Ο Durão Barroso

Ο Durão!!! Στα πορτογαλικά πα να πει: ο άντρας ο σκληρός. Ο πρόστυχος.
Μας ήλθε ο Αντρας λοιπόν σήμερα. Και τον υποδέχτηκαν τα αντράκια. Και τον βράβευσε ένα κοντό αντράκι. Κοτσαντράκι, τους έλεγε αυτούς τους κοντοπίθαρους η γιαγιά μου, η Σμυρνιά.
Ο Durão (wow) γεννήθηκε το Μάρτιο του 1956 στην Πορτογαλία. Σπούδασε δικηγορία στη Λισσαβόνα. Την πολιτική του καριέρα την ξεκίνησε λίγο πριν την Επανάσταση των Γαρύφαλλων, το 1974 ως ηγέτης των Μαοϊκών. Μάλιστα! Όχι από καμιά λαχτάρα για τον Μάο και την Πολιτιστική Επανάσταση αλλά επειδή ήταν αντικομμουνιστής! Ξανά μάλιστα! «Μπήκα στους Μαοϊκούς» είχε πει κάποτε ο ξεφτίλας «διότι ήταν ο μόνος τρόπος να χτυπήσω τους κομμουνιστές του επίσημου ΚΚΠ!». Τέτοιο …καΐκι, σα να λέμε, ο Αντρακλας!
Το 1989 μπήκε στο κεντροδεξιό PPD, το οποίο κεντροδεξιό PPD αργότερα έγινε Σοσιαλδημοκρατικό! Μαζί και ο Αντρας ο σκληρός, ο πρόστυχος. Μετά έγινε υφυπουργός Εσωτερικών, κάτι άλλα υφυπουργία και κατέληξε υπουργός Εξωτερικών.
Το 2002, ο άντρακλας, γίνεται πρωθυπουργός της χώρας του αλλά δεν κάθεται ούτε δύο χρόνια αφού τα κάνει, μετα συγχωρήσεως, σκατά και τον παίρνει ο διάολος και τον σηκώνει και τον κάνει Πρόεδρο της Κομισιόν!
Το 2003, ο Durão φιλοξένησε στην νήσο των Αζορών τον Πίθηκα Μπους, τον ανθυποπίθηκα Μπλέρ και τον σφουγγοκωλάριο Χοθέ Μαρία Αθνάρ και έφτιαξαν την Συμμαχία των Προθύμων Δολοφόνων Πιθήκων.
Η Συμμαχία των Προθύμων, ως γνωστόν, ασχολήθηκε με την Βιοποικιλότητα στο Ιράκ!!!
Της έδωσαν και κατάλαβε της Βιοποικιλότητας στο Ιράκ!
1,5 εκατομμύρια Ιρακινοί και άλλοι 7-8.000 πρόθυμοι, εμπέδωσαν την Βιοποικιλότητα στο Ιράκ μελετώντας την μέσα στους τάφους τους… Μετρώντας όλα τα είδη των σκουληκιών που υπάρχουν κάτω από το χώμα…
Αυτόν τον Αντρακλα με μάστερ στη Βιοποικιλότητα κάλεσαν σήμερα τα αντράκια για να τους μιλήσει για –τι άλλο;- τη ..Βιοποικιλότητα και να τον βραβεύσουν!

Σχόλια