Πόσα Μουσεία χρειαζόμαστε ακόμη...

...για να κρύψουμε το 10% της ανεργίας, τα ρημαγμένα μας σχολεία, τα χωρίς γιατρούς νοσοκομεία, τις χωματερές μας, τα μολυσμένα μας ποτάμια, τα καμμένα δάση, τις ξεπαστρεμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, τους Αγιους Παντελεήμονες, τα γκέτο των μεταναστών, τους συνταξιούχους, τα σκάνδαλα της SIEMENS, τα ομόλογα, τις "Μανωλάδες", τους Μανώληδες και τους Ρουσόπουλους;

ΕΝΑ-ΔΥΟ-ΤΡΙΑ
ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Σχόλια

 1. ..υπολογίζοντας τα εκθέματα που αναφέρεις.., 15 μουσεία Ναυτίλε. Αλλά επειδή βλέπω να έρχονται 15 φορές σε "κρύο κλίμα συνάντησης" με τον Κύριο (βεβαίως βεβαίως) Καραμανλή όλοι οι αρχηγοί μπουρδ..εε κρατών, μάλλον δε μας συμφέρει.
  ..πλάκα πλάκα, ένα μουσείο δημοκρατίας, ελευθερίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αγώνων έχουμε;;; Όχι τίποτ'άλλο αλλά τέτοια "εκθέματα" πόσο έχουν αρχίσει και μας λείπουν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χρειαζόμαστε πίσω και την Αφροδίτη της Μηλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, κλπ μόνιμη τέλεση Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά. Οταν επιτευχθούν και αυτά ψάχνουμε και για τι άλλο μας λείπει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. συμφωνώ και παραπέμπω στο εξής:

  Στις 26 Ιούνη, «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών», πίσω από τα πυροτεχνήματα του Υπουργείου Υγείας για «ευαισθησία», «νοικοκύρεμα» και «επιτυχίες», θα επιχειρηθεί να κρυφτεί κακήν-κακώς η ενεργός αδιαφορία του για την Πρωτογενή Πρόληψη των Εξαρτήσεων και άλλων ψυχο-κοινωνικών δυσλειτουργιών, το σιωπηλό κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης!
  Τα 13 εκατομμύρια ευρώ, που οφείλονται στα 73 Κέντρα Πρόληψης της χώρας από Υπουργείο Υγείας και Ο.ΚΑ.ΝΑ., δεν έχουν ακόμη καταβληθεί, παρά τις υποσχέσεις.
  Κάποιοι πραγματικά παράγουν έργο στον αγώνα για την πρόληψη των εξαρτήσεων και μάλιστα απλήρωτοι, χωρίς ένσημα, χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς εποπτεία, χωρίς πιστοποίηση των υπηρεσιών τους, τελευταία χωρίς συναδέλφους (καθώς το 35% περίπου των εργαζομένων αλλάζουν επάγγελμα, δεδομένων των συνθηκών). Αυτοί είναι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες των Κέντρων Πρόληψης.
  Οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους: Πρώτα απ’ όλα, ενημερώνοντας τους πολίτες της χώρας πού και πώς «χάθηκαν» τα 13 εκατομμύρια ευρώ, που σύμφωνα με τις υπογραμμένες προγραμματικές συμβάσεις, τους προ-εγκεκριμένους (από τον ΟΚΑΝΑ) επιστημονικούς και οικονομικούς προγραμματισμούς και τους ελεγμένους (και πάλι από τον ΟΚΑΝΑ) οικονομικούς απολογισμούς των Κ. Π. έπρεπε να είχαν δοθεί από το 2006 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2009
  Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας.
  Άμεση διεκδίκησή μας η καταβολή των ογκωδών οφειλών Υπουργείου Υγείας-Ο.ΚΑ.ΝΑ. προς τα Κέντρα Πρόληψης, ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ και η τήρηση εις το ακέραιο της νέας 5ετους προγραμματικής σύμβασης, (που υπογράφτηκε μετά από πολλές πιέσεις) και μέχρι την εισαγωγή, με νομοθετική ρύθμιση, ισχυρού θεσμικού πλαισίου).
  Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα διάλογο με Εμάς και τα Κέντρα μας σε ομηρία παρά μονάχα για την καταβολή των οφειλών. Την επόμενη της καταβολής των οφειλών, απαιτούμε να ξεκινήσει υπεύθυνος διάλογος σχετικά με την επίλυση του θεσμικού μας προβλήματος, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και των κοινοβουλευτικών κομμάτων και επί της βάσης επίσημης πρότασής μας για δίκτυο αυτοδιοικούμενων Ν.Π.Δ.Δ., υπό τη συνεπή επιστημονική εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ.
  Τέλος υπογραμμίζουμε ότι δεν αρκεί μια μέρα ευχών και πομπωδών διακηρύξεων για να «σκεπαστεί» ένα πλαίσιο «εξαρτησιογόνο» και δυσμενές για την ψυχική υγεία των νέων, αλλά και όλων των ανθρώπων που δημιουργούν η κατάρρευση του συστήματος δημόσιας υγείας, ένα δημόσιο σχολείο σε κρίση από πλευράς στόχων και περιεχομένου, η αφόρητη πίεση για επαγγελματική επιτυχία σε συνδυασμό με την πιθανότατη ανεργία και την οικονομική κρίση, η έλλειψη δημιουργικών διεξόδων για τον ελεύθερο χρόνο, η διογκούμενη άρνηση του διαφορετικού και, πάνω από όλα, η κυρίαρχη πρόταση για μια κοινωνία που δεν θα βιώνει το αίσθημα της αλληλεγγύης. Δεν ξεχνιέται με «πάρτυ» λίγων ωρών το γεγονός πως εξ αιτίας της διόγκωσης όλων αυτών των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων αυξάνεται συνεχώς και η χρήση ναρκωτικών, ως σύμπτωμα-«κορυφή του παγόβουνου».

  Για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων κάθε μέρα είναι κατά των ναρκωτικών!

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  prolipsiworkers@yahoo.gr

  http://www.prolipsiworkers.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου