
Πόσες φορές σου έχει τύχει να λατρέψεις ένα album με το πρώτο άκουσμα;
Είναι σαν να ρωτάς πόσες φορές έχει ερωτευτεί τα τελευταία χρόνια με την πρώτη ματιά!
Ε, λοιπόν μου συμβαίνει τώρα και δηλώνω ερωτευμένος με το Controlling Crowds των Archive. Εχει ήδη φορτωθεί σε υπολογιστή, laptop, κινητό και Mp3φωνο.
Είναι ο ήχος που ήθελα, τη στιγμή που τον χρειαζόμουν πιο πολύ.
Ενα σαουντρακ για το καλοκαίρι που έρχεται, για τα χρόνια και τους ανθρώπους που έρχονται, για τη δεκαετία που φεύγει. Αριστούργημα. Ο 6ος δίσκος των Archive είναι αριστούργημα. Κάθε κομμάτι κι ένα κέντημα. Ψιλοβελονιά! Νότα-νότα. Στίχος-στίχος. Λέξη-λέξη.
Το έχω ξαναπεί πριν από χρόνια: οι Pink Floyd πέθαναν, ζήτω οι Archive!!!
Μπορώ να το ξαναπώ και τώρα!
Μπορώ να το ξαναπώ και τώρα!
Why are you so scared and creeping around?
Taking photographs all over town
Pictures in the dark that live in the light
The world is my playground too and Ill do what I like
Why are you so scared of falling apart?
Intimidating me for falling apart
Stay on your knees with your cross and dont tell me you know so
The world is my playground too and I refuse to follow
Flow with me
Falling through the night
Fly with me
Falling out of sight
Find me
Hold me
In your arms
Cause Im scared of their controlling crowds
Keep me calm
Cause Im scared of their controlling crowds
Here they come
Why are we so scared and creeping around?
Hiding from mirrors and screens all over town
Objects disturbing blinding taking the peace from me (a piece of me?)(->not sure)
The world is my kingdom too and I feel what I like in me
Killing my heart I can face I can face no more
The world is my playground too, I cant feel any more
Flow with me
Falling through the night
Fly with me
Falling out of sight
Find me
Hold me
In your arms
Cause Im scared of their controlling crowds
Keep me calm
Cause Im scared of their controlling crowds
Here they come
Why are we so cold and breaking apart?
Caught up in this storm just breaking apart
Pictures with colours I loved but dont see anymore
The world is my playground too I dont feel anymore
Why are you so (adored)?
Cause Im scared of their controlling crowds
Here they come
CD 1 :
- "Controlling Crowds" (10:09)
- "Bullets" (5:54)
- "Words on Signs" (4:00)
- "Dangervisit" (7:37)
- "Quiet Time" (5:55)
- "Collapse/Collide" (9:12)
- "Clones" (5:00)
- "Bastardised Ink" (3:34)
- "Kings of Speed" (4:22)
- "Whore" (4:15)
- "Chaos" (5:28)
- "Razed to the Ground" (5:22)
- "Funeral" (7:19)
CD 2 (limited edition) :
- "Killing All Movement"
- "Children They Feed"
- "Day That You Go"
- "Neatly Folded"
- "Bullets" (video)
Το αφιερώνω σε όλους όσους αγαπώ και που βαδίζουμε μαζί τα τελευταία χρόνια!
Σύντροφοι και συντρόφισσες, ακούστε το μονορούφι. Κι ύστερα αργά, κομμάτι-κομμάτι! Περπατήστε μαζί τους, ερωτευτείτε μαζί τους, δουλέψτε μαζί τους, κοιμηθείτε μαζί τους αλλά κυρίως, ΞΥΠΝΗΣΤΕ μαζί τους!
Σωστός (παρά την υπερβολή σου στην σύγκριση με τους Pink Floyd)!
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαιρετικό άλμπουμ. Κι εμένα με γοήτευσε με την πρώτη, και ακούγεται ολόκληρο, μονορούφι
ΑπάντησηΔιαγραφήδε θεωρώ υπερβολική τη σύγκριση με pink floyd, αν και παίζουν μεγαλύτερο εύρος μουσικής νομίζω
καταπληκτικός δίσκος, αλλά δυστυχώς τέτοια σύγχρονα διαμάντια χάνονται στην τεράστια μουσική παραγωγή όπου τα ακούμε επιδερμικά και μετά πάμε για άλλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό album, το αγάπησα αλλά με τσάντισαν που δεν συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα στην περιοδεία τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντελώς ατυχές το σχόλιο με τουs Pink Floyd. Οι Floyd θα ακούγονται και 200 χρόνια μετά ενώ οι Archive παλεύουν για την 10ετία (ίσως και κάτι παραπάνω). Αυτό το πυροτέχνημα το ακούω από τους οπαδούς των Archive συνεχώς...δεν μπορώ να καταλάβω που στηρίζεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορούν να υπάρξουν νέοι Pink Floyd με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορούν να υπάρξουν νέοι Beatles, Led Zeppelin, οι ακόμα και νέοι Archive. Ένα σημαντικό συγκρότημα με έμπνευση και πράγματα να πει αφήνει τόσο βαθιά το σημάδι του στην ιστορία της μουσικής που δεν μπορεί να ξεχαστεί, ούτε να αντικατασταθεί.
Η σύγκριση με τους Floyd μου φέρνει στον μυαλό την φράση " Μπορεί να είμαστε νάνοι, αλλά πατώντας στους όμως των γιγάντων, φαινόμαστε ψηλότεροι απ' αυτούς."
Πέρα απ' αυτά το album όντως είναι πολύ καλό. Γεμάτο μουσικά με αρκετά ενδιαφέρον στίχο. Νομίζω ότι κατάφεραν ακόμα μια φορά να φτιάξουν κάτι πρωτοποριακό και όμορφο και να αποφύγουν την συνταγή "Χατζηγιάννη"...(ο νοών νοείτω)
Πάντως προσωπικό αγαπημένο μου είναι το "Take my head"
Δεν θα διαφωνήσω. Η σύγκριση εκφράζει περισσότερο την επιθυμία για μια "άλλη" μουσική στους καιρούς μας παρά μια αντικειμενική κρίση.
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαιρετικό album (αν και το αγαπημένο μου ειναι το lights), πραγματικά το ακούς ολόκληρο άνετα. Στην συναυλία παίξαν κανα 2 κομματακια απο το part iv τα οποια ηταν εξαιρετικά (όπως και ο ήχος τους btw). Η 19/10 ειναι κοντα, περιμένουμε μέχρι τότε για τη συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάλι καλα που ακούμε κ καμια μουσική της προκοπής στους χαλεπους καιρούς της ροκ σούπας, του σκυλιού στη πίστα κλπ..