Πάλι δικά μας θα'ναι! Προτείνω...

...εκτός από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα...

...να ζητήσουμε πίσω την Αγιά Σοφιά
...το Ναό της Εφέσου
...την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου
...τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας
...τα εδάφη από τη Θράκη μέχρι τις Ινδίες (και το Αφγανιστάν όπου κατοικούν οι Κάλας)
...τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ
...την Αθενς της Τζόρτζια
...το Μάτσου Πίτσου
...το Στόουνχετζ διότι ήταν ναός του Απόλλωνα
...και την "Κορίνθιανς"

Αν δεν μας τα δώσουν όλα αυτά πίσω να κηρύξουμε τον Γ', Δ' και Ε' Παγκόσμιους Πολέμους και να τους πάρουμε κι άλλα τόσα καθώς και τις γυναίκες τους για να τις βάλουμε στα χαρέμια μας να μας διασκεδάζουν τα βράδια!

Προτείνω ο Αρχιστράτηγος Καρατζαφύρερ να κατευθυνθεί προς Βορράν, ο Στρατηλάτης Ψωμιάδης να πάει με τον Ζουράρη προς τα Δυτικά και ο Σαμαρά προς Ανατολάς!

Ο Καραμπελιάς, ο Παπαθεμελής και η θειά μου η Κούλα η γκαβή να πάνε ΟΠΟΥ θένε!

Επίσης να αρχίσουμε να χτίζουμε τα ανάλογα Μουσεία τα οποία να τα γεμίσουμε με τα αντίστοιχα αντίγραφα για να βλέπει ο κόσμος τι μας έχουν κλέψει!

ΕΝΑ-ΔΥΟ-ΤΡΙΑ
ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ


Τι πίνουμε και δε δίνουμε και στους άλλους να "κάνουν κεφάλι";

Σχόλια

 1. Ειναι βεβαια ανεφικτο,αλλα ολα αυτα και τα υπολοιπα που δεν μνημονευονται εχουν κλαπει απο την Ελλαδα και δεν ειναι δυνατον να τα παρουμε πισω.Παρ' ολα αυτα, απευθυνομενος προς ολους τους κομπλεξικους.ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.Ειτε σας αρεσει ειτε οχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και τη Νανά Μούσχουρη επίσης!


  Ανώνυμε>>> Μόνο τη μαλακία άφησαν και την κρατήσατε ολόκληρη για πάρτι σας! (Χάιλ!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλό θα είναι να γυρίσουν τα μάρμαρα πίσω. Είναι αναπόσπαστα κομμάτια του Παρθενώνα και η θέση τους είναι εδώ μαζί με τα υπόλοιπα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το θέμα της επιστροφής ή όχι των μαρμάρων δεν είναι ένα θέμα που αφορά πρωτίστως το δικό μας αίσθημα εθνικού δικαίου ή κάποιου αντίστοιχου βρετανικού πείσματος ή καπρίτσιου. Κατά τη γνώμη μου είναι κυρίως θέμα οικονομικού ενδιαφέροντος και για τα δύο μουσεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προσωπικά τάσσομαι υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων. Αλλά σε χώρο που να μπορούν να τα δουν όλοι (όχι σε... μουσείο). :-P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να ειδες τώρα, γινεσαι σκληρος με τον κυριο Λιακοπουλο απο πανω... Ντροπης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να επιστραφεί επίσης και η φωτιά του Προμηθέα από όλα τα κράτη που τη χρησιμοποιούν. Να απαγορευθεί δια παντός η εξαγωγή ελαιόλαδου, φέτας και τσιπούρας αλανιάρας προς τους βάρβαρους. Αν θέλουν να έρχονται να τα τρώνε εδώ. Βαρβαρίσκοι!

  Αιν Βολκ, Αιν Φύρα, Αιν Πόντ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ρεεεε! Γι αυτό δεν βρίσκω τσιπούρα αλανιάρα; Την στέλνουν έξω για σούσι;

  Ευρωλιγούρηδες φάτε τα βελανίδια σας και αφήστε τις τσιπούρες μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δηλαδή, ούτε στο Μουσείο της Ακρόπολης δεν σερβίρουν τσιπούρα;

  Αντίγραφο μπακαλιάρου σερβίρουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τσιπούρα σούσι τρώνε οι βαρβαρίσκοι καπ τι νόμιζες; Γιατί δεν έχουν φωτιά να τις κάνουν στη σχάρα η οποία φωτιά είναι ΚΑΙ αυτή ελληνικότατη. Ξέχασες επίσης στα Lost and Fount να αναφέρεις τον Αμαζόνιο που πήρε το όνομά του από τις Θρυλικές Ελληνίδες Αμαζόνες με το ένα στήθος οι οποίες από βαριεστημάρα ταξίδεψαν κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα, διέσχισαν 5-6 ωκεανούς και τελικά έδωσαν το όνομά τους στο γνωστό ποταμό. Gimme a break...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Και θέλουμε Copyright για την "Δημοκρατία".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Παιδιάαα!
  ΚΑΙ ο Αμαζόνιος δικός μας είναι;
  Κι αυτά κι εκείνα που έχω μες' την καρδιά;

  Να μας δώσουν πίσω τον Αμαζόνιο και να τους δανείσουμε τον Ασωπό!!!

  Να deal, Βρε!

  Επίσης να τους στείλουμε τον Καρατζαφύρερ και να μας στείλουν τον Τσάβες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο Τσάβες από τα Τρίκαλα δεν είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Επίσης μαζί με τον Αμαζόνιο και τις Αμαζόνες να μας δώκουνε τιμής ένεκεν το amazon.com να βγάλουμε κανένα φράγκο και με πολεμικές κοινοτικές αποζημιώσεις να στήσουμε ιχθυοκαλλιέργειες για αλανιάρες τσιπούρες. Και τσίπουρα! Ποσωδήποτε, τσίπουρα που θα 'λεγε και ο Οβελίξ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. είναι γνωστό πως όπου έχει χυθεί ελληνικό αίμα (και σπέρμα) είναι Ελλάδα :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Το ζήτημα των μαρμάρων ουδεμία σχέση έχει με επεκτατισμό...ασχετα που μερικοί θέλουν να το βλέπουν έτσι (οι ιδιοι "μερικοί" σχεδόν όλα τα βλέπουν σα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας).

  Τα αρχιτεκτονικά γλυπτά του παρθενώνα πρέπει να τα βλέπει αττικό φώς. Μέσα στην πνιγηρή αίθουσα του βρετανικού μουσείου αργοπεθαίνουν. Και δεν αναφέρομαι στην ύλη τους.

  Επίσης όπως θα γνωρίζετε, τόσο τα αετωματικά γλυπτά, όσο και της ζωφόρου και των μετώπων εικονίζουν σκηνές που κάθε θεατής που τις βλέπει πρέπει να έχει καθολική άποψη (δηλαδη να μπορεί να έχει άποψη ολόκληρης της σκηνής). Επίσης είναι δέον να ξεχωρίζεται το γνήσιο από το αντίγραφο. Από εκεί και έπειτα πολλά πολιτικά παιχνίδια παίζονται, τόσο από το βρετανικό μουσείο όσο και από το ελληνικό υπουργείο πολιτισμού. Λογια λόγια, ανούσιες επικλήσεις σε πατριωτικά συναισθήματα, προσδιορισμοι της λέξης "αρπαγή".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου