Χώρα Ανέργων ή Ανεργη Χώρα; Υπάρχουν προτάσεις;

Φυσικά υπάρχουν.
Μέρικες μάλιστα μπορούν να λειτουργήσουν και άμεσα.
Διαβάστε αυτό το οποίο μάλιστα αφορά το Περιβάλλον: Πρόσκληση ανέργων
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
προς τους
ανέργους του Νομού Θεσσαλονίκης
____________________________________________


Oι «Δημοκρατικοί» Θεσσαλονίκης, συνεπείς στον υπότιτλό τους «κόμμα ενεργών πολιτών - κόμμα λύσεων», δείχνουν και ανοίγουν το δρόμο της εξόδου από το μεγαλύτερο και πλέον επώδυνο αδιέξοδο της σημερινής κοινωνίας, την ΑΝΕΡΓΙΑ.

Δημιουργούν δυναμικά, στο Νομό Θεσσαλονίκης, στον τομέα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» και «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», 12.600 θέσεις μόνιμης εργασίας/εισοδήματος 1250 - 1500 Ευρώ το μήνα
• Στη βιομηχανία παραγωγής βιοκαυσίμων (βιοντήζελ & βιοαιθανόλη)
• Στην εμπορική οργάνωση προώθησης της «Ελληνικής Διατροφής» στην ΕΕ.

Η κάλυψη των θέσεων θα γίνει από :
• Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες
• κατοίκους του Νομού Θες/νίκης

Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους πτυχιούχους (κάθε ειδικότητας) και τους μακροχρόνια άνεργους, χωρίς αυτό να σημαίνει αποκλεισμό των άλλων.

Η παρουσίαση των προσφερόμενων θέσεων στις εν λόγω εργασίες, θα γίνει σε προσεχή συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους που θα υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, μέχρι την 12η ώρα της 10ης Ιανουαρίου ΄10 στα :
• e-mail: othonj3@gmail.com
• Fax: 2310.533497
(Για τη συνάντηση αυτή, θα ειδοποιηθούν εγκαίρως )

Δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες από αυτές που αναφέρει το ποστ.
Μπορεί να είναι κάτι που δεν έχει βάση ή δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Μπορεί όμως και να είναι...
Με φόβους και διαρκή καχυποψία δεν πρόκειται να προχωρήσουμε.
Και είναι δουλειά ΟΛΩΝ -και κυρίως της Αριστεράς- να προτείνει λύσεις. Να σκέφτεται δημιουργικά. Οχι μόνο για την υπεράσπιση των κεκτημένων (ποιών κεκτημένων δηλαδή όταν τα πάντα καταρρέουν;) αλλά και για μια ρεαλιστική διέξοδο από αυτά.
Διότι και πες σωστό το "να ακυρώσουμε τα σχέδια της Ε.Ε., του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του μεγάλου κεφαλαίου" αλλά ΕΜΕΙΣ τι σχέδιο έχουμε;

Σχολιάζει εύστοχα ο xBerliner στο προηγούμενο ποστ (Χώρα Ανέργων ή Ανεργη Χώρα;)


