Με αφορμή την απεργία των εφημεριδοπωλών

Ε, όχι λοιπόν…
Δεν είναι όλα τα αιτήματα δίκαια αιτήματα…
Δεν είναι όλες οι απεργίες δίκαιες απεργίες…
Εχουν υπάρξει δεκάδες περιπτώσεις που μια απεργία είναι αντιδραστική απεργία…
(παράδειγμα: η απεργία των φορτηγατζήδων στη Χιλή βοήθησε στο να ανατραπεί η δημοκρατική κυβέρνηση του Αλλιέντε. Ας μην το ξεχνάμε…)
Η ανακλαστική υποστήριξη οποιουδήποτε απαιτεί το οτιδήποτε δεν είναι ούτε αριστερή ούτε λογική…
Ο εχθρός του εχθρού μου δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο…
Ούτε όποιος τα βάζει με εκείνους που έχουν «χεσμένη τη φωλιά τους» έχει πάντα δίκιο…
Το να κάνεις κριτική σε παράλογα αιτήματα δεν σημαίνει ότι συμπαρατάσσεσαι με «το κεφάλαιο και την εργοδοσία» ή με την εκάστοτε κυβέρνηση ή με τον ίδιο τον διάβολο…
Σημαίνει ότι ξέρεις τι σου γίνεται!

Σχόλια

 1. από το γραφείο ο καθένας κάνει ότι σχόλιο θέλει, να βγει να δουλέψει 365 μέρες το χρόνο όλη νύχτα για να πιούμε εμείς καφέ και να διαβάσουμε εφημερίδα είναι το δύσκολο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το δύσκολο δεν είναι οι 365 νύχτες(που αν βγάλεις τις επίσημες αργίες μένουν 360 περίπου,επομένως μπόλικος χρόνος για ξεκούραση αυτές οι 5 που έχεις στη διάθεση σου που δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις).
  Αυτές κουτσά στραβά συνηθίζονται.

  Το δύσκολο είναι ότι κάποιες απο αυτές θα έχεις αυτή την απλή ίωση που έχουν όλοι δίπλα σου.Μπορεί να έχεις πυρετο,στομαχόπονο,πονοκέφαλο κτλ που στο γραφείο δηλώνεις απλά ασθένεια και πας σπίτι σου και αναρρώνεις.

  Είναι νύχτα,είσαι με πυρετό,ρίχνει καρέκλες έξω και εσύ αλλάζεις πλευρό στο κρεβάτι και αισθάνεσαι χάλια.Τα ίδια συμπτώματα που έχει και ο εφημεριδοπώλης της γειτονιάς σου μόνο που εκείνη τη στιγμή αυτός ξεκλειδώνει το περίπτερο έχοντας γίνει μούσκεμα γιατί δεν του φτάνουν τα χέρια(κλειδιά,εφημερίδες,περιοδικά)για να κρατήσει και ομπρέλλα.

  Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος πρέπει καθημερινά να πάει τον Τύπο στα περίπτερα ανεξαρτήτως σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ίδιος και πολλές φορές με αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχή,χιόνι κτλ).

  Δεν έχει το δικαίωμα αυτός ο άνθρωπος να κάνει απεργία?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου