Το τρένο της μεγάλης φυγής από το παλιά ΜΜΕ

Δεν χρειάζονται άλλες θεωρητικές συζητήσεις. Το τέλος των παλιών ΜΜΕ το βλέπεις όταν ταξιδεύεις με τρένο. Γεμάτο κόσμο λόγω Τεμπών και αγροτών. Που οι σακούλες με τα περιοδικά; Που το "μου δίνετε λίγο την εφημερίδα σας"; Που τα κορίτσια που χαζεύαν τα Lifestyle;
Ενας παππούς από τη Λάρισα διαβάζει μια αθλητική.
Από τους υπόλοιπους, οι περισσότεροι ακούν μουσική από i-pod, πολλοί (πάρα πολλοί!) έχουν κατεβάσει τα τραπεζάκια κι έχουν ανοίξει λαπτοπ και notebooks, παίζουν παιχνίδια, γράφουν, δουλεύουν, χαζεύουν φωτογραφίες, βλέπουν ταινίες. Ο διπλανός μου βλέπει τις "Ζωές των Αλλων". Εγώ βλέπω τις ζωές όλων. Χωρίς χαρτομάζες. Ο κόσμος άλλαξε. Τα πάντα άλλαξαν στην επικοινωνία και τα Μέσα.
Η αγωνία μου μεγαλώνει. Ομως και η χαρά μου το ίδιο. Σαν να γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο που το περιγράφεις εδώ και χρόνια.
Πριν λίγο διάβασα ποστ στις Τυπολογίες. Οι αθλητικές φυλλάδες της Δευτέρας καταρρέουν. (Μείωση 20% στις αθλητικές της Δευτέρας το 2009) Στα τσακίδια.

Και τώρα τι;
Πάμε γι' άλλα!
Το τρένο της μεγάλης φυγής έχει γκαζώσει!

Ας κρατηθούμε...


Σχόλια

 1. Πότε θα καταλάβουν ότι ο γυαλός δεν πάει στραβά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν έχω ξαναδεί τόση εμπάθεια για ένα κλάδο που δεν πηγαίνει καλά...Προς τι η χαρά; Προς τι το "Στα τσακίδια;". Τι σόι αντίδραση είναι αυτή αν όχι εμπαθής και ταυτόχρονα στενάχωρη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το "στα τσακίδια" πήγαινε συστημένο στις α(θ)λητικές εφημερίδες. Αυτό το καρκίνωμα που έχει καταφέρει να μετατρέψει το αθλητισμό σε ασθένεια.

  Και φυσικά δεν πήγαινε στη δημοσιογραφία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν δουλεύουν άνθρωποι που έχουν οικογένειες εκεί Aneme; Δεν είναι οι μισοί τουλάχιστον αξιοπρεπείς μεροκαματιάριδες; Είναι βαρύς ο ρόλος της Κασσάνδρας στον οποίο έχεις επιδοθεί με πάθος. Βαρύς και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς μέσα του. Το τι πάει στη δημοσιογραφία και τα "μικρά γράμματα" είναι λεπτομέρειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προφανώς δεν έχεις ακούσει τίποτα για την απαξίωση της δουλειάς μας, ούτε για την κρίση αξιοπιστίας. Ούτε βέβαια για το ποιοι και πως προσπαθούν να υποκλέψουν ΜΜΕ κάνοντάς τα σαν τα μούτρα τους.
  Προφανώς δεν παρακολουθείς τι γράφω, χρόνια τώρα.

  Οι "μισοί μεροκαματιάρηδες" (είναι παραπάνω από τους μισούς) θα έπρεπε να κάνουν κάτι τόσα χρόνια μέσα από τις Ενώσεις. Δεν έκαναν. Δεν κάνουν ακόμη τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επειδή παρακολουθώ το λέω. Και επειδή και στη δημοσιογραφία τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά από ότι στους υπόλοιπους κλάδους, προσπαθώ να καταλάβω γιατί δεν κατευθύνεις το μένος σου (που προφανώς έχεις συσσωρευμένο αρκετό)και σε άλλους τομείς, ακριβοδίκαια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "Μένος";
  Ε, είναι προφανές οτι δεν παρακολουθείς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ok. Καλή συνέχεια στον αγώνα σου τότε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο αγώνας θα είχε καλή συνέχεια και αποτέλεσμα αν τον κάναμε όλοι μαζί οι δημοσιογράφοι, όπως και οι πολίτες όπως εσύ.
  Γιατί η υπόθεση της δημοσιογραφίας δεν είναι άλλο ένα κλαδικό ή επαγγελματικό θέμα. Εχει να κάνει με την ίδια τη δημοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλή σου μέρα!
  Έχω δημιουργήσει ένα blog, με την ονομασία "Κλέφτρα Κίσσα" (http://kleftrakissa.blogspot.com/), στο οποίο "εκθέτω" κείμενα άλλων bloggers, που τους τα έχω "κλέψει".
  Περισσότερα, μπορείς να βρεις και να διαβάσεις στην πρώτη μου ανάρτηση:
  http://kleftrakissa.blogspot.com/2008/09/blog-post_30.html
  Επειδή μεταξύ των αναρτήσεων που έχω κλέψει περιλαμβάνονται και
  δικές σου, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω σχετικώς, ώστε, αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση για την "κλοπή" αυτή, να με ενημερώσεις και να “κατεβάσω” τις σχετικές αναρτήσεις μου.

  Ευχαριστώ
  Seagull
  http://seagullstefanos.blogspot.com/

  Υ.Γ. Αφήνω σχετικό σχόλιο κάτω από κάθε πρωτότυπη ανάρτηση, για ευνόητους λόγους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...