Η κουλτούρα της ανοησίας

Εχοντας ξεκοκαλίσει όποια εφημερίδα, ένθετο και φυλλάδιο έπεσε στα χέρια μου από τη Μεγάλη Παρασκευή, είπα να πιάσω και κάτι ανάλαφρο μπας και με πάρει ο ύπνος χθες τη νύχτα. Και πιάνω την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ (αυτή που έγινε συνδρομητική, ντε) και βλέπω τον εξαιρετικό τίτλο: «Η κουλτούρα του θανάτου». Ωραία, σκέφτομαι, κάτι για τον Ιρβιν Γιάλομ θα λέει πάλι, στις πέντε αράδες θα κοιμάμαι ύπνο βαθύ!

Εμ, έλα που δεν έγραφε για τον ψυχο-ποπ σταρ! Ολόκληρος μάλιστα ο τίτλος ήταν «Η κουλτούρα του θανάτου στο Διαδίκτυο». Αυτό το κακό, κακό, κακό, μη τζιζ και φτου κακά, διαδίκτυο που κάνει τα παιδιά μας μανιακούς δολοφόνους!

Επίσης, εκτός από το Διαδίκτυο, φταίνε και η «επιθετική» μουσική και τα «βίαια πολιτικά παιχνίδια».

Το μόνο που δεν αναφέρουν οι καλοί δημοσιογράφοι –αλλά τα αυτονόητα γι’ αυτούς μάλλον παραλείπονται- είναι ότι πριν την εμφάνιση του Διαδικτύου, των video-games και του Οζι Οζμπουρν ΚΑΝΕΝΑΣ νέος δεν σκότωσε ΠΟΤΕ κανέναν άνθρωπο!

Οσο για τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, την ανεργία, τον διάχυτο ρατσισμό και την ξενοφοβία, το άθλιο εκπαιδευτικό και το αθλιότερο εργασιακό σύστημα, αυτά δεν φταίνε καθόλου!

(Εμ, γι αυτό θα το κάνουν συνδρομητικό το ΒΗΜΑ. Για να μην μπαίνουν αυτά τα κωλόπαιδα και παίρνουν ιδέες για το πώς να σκοτώσουν τους συμμαθητές τους ή έστω του δημοσιογράφους που γράφουν τέτοιες ανοησίες!)

Σχόλια

  1. εξαιρετικά ανόητο άρθρο. Τόσο ανόητο που με εκνεύρισε αφάνταστα για τον φτηνό εντυπωσιασμό του και την επιδερμική έρευνα που δυστυχώς θα έχει αντίκτυπο σε αρκετούς γονείς (ξέρεις εκείνους τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά σε ιδιωτικά για να μην είναι με αλβανούς ή κείνους που βάζουν υποθήκη 2 σπίτια για να πάρει το παιδί το mba ή εκείνους που βλέπω κάθε πρωί με τα παιδάκια που ενώ θα έπρεπε να αλωνίζουν με τα ποδήλατα έχουν αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πιάνο, κιθάρα, φροντιστήριο, παιδικό σταθμό). Δυστυχώς από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου κανείς δεν πήρε ένα ισχυρό μάθημα και συνεχίζουν να αρθογραφούν σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ευχαριστώ Καπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που κόπτονται για ζητήματα ασφάλειας, ηθικής κλπ κλπ στο Δίκτυο έχουν συνήθως τα παρακάτω βασικά χαρακτηριστικά:
    - Ανήκουν σε υπερσυντηρητικούς κύκλους
    - Είναι μέτριας ή μειωμένης παιδείας
    - Δεν έχουν πραγματική σχέση με το Internet
    - Δεν έχουν επαφή με την τεχνολογία

    Πρωταγωνιστές συνήθως είναι:
    - Τα πλέον αραχνιασμένα μυαλά των εκπαιδευτικών
    - Τα σώματα ασφαλείας κλπ
    - Οι ύαινες της δημοσιογραφίας
    - Διάφοροι ‘διανοητές’ της συμφοράς
    - Τα υπέρ-συντηρητικά κόμματα
    - Η εκκλησία

    Το κίνητρο για την διασπορά αυτού του τυφλού ‘τρόμου’ για το Δίκτυο υπερτονίζοντας τα αρνητικά του είναι ο ΦΟΒΟΣ:
    - για την ελεύθερη διακίνηση της γνώσης
    - για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών
    - για την ελεύθερη διακίνηση των ειδήσεων
    - επειδή το Internet - από την φύση του - δεν ελέγχεται
    - επειδή άνθρωποι απ’ όλο τον πλανήτη επικοινωνούν ελεύθερα

    Νομίζω είναι χρήσιμο να κρατούμε πρόχειρες αυτές τις διαπιστώσεις κάθε φορά που βλέπουμε ή ακούμε κάποιον να μας προειδοποιεί για τους ‘τρομακτικούς’ κινδύνους του Internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου