Μέσ' στο δάσος περπατώ... Το Βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι εδώ;

Κι όμως πρόλαβαν!
Και ξεχύθηκαν σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σε Blogs και σε καφενεία. Οι παρατρεχάμενοι, οι ώριμοι και οι όψιμοι ΠΑΣΟΚοι για να επανδρώσουν και πάλι, ως μη όφειλαν, την Πράσινη Φρουρά. Και εξαπολύουν άτακτες και τακτικές επιθέσεις ένθεν κακείθεν. Ως ελεύθεροι σκοπευτές. Σύντομα και ως Τάγματα Εφόδου. Και πέτρες και λάσπες και οτι βρεθεί στο δρόμο τους. Με περισσό ζήλο. Να τους πάρει το μάτι του "λοχία" μπας και τους επαναεντάξει στο λόχο, άντε και σε καμιά θεσούλα.
Αν έχουν κεντρικές εντολές...
Θέλω να αμφιβάλλω (ακόμη!)...
Πως από το "Μαζί" και το "Πάμε" βρεθήκαμε μέσα σε 15 μερούλες στην επανασύνταξη της Πέμπτη Φάλαγγας;
Δύσκολο μου φαίνεται αν και ποτέ μην λες "ποτέ"!
Λάσπη στους εργαζομένους στα λιμάνια...
Λάσπες στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία...
Ετοιμάζουν κι άλλες λάσπες για όποιον τολμήσει να σηκώσει το κεφάλι του ή έστω να γράψει μισή λέξη... Για μετά τις προγραμματικές ίσως...
Είναι οι ίδιοι και πολλοί νέοι. Αυτοί που περιστοίχιζαν αρχηγό και στελέχη στις προεκλογικές εκδηλώσεις και σηκώνονταν στις μύτες των ποδιών να φανούν πάνω από τον ώμο, κάτω από τη μασχάλη, ανάμεσα στα πόδια. Μαύρο γυαλί. Σακάκι και πουκαμισάκι τσίλικο που ποθεί σύντομα γραβατούλα. Λουστρίνι παπουτσάκι. Σαν τους παλιούς ασφαλήτες.
Τις αγαθότερες των προθέσεων να έχει ο Γ. Παπανδρέου και η συν αυτώ ομάδα, αυτοί, οι άλλοι, τα "όρνεα" της εξουσίας, έχουν τα δικά τους σχέδια. Παράλληλα, αυτόνομα αλλά εξυπηρετικά για το μέλλον. Ετοιμοι να αναλάβουν πάσα "βρομοδουλειά", κάθε είδους "εκκαθάριση". Να στρώσουν τα πράσινα χαλιά. Να διαβάλουν. Να εξοβελίσουν.
Είναι οι σοβατζήδες του ολόφρεσκου ΚΡΑΤΟΥΣ!
Μόνο που αντί για ολόλευκο, όπως το ήθελε η προεκλογική διαφήμιση, είναι έτοιμοι να το βάψουν βαθύ πράσινο, κυπαρισσί, σχεδόν μαύρο.
Προς το παρόν το "παίζουν" ευαγγελιστές της "ανοχής", της "πίστωσης χρόνου".
Πιο πίσω ετοιμάζουν τις μεγάλες αθλιότητες...
Κι αν συναντηθούν με το ήδη αποθρασυμένο παρακράτος που ανόρθωσε η Νέα Δημοκρατία, τότε θα δούμε τα χειρότερα...

Ας τους εντοπίσει έγκαιρα ο αρχηγός τους πριν τον κλείσουν και αυτόν στο "κρυστάλλινο παλάτι" όπου θα βλέπει μόνο αυτά που του δείχνουν και θα ακούει μόνο αυτά που του λένε. Πως δηλαδή για ΟΛΑ φταίνε οι "κουκολοφόροι", οι αριστεροί, οι δεξιοί, η θειά μου η Κούλα και η κακή μας μοίρα.
Κι ας τους ξεριζώσει πριν τον ξεριζώσουν και τον ίδιο!


Οσο για εμάς τους υπόλοιπους;
Τι είχαμε, τι χάσαμε!


(Οσο για τον ΑΝεμο: η ανοχή ΜΟΛΙΣ μας τέλειωσε! Η αντοχή προ πολλού!)

Σχόλια

 1. Εδώ ήταν, είναι και θα είναι, το βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ., η βαθιά Ν.Δ., το βαθύ κράτος γενικότερα, ανεξάρτητα απ' το ποιοί κυβερνούν, πράσινοι ή βένετοι.
  Τα διαπιστευτήριά τους, τα δείχνουν κάθε φορά που το κίνημα (με την όποια μορφή του) τους στριμώχνει!
  Question mark:
  Μήπως τελικά το Κ.Κ.Ε., δεν έχει και πολύ άδικο, όταν λέει "καμμιά ανοχή"?
  Επικεντρώνω σ' αυτό, γιατί στις υπόλοιπες εκτιμήσεις του για τις εκλογές, πολλά μπορεί να πει κανείς.
  Το "καμμιά ανοχή" όμως, νομίζω ότι πρέπει να σηματοδοτήσει την παραπέρα πορεία του κινήματος και της αριστεράς γενικότερα.
  Διότι, έχουν που έχουν μεγάλο "εκλογικό αέρα", αν καταλάβουν ότι θα τους ανεχτούμε κιόλας, τότε...θα μας πάρει και θα μας σηκώσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν έχουν κεντρικές εντολές...
  Θέλω να αμφιβάλλω (ακόμη!)...
  ____

  να μην αμφιβάλεις καθόλου...:(
  ____

  υγ.και τα χειρότερα έπονται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ας μη συγχέουμε πάντα την κριτική με το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Πάντα θα υπάρχουν φωνές που κρίνουν υπέρ ή κατά και δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν τα κομματικά στελέχη (πάντως εγώ νόμιζα πως μόνο τα φρούτα έχουν στελέχη).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ... δεν είναι αγανάκτηση ή ενθουσιασμός ή πολιτική κριτική αυτό που διαβάζω ... μάλλον διαβάζω τις σκέψεις ενός απλού οπαδού κόμματος ... οπαδού !

  [ του 'μικρού' ΚΚΕ ίσως ; ]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καπ τα είπαμε, τα ξέρουμε, έχουμε το νου μας. Δεν είναι μόνο τα πράσινα στελέχη που προσπαθούν με κόπο να αναδείξουν το ούτως ή άλλως το χαμηλό ανάστημά τους, είναι και μια στρατιά απολιτίκ που θεωρεί το πασοκ ένα μόνιμο σύμφωνο εργασιακής συμβίωσης. Σύμβουλοι και αναπτυξιακές άρχισαν το γαιτανάκι της πράσινης ανάπτυξης. Ο Γαπ αντιστέκεται βέβαια ακόμη (πέρασαν μόλις 2 εβδομάδες) αλλά δεν τον βλέπω να αντέχει για πολύ -και ακόμη δεν άρχισαν καν οι πιέσεις και οι τρικλοποδιές. Το πασοκ θα κινηθεί -όπως πάντα- σε δύο ταχύτητες. Η μία θα είναι η τεχνοκρατική διαχείριση και το ιντερνετικό πρόσωπο και η άλλη θα είναι η πραγματική και η πιο σκληρή, η πιο πασοκ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου