Το παθαίνουν αυτό τα Παλιά ΜΜΕ


...λίγο πριν πεθάνουν, μεταμορφώνονται σε μαϊμούδες!"

Παλιό Ινδικό Ρητό

"Δεν θα αφήσουμε την αλήθεια να μας χαλάσει ένα καλό ρεπορτάζ..."

Αμερικανικό Ρητό

Μετά τη "μαϊμού"-δημοσκόπηση του Debate...

...ΚΑΙ μαϊμού-ρεπορτάζ για την επίσκεψη Ερντογάν!

Για ποια Κρίση του Τύπου μιλάμε και κολοκύθια τούμπανα!
Εδώ πρόκειται για την πλήρη αποκάλυψη μιας άνευ προηγουμένου κατάρρευσης όπου στη θέση του Τύπου και της Δημοσιογραφίας έχει εγκατασταθεί μια δράκα κατασκευαστών εικονικής πραγματικότητας.
Είναι οι ίδιοι που εδώ και χρόνια χειραγωγούν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις με εργαλεία ψευτο-ρεπορτάζ και ψευτο-δημοσκοπήσεις. Χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με "λάθος" ούτε και με "δαίμονα του τυπογραφείου". Δεν ήταν ένα ειδησάριο που γράφτηκε "ψυγείο" και βγήκε για να διαψευστεί από την πραγματικότητα.

Εδώ δεν πρόκειται καν για τη λεγόμενη "δημοσιογραφία-ρουλεμάν" όπου μια επίσημη πηγή δίνει τα "προβλεπόμενα" να συμβούν και οι ΑΗΘΕΙΣ "δημοσιογράφοι" τα αναπλάθουν. Ενα από τα πιο επαίσχυντα είδη "δημοσιογραφίας"...

Εδώ πρόκειται για ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ρεπορτάζ που θα "έπαιζαν" είτε ερχόταν είτε δεν ερχόταν ο Ερντογάν.

"Ρεπορτάζ" που περιγράφουν το "κλίμα της συνάντησης" ("παγωμένο") και τις συνέπειες που αυτή "είχε".

"Ρεπορτάζ" που συνδέει ΚΟΡΥΦΑΙΑ πολιτικά και διπλωματικά θέματα...

Εδώ πρόκειται για την ΑΠΟΛΥΤΗ διαπλοκή με τα υπόγεια του ΥΠΕΞ.

ΕΔΩ πρόκειται για μια ακόμη εκτροπή από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την οποία συνδιοργανώνουν τα δύο μεγάλα συγκροτήματα.

Σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης οι Ενώσεις Συντακτών θα είχαν πάρει την δημοσιογραφική ταυτότητα όσων εμπλέκονται και θα τους απαγόρευαν όχι απλώς να ξαναγράψουν αλλά και να ξαναδιαβάσουν εφημερίδα!

Εδώ θα σφυρίξουν και πάλι όλοι αδιάφορα!

Ομως αυτή τη φορά δεν θα τους περάσει!

Το σημερινό κάζο θα μείνει στη μνήμη μας για πάντα!>Ιγκόγνιτο χθες ο Ερντοάν στην Αθήνα!!!

Σχόλια

 1. Θυμήθηκα κάτι που είχα μάθει πριν αρκετά χρόνια, ότι οι νεκρολογίες διαφόρων επιφανών αναπαύονται για χρόνια στα συρτάρια μεγάλων εφημερίδων γραμμένες και έτοιμες για δημοσίευση, περιμένοντας τη... μεγάλη στιγμή. Κάπως έτσι φαίνεται ότι λειτουργούν γενικότερα οι εφημερίδες, πράγμα βεβαίως σκανδαλώδες και ενδεικτικό του πεπαλαιωμένου τρόπου λειτουργίας τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό είναι αλήθεια και δεν είναι τόσο αθέμιτο το να συγκεντρώνεις τα βιογραφικά στοιχεία κάποιου ετοιμόρροπου πριν την "κακιά την ώρα". Ηδη έχω έτοιμες δύο νεκρολογίες, δύο σημαντικών Ελλήνων...

  Είναι άλλο όμως να έχεις έτοιμο το "πως έκλαψε η χήρα πάνω από τον τάφο την ώρα που τον κατέβαζαν τον "μακαρίτη". Οπως έγινε σήμερα με το "ρεπορτάζ" για τη "συνάντηση" Καραμανλή-Ερντογάν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Eξακολουθεί να μου φαίνεται μίζερα 'πρακτικό' αυτό. Νομίζω (καθαρά προσωπική μου άποψη αυτή βεβαίως) ότι τα καλύτερα αποχαιρετιστήρια γράφονται 'εν θερμώ' από ανθρώπους με ανάλογες προσλαμβάνουσες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιά την ψεύτικη συνέντευξη του Επιτρόπου της ΕΕ στην "έγκυρη" Ελευθεροτυπία δε σε είδα να γράφεις... Ούτε γιά τις δήθεν δηλώσεις Αλμούνια στην ίδια εφημερίδα.

  Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. θα σφυριξουν αδιάφορα δε λες τίποτε.Φύλο δε θα κουνηθεί.Μα πώς να κουνηθεί όταν τα ραβασάκια στέλνονται κατ'ευθείαν στους διευθυντές κι αυτοί τα πασάρουν σε κάτι δημοσιογραφίσκους της πλάκας για να τα υπογράψουν.Ονειδος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου