Οταν ο δάσκαλος γίνεται πραγματικός Δάσκαλος

Απέραντο σεβασμό για τον άνθρωπο που έγραψε το παρακάτω κείμενο. Απέραντο όμως!

“Ελάχιστη ή και καμία, σημασία έχει το τι συνέβη σε μένα προσωπικά. Έτσι κι αλλιώς εγώ έκανα τις επιλογές μου, σωστές ή λάθος, και πληρώνω γι΄αυτές.

Από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές μου ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν το ναό της ελεύθερης σκέψης, το ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά. Δεν έχει σημασία ο όποιος σωματικός μου τραυματισμός.

Μαζεύω λοιπόν, ότι απέμεινε μέσα μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη μου και μόνο για τη νεολαία μας, έστω κι αν κομμάτι της με πρόδωσε, και απευθύνω έκκληση να μην αναλωθείτε και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε αδικαιολόγητες κομματικές αντεγκλήσεις και περίπλοκες αναλύσεις, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση.

Η μοναδική ελπίδα της χώρας μας, τα νιάτα μας, περιμένουν άλλα από όλους εσάς. Μην τους προδώσετε. Εγώ δεν μπορώ πια να προσφέρω τίποτα παραπάνω.

Ευτυχώς όταν είχα ακόμα δυνάμεις στις 3 Νοεμβρίου 2009 απέστειλα στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων αναλυτική, ίσως και προφητική, επιστολή για τις θέσεις μου για όλα αυτά που μας πληγώνουν τόσο πολύ. Αν κάποιος από τους αρχηγούς θέλει να την δημοσιοποιήσει μπορεί να το κάνει. Ισως οι σκέψεις μου εκείνες να φανούν χρήσιμες.

Να μην πάψετε να ασχολείστε με τα προβλήματα της παιδείας και της νεολαίας μόλις χαμηλώσουν τα φώτα της επικαιρότητας. Δεν θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες”.

Σχόλια

 1. AN δεν κανω λαθος το εγραψε ο πρυτανης αυτο το κειμενο.Αληθεια επρεπε να φαει ξυλο για να τα πει αυτα τα πολυ μελο. Που ηταν τοσο καιρο και τι εκανε για την αναβαθμιση της παιδειας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πήγαινε τώρα και στο TVXS όπου υπάρχει η σχετική ανάρτηση να θαυμάσεις τα τσόλια πως σχολιάζουν την ανακοίνωση αυτή.
  Πρόσεξε: δεν τον κρίνουν οι φοιτητές του, αλλά οι μπαχαλάκηδες που τον κατηγορούν επειδή δεν τους άνοιξε αμέσως την πόρτα (μα χαλί και μπάντα)...
  Δεν πάμε καλά, την έχουμε πουτσίσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γειά σου ωρε Christos λεβέντη μου!
  και πως ξέρεις τι έκανε ή τι δεν έκανε "για την παιδεία"; Σου έστειλε κι εσένα την επιστολή της 3ης Νοεμβρίου;
  Η προσπαθείς Κίτσο μου να μειώσεις το αίσχος της βιαιοπραγίας εναντίον του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου