Το ...Pedigree του Ζαμπούνη και οι γίδες του παππού του

>Ενα σπαρταριστό κείμενο για την καταγωγή του Μετρ του LifeStyle...


>Κι ένα ακόμη πιο σπαρταριστό σχόλιο από κάτω!

Δεν γνωρίζω, αν ο κ. Χρήστος Ζαμπούνης είχε πορτρέτο των βασιλέων σε φυσικό μέγεθος στο σπίτι του, εκείνο όμως που ξέρω είναι , ότι ο παππούς του (επίσης ) Χρήστος Ζαμπούνης στην δεκαέτια το 50, είχε δύο γίδες σε φυσικό μέγεθος, αφού ήταν ζωντανες.
Κάθε πρώί λοιπόν πριν πάω στο σχολείο έβλεπα τον παππού Ζαμπούνη να περνάει μπροστά από το πατρικό μου οδηγόντας τις γίδες του στο κοινοτικό δυτικό κοπάδι (υπήρχε και το ανατολικό κοπάδι των αίξ, όπως θα έλεγε και ο Λαζόπουλος).
Μετά απ αυτήν την υποχρέωση ο παππούς Ζαμπούνης πήγαινε στο ραφείο του Γκιούρα,πνευματικό κέντρο της εποχής, που ήταν στο χάνι του Κουιάκ, δίπλα στο Δημαρχείο, για τις σχετικές αναλύσεις των γεγονότων της προηγούμενης μέρας.
Το βραδάκι πάντως οι γίδες έβρισκαν μόνες τους το δρόμο επιστροφής στο αρχοντικό Ζαμπούνη.
Οι γίδες εξαφανίστηκαν όταν ο παππούς Ζαμπούνης έβαλε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Πολυγύρου.
Εκείνο που δεν γνωρίζω, είναι αν οι γίδες ήταν δώρο του βασιλικού οίκου στον παππού του κυρίου Χρήστου Ζαμπούνη και έτσι γαλαζοαίματες.

Δημ. Αντ. Μπανάβας

Σχόλια

 1. Έφυγαν πληκτρολόγια, οθόνες, τασάκια, ποτήρια, όλα φύγανε από το γραφείο!

  Η Ρεσπέντζα έχει εξελιχτεί σε μπλογκ που αξίζει να του απονεμηθεί ο χαρακτηρισμός "ενημερωτικό" με την απόλυτα υποδειγματική θετική σημασία του. Μπράβο στα παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα δεν είναι απίστευτο θέμα;

  Λες και δεν θα το διάβαζε κανείς από το χωριό του και αν το διάβαζε σιγά μην μιλούσε! Που ζει;

  Το πατέρα του τον γνώριζα κι εγώ και αυτό που λέει για τον Φλωράκη το έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά, οτι δεν πήγαινε Βέροια γιατί "εκεί έχουμε τον σύντροφο Ζαμπούνη".

  Τόσο πολύ ντρέπεται γι αυτό που ήταν οι δικοί του;

  Τεσπα...

  Οσο για το ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ "έφαγε" μήνυση για το θέμα του "ρουφιανόχαρτου" και θα χρειαστεί τις φωνές και τη συμπαράστασή μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Λες και δεν θα το διάβαζε κανείς από το χωριό του και αν το διάβαζε σιγά μην μιλούσε!»

  Αυτό λέγεται υπεροψία κι αλαζονεία. Απλά, χ@στηκ@ και να, που θα το δουν οι (πρώην) συγχωριανοί του. Για ένα πολύ απλό λόγο: το ΠΘ πουλάει 200.000 φύλλα, για τα μπλογκ που θα τον ξεσκεπάσουν θα σκάσει;

  Πες μου αν αυτό το θέμα αξίζει να μπει στην Ελευθεροτυπία λχ. Θα έκαναν είδηση το ξεσκέπσμα ενός αρχιγραφικού, που αυτός και όμοιοι του φωλιάζουν στα μεσημεριανάδικα;

  Όσο για τη μήνυση κατά της Ρεσπέντζας, δεν μου έκανε ιδιαίτερη έκπληξη η εξέλιξη, ειδικά όταν δεν έχει ποστ, ως "ενημερωτικό" μπλογκ, με ιδρωμένες μασχάλες και το κερί(;) στα αυτιά του Αλαβάνου. Αλλά δεν είδα κανένα από τα "συναδελφικά" μπλογκ να σηκώνει το μπαϊράκι της λογοκρισίας όπως συνηθίζουν τα πρωκτικά και οι πρέζες.

  Δυστυχώς βλέπω ότι είμαστε ακόμα πολύ διστακτικοί και φταίμε κι εμείς όλοι οι παλιοί που τρωγόμαστε (ακόμα) μεταξύ μας. Λάθη κάναμε πολλά, αλλά και σε άλλα θέματα παραμένουμε ανυποχώρητοι. Το ζήτημα είναι ότι η μπλογκόσφαιρα έχει γιγαντωθεί τρανταχτά σε σχέση με πριν τρία χρόνια, κι έτσι τα φαγώματα μας καταντούν πια γραφικά μπροστά στην εμετική πλημμυρίδα του φασισμού.

  Να δούμε που θα οδηγηθεί αυτή η κατάσταση και για το πως μπορεί να ανακοπεί αυτή η λαίλαπα της χυδαιότητας. Και μην μου πεις πάλι για αυτορρυθμίσεις, ξέρεις ότι διαφωνώ κάθετα σε αυτό το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν ξέρω από που ακριβώς είναι η καταγωγή του, ούτε αν είχε ή δεν είχε γαλλίδα νταντά. Αυτό που ξέρω είναι ότι μακάρι να υπήρχαν και άλλοι δημοσιογράφοι και εκδότες που να έχουν φερθεί τόσο καλά στους συνεργάτες τους όσο ο Χρήστος Ζαμπούνης, ή να έχουν βοηθήσει επαγγελματικά τόσους πολλούς ανθρώπους χωρίς κανένα αντάλαγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου