ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΑΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ


Kείμενο: Πάνος Θεοδωρίδης
Φωτογραφικό λεύκωμα με 165 έγχρωμες φωτογραφίες του Δ. Ταλιάνη. Σελίδες 192, πανόδετο,διαστάσεις 25x28 εκ., χαρτί εκδόσεων τέχνης 170 γρ. Σε γλώσσα ελληνική (ISBN: 978-960-7646-95-8) ή ολλανδική (ISBN: 978-960-7646-96-5)


Θα περιηγηθούμε στην κοινωνία των επαγγελμάτων που χάνονται, που σβήνουν, που διατηρούνται, χάρη στο πείσμα και στην ιδιαίτερη ματιά που έχουν για τη ζωή μερικοί εκλεκτοί τεχνίτες. Θα παρακολουθήσουμε την τέχνη και τις τεχνικές τους, τη φωλιά απ’ όπου γεννάνε τις ιδέες τους, το περιβάλλον που ταυτίζεται με την περιπέτεια της ζωής τους...
Από αυτήν την εγκάρδια περιήγηση, ελπίζουμε να απομείνει, ακριβό ενθύμιο λοξά φωτισμένο από τον ήλιο της ζωής, η ένωση του χεριού με το εργαλείο, ο γάμος της πείρας με την αφοσίωση, ο πόλεμος της καρδιάς με το αντικείμενο, που μόλις έχει δημιουργηθεί και προορίζεται να ορφανέψει μακριά της.

Σχόλια

  1. Παίρνω αφορμή από τον τίτλο του κειμένου σου για να γράψω σύντροφε ότι εκείνο που τελικά αντέχει στο χρόνο είναι η αγάπη μας για τον Θρύλο.

    Πετσί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παίρνω αφορμή από τον τίτλο του κειμένου σου για να γράψω σύντροφε ότι εκείνο που τελικά αντέχει στο χρόνο είναι η αγάπη μας για τον Θρύλο.

    Πετσί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times