Θα συμφωνήσω με το κείμενό σου.
Ειδικά στο ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν παράγει κανένας. Δεν εξάγουμε τίποτα. Δεν παράγουμε πλούτο.
Και η λύση δεν είναι η σκληρή οικονομική πολιτική. Αυτή είναι απαραίτητη άμεσα για να μπει λίγο μια τάξη στην οικονομία. μακροχρόνια αν κάποια στιγμή δεν αρχίζουμε να παράγουμε, πάλι στα ίδια προβλήματα θα πέσουμε.
Διαφωνώ όμως στις λύσεις που προτείνεις.
Εντάξει το Περιβάλλον μπορεί να το καταλαβαίνω ως λύση γιατί μπορείς να επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (λιγότερη εξάρτηση από εξωτερικές πηγές ενέργειας, φθηνότερη ενέργεια).
Τον Πολιτισμό όμως ως πηγή πλούτου δεν τον κατάλαβα. Θυμάμαι ότι από την εποχή που η Μελίνα Μερκούρη λάνσαρε το σύνθημα "Ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας", αυτό μου καθόταν στο λαιμό. Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως κάποιος μπορεί να εξάγει πολιτισμό ως προϊόν και να εισάγει πλούτο. Και μη μου πει κανένας ότι ο πολιτισμός δεν είναι προϊόν. Αν θες να βγάλεις λεφτά από αυτόν (και αυτό είναι το ζητούμενο) πρέπει να τον δεις ως προϊόν που πουλιέται και αγοράζεται. Ή μήπως προτείνεις ότι ο πολιτισμός εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο της τουριστικής βιομηχανίας σύμφωνα με το οποίο η διοργάνωση φεστιβάλ θα φέρει ποιοτικούς τουρίστες. Μπορεί να είναι και έτσι, αλλά συνήθως στο ελλαδιστάν αυτού του είδους οι προτάσεις χρησιμοποιούνται για να υπάρξουν κρατικές/δημοτικές/νομαρχειακές επιδοτήσεις (σε καλλιτέχνες, μάνατζερ κτλ.) για φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αλλιώς θα πήγαιναν άπατες.

Έχεις μήπως καμιά ιδέα πως μπορούμε να εξάγουμε (και άρα να παράγουμε πλούτο) τον πολιτισμό ως προϊόν;


Οχι λοιπόν.
Το θέμα δεν είναι να μετατρέψουμε τον πολιτισμό σε εμπόρευμα, να το αμπαλάρουμε και να το πουλάμε δεξιά και αριστερά.
Το κάναμε και απέτυχε.
Ούτε βέβαια να "γκαρσονοποιηθούμε" λες και είμαστε η Μαγιόρκα ή να κάνουμε τουρισμό της καμήλας όπως στην Αίγυπτο.
Κι αυτά τα κάναμε και καλό δεν είδαμε.
Ισα-ίσα, επειδή τα κάναμε και λάθος, μόνο ζημιά είχαμε.
Από την άλλη πλευρά, το να έχουμε τους περισσότερους αρχαιολογικούς μας χώρους ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ τους περισσότερους μήνες και ημέρες του χρόνου ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟ!

Οπως ΗΛΙΘΙΟ -δεν βρίσκω άλλη λέξη- είναι το να μην έχουμε κάνει την Ελλάδα εδώ και χρόνια, παγκόσμιο εκπαιδευτικό Κέντρο για:

>Σπουδές Ιστορίας και Αρχαιολογίαςτων Κλασσικών Χρόνων
(Ρε αδελφέ! Αυτή η χώρα είναι ένα πραγματικό εργαστήριο σπουδών από άκρη σε άκρη! Βγάζεις τους φοιτητές στην ύπαιθρο και τους κάνεις μάθημα πάνω στην κολώνα ιωνικού ρυθμού! Το καταλαβαίνουμε αυτό;)

>Σπουδές Αρχιτεκτονικής
(Να προσφέρουμε ΟΛΑ τα δημόσια, αστικά κτίρια στην εκπαιδευτική κοινότητα και να "παίξουν" αρχιτεκτονικά, όπως και όσο γουστάρουν, από το να σαπίζουν ανεκμετάλλευτα)

>Σπουδές Τουριστικών Επαγγελμάτων αλλά και Μαγειρικής κλπ κλπ
(Κι όμως! Η Ελλάδα δεν διαθέτει μια τέτοια σχολή επιπέδου ΑΕΙ!!!! Ενώ θα μπορούσε να είναι το Παγκόσμιο Πανεπιστήμιο με τέτοιες Εδρες!!!)

>Σπουδές Περιβαλλοντικών Επιστημών
(Και πάλι είμαστε μια χώρα-εργαστήριο για οτιδήποτε αφορά τον κλάδο -εκτός από πάγους έχουμε τα ΠΑΝΤΑ!!!)

