Νέτα, σκέτα!

"Καλές οι συνιστώσες, οι τάσεις και τα στελέχη της κορυφής, αλλά τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ που μπήκε δυνατά στη Βουλή και θέλει να ξαναγίνει πρωταγωνιστής, δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο το καλύτερο"


...δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετεκλογικά στο "Βήμα της Κυριακής".

>Αλ. Τσίπρας: «Ευτυχώς η οργή μετατράπηκε σε πείσμα»

Σχόλια

 1. Νομίζω Άνεμε ότι η δήλωση του Τσίπρα δεν εννοεί ακριβώς αυτό που υποστήριζες προεκλογικά: δεν είναι μια δήλωση υπέρ της ύπαρξης ενός Συνασπισμού εκτός του ΣύΡιΖΑ, αλλά υπέρ ενός πολιτικού σχηματισμού της Αριστεράς που οι ψηφοφόροι του τον θέλουν ενωμένο, ενιαίο και μακριά από φατριαστικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εκείνο που υποστήριζα προεκλογικά και θα υποστηρίζω πάντα είναι όχι στην καμαρίλα, στις αποφάσεις των κλειστών γραφείων, στους εκβιασμούς των γκρουπούσκουλων και στις μεγαλομανίες.

  Για μένα και για κάθε αριστερό θέλω να πιστεύω, η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΝ, του ΚΚΕ δεν είναι αυτοσκοπός. Αν δεν τα καταφέρνουν, μη σώσουν να ...σωθούν.

  Από την άλλη, αριστεροί χωρίς Αριστερά δεν μπορούν να υπάρξουν. Και αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε μια μεγάλη Αριστερά όσο ποτέ πριν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αν μου επιτρεπεται αλλωστε
  υπαρχουν καια ριστεροι εκτος του κκε του συν και του συριζα,
  η αριστερα ειναι ενας ευρυς ορος οπου εγκαλιαζει ακομα και ατομα ομαδες κλπ οπου δεν ειναι της λογικης τους η συμμετοχη σε κομματα ή στην εκλογικη διαδικασια
  οποτε κανε μορφωμα δε ειναι αυτοσκοπος
  οι αριστεορι ακομα και αν καταργηθουν οι υπαρχουσες δομες πολιτικης οργανωσης θα βρουν νεες να εφαρμοσουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αριστερός είναι εκείνος που πιστεύει αφ' ενός στην έκφραση της πολιτικής βούλησης και αφ' ετέρου στη συλλογικότητα των αγώνων. Πως μπορεί λοιπόν κάποιος να εκφράσει, όχι απλώς τις ιδέες και τις απόψεις του, αλλά τη βούλησή του χωρίς να υπάρχει ένας κοινός χώρος, κάποια μορφή πολιτικής οργάνωσης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αριστερός είναι κατ' αρχή εκείνος που πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια ανθρώπινη κοινωνία στην οποία θα "καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο", την έχει σαν στόχο και παλεύει ανιδιοτελώς!!! για την δημιουργία της.
  Οι συλλογικότητες πάσης φύσεως, συμπεριλαμβανομένων και των κομμάτων,είναι εργαλεία για να φτάσουν οι αριστεροί στον στόχο τους.
  Οι μέθοδοι, οι "δρόμοι", που πρέπει(;) να ακολουθήσουμε για την υλοποίηση του στόχου κι ενίοτε οι προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων, είναι αυτά που ιστορικά ευθύνονται για τις διασπάσεις της Αριστεράς.
  Θα συμφωνήσω με τον ANemo, ότι η αναγκαιότητα μιας μεγάλης ενωμένης αριστεράς, είναι πασιφανής στις μέρες μας.
  Κάποια στιγμή όλοι οι αριστεροί, πρέπει να βρούμε, να δούμε και να προβάλουμε αυτά που μας ενώνουν και να παραμερίσουμε, όσα μας χωρίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet