Παρατηρητές Εκλογών: Ποιος τους κάλεσε και για ποιο λόγο;

Για πρώτη φορά στην ιστορία των εκλογών στην Ελλάδα έχει κληθεί επιτροπή ξένων παρατηρητών για να επιβλέπει τις διαδικασίες και την πορεία μας προς την κάλπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "St. Louis Today" ομάδα δέκα ειδικών από διαφορετικές χώρες με επικεφαλής τον Paul DeGregorio πρώην πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εκλογών των ΗΠΑ, έχει εγκατασταθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τις ελληνικές εκλογές και να καταγράψει πιθανά προβλήματα θα υπάρξουν.

Η αποστολή οργανώθηκε από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη και η ομάδα θα παραμείνει στη χώρα μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου.>>>Local election guru heading team watching Greek parliamentary ... St. Louis Post
>>> Election observation mission Assessment of parliamentary elections in Greece

Σχόλια

 1. το είχα ακούσει προ εβδομάδων. Υπάρχει, λέει, αλλαγή στην πολιτική του OSCE και πηγαίνουν και σε χώρες ΕΕ... Προηγήθηκαν αποστολές σε Νορβηγία, Πορτογαλία, Γερμανία.
  http://www.osce.org/odihr/eom.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιτροπή έχει πάει και στις ΗΠΑ (αν δεν κάνω λάθος στη δεύτερη εκλογή Μπους). Επίσης στην Νορβηγία, στη Γερμανία και στην Πορτογαλία στις τελευταίες εκλογές.
  Μην τρελαινόμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τρελάθηκε κανείς;;;

  Καλό δεν θα ήταν να το ξέρουμε όμως; Επρεπε να το μάθουμε μέσω Σεντ Λούις και σελίδας του ΟΑΣΕ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το "τρελαθούμε" πήγαινε στο "Ουγκάντα" παραπάνω.

  "Επρεπε να το μάθουμε μέσω Σεντ Λούις και σελίδας του ΟΑΣΕ"
  Γιατί νομίζεις ότι οι Νορβηγοί, οι Γερμανοί ή οι Πορτογάλοι έμαθαν τίποτε (οι Αμερικάνοι πρέπει να το είχαν μάθει γιατί είχαν το κακό προηγούμενο με την πρώτη εκλογή Μπους); Σιγά την είδηση δηλαδή: 10 άτομα που θα παριστάνουν ειδικούς επί των εκλογών, θα περάσουν dolce vita 2 βδομάδες στην Αθήνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου