποφασίστεί και για όλους μας με στοιχεία. Π.χ. άλλο όραμα μπορεί να έχεις για την Ελλάδα του αύριο εσύ, άλλο εγώ και ο καθένας με τις γνώσεις του και την μέχρι τώρα εμπειρία του να κρίνει άλλα πράγματα ως απαραίτητα.

    Θεωρώ ότι εγώ, παραθέτοντας στοιχεία που εσύ δεν παρέθεσες σε καμία γραπτή παρέμβαση σου για το θέμα, είχα τα ελάχιστα ψήγματα σοβαρότητας προκειμένου να κρίνω και εγώ με τη σειρά μου την κριτική σου.

    Η τύπου "εξέδρας" κριτική που αναπτύσσεις τόσο στην ανάρτηση, όσο και στα σχόλια σου για το θέμα είναι αυτή που χρειάζεται να ανασκοπηθεί ως προς τη σοβαρότητα της, όχι γιατί είναι αντιαισθητική (δημοκρατία έχουμε, μπορώ και εγώ και όποιος άλλος ενοχλείται να κλείσω το παράθυρο και να περιδιαβαίνω αλλού στο διαδίκτυο), αλλά γιατί είναι απαραίτητο προκειμένου να προσεγγίσεις το θέμα με τη στοιχειώδη αντικειμενικότητα.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ aneme υποθέτω ότι οι σπουδές σου είναι θεωρήτικής φύσης και όχι τεχνολογικής-εργαστηριακής.
    Το θέμα της μετρολογίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν τέτοια ενασχόληση και είναι από αυτά που θεωρούνται θέματα υποδομής.
    Πιθανότατα το συγκεκριμένο ινστιτούτο δεν έχει κέρδος και ζει από τις επιχορηγήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παράγει έργο. Απλά το έργο του δεν είναι εμφανές σε κάποιον που δεν έχει εκοικείωση με τους συγκεκριμένους τομείς. Θεωρώ δεδομένο ότι πολλοί από τους εργαζόμενους είναι εκεί με κομματικά κριτήρια, αλλά δεν μπορώ να απαξιώσω πλήρως το αποτέλεσμα αφού εν τέλει παρέχει μια αξιοπρεπή υποδομή στο επιστημονικό-ακαδημαϊκό σύστημα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times