Πέρα από σπουδές και πάντα σε σχέση με τον Πολιτισμό:

>Ας "προσφέρουμε" τη Σύρο στους μουσικούς κλασσικής μουσικής όλου του κόσμου. Να έρχονται να δουλεύουν, να μένουν, να δημιουργούν, να συναντούν συναδέλφους τους, να κάνουν εργαστήρια και "στούντιο"

>Ας "προσφέρουμε" την Αίγινα στους συγγραφείς όλου του κόσμου να κάνουν τα ίδια

> Την Κω στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα

> Την Ικαρία στους Πολιτικούς Επιστήμονες και Φιλοσόφους

κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Με υποδομές. Με αμφιθέατρα. Με βιβλιοθήκες. Με γρήγορο διαδίκτυο.
Με υπηρεσίες και ανθρώπους.
Ολα αυτά ας αναλάβει να τα κάνει η Τοπική Αυτοδίοικηση. Ας τα κάνει μαζί μας η Ε.Ε.
Ας τα κάνουν κολλεκτίβες ανθρώπων.

Ας τα κάνει κάποιος επιτέλους!

Υπάρχουν και προτάσεις και λύσεις!

Η Πρόθεση μας λείπει!

Υ.Γ. 1: Νομίζω οτι έτσι απαντώ εν μέρει και στο σχόλιο του φίλου κ. Γιαννιδάκη ο οποίος σχολίασε:

διαβασα με προσοχη το μεγαλο κειμενο σου.
Πολυ ενδιαφερουσα η οπτικη σου, αλλα πολυ ελληνικη ρε γαμωτο.. πολυ ελληνικη... τι εννοω; μα ποιο ειναι το κυριο χαρακτηριστικο του σημερινου ελληνα; Μα, η μιζερια, η γκρινια και η απαισιοδοξια!
Να λοιπον που βρηκες με εναν πολυ ομορφο τροπο το προβλημα της ελληνικης κοινωνιας και το περιεγραψες σε 1340 λεξεις εφαρμοζοντας μεσα απο το κειμενο σου σε κλιμακα, ακριβως το προβλημα της Ελλαδας που εντοπισες. Οπως στατικη ειναι η ελληνικη κοινωνια, αλλο τοσο και το κειμενο. Αυτο φαινεται απο το οτι μολις σε μια παραγραφο 47 λεξεων προτεινες λυσεις κι αυτο γενικολογωντας!
Μα φιλε μου.. οταν παει καποιος να απογοητευσει με τα γραφομενα του, τους ηδη μιζερους, γκρινιαριδες και απαισιοδοξους συμπολιτες του πρεπει να το κανει προτεινοντας στο τελος λυσεις διεξοδου κι εμενα μου ελλειψαν αυτες.
Δεν ξερω αν ειναι τοσο φοβερο που ειμαστε ελληνες, ενω οι αλλοι λιθουανοι (λογου χαρη), ομως ξερω πως αν ξεκινωντας απο την παιδεια, αλλαξουμε νοοτροπια και βλεπουμε τα πραγματα πιο θετικα, θα γινουμε πιο δημιουργικοι, βρισκοντας λυσεις πιο ευκολα και πετυχενοντας τελικα κατι που θεωρητικα πιστευα οτι ποτε δε θα μπορουσαμε :[


Y.Γ.2:
Ολα τα παραπάνω και άλλα τόσα, θα έπρεπε να είναι δουλειά (ΚΑΙ) της Αριστεράς να τα προτείνει, να τα σχεδιάσει, να τα προχωρήσει. Το λέω και το ξαναλέω αυτό επειδή εξακολουθώ να πιστεύω οτι αυτός είναι ο πολιτικός χώρος που θα έπρεπε να γεννάει διαρκώς ιδέες.

Σχόλια

  1. Μάλλον φάρσα είναι! Πότε πήραν δουλειά οι Δημοκρατικοί; Πώς την πήραν; (Ποιος θα έδινε δουλειά στους
    Δημοκρατικούς;) Και μάλιστα τέτοια δουλειά ώστε να δίνουν 2 εκατομμύρια το μήνα σε μισθούς και εισφορές; Και κυριακάτικα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων;

    Αλλιώς, είναι η είδηση της χρονιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2 εκατομμύρια είπα; Συγγνώμη: 20 εκατομμύρια το μήνα! Τόσο βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου