Η Κρίση στα ΜΜΕ - (μια ακόμη σημείωση...)

Διαβάζω σήμερα στην "Ε", στη στήλη "Μέσα & Media":

ΜΙΑ ΛΥΣΗ για το μέλλον της δημοσιογραφίας; Δύο από τους πλέον έμπειρους ρεπόρτερ της «Wall Street Journal», η Σοθ Σμιντ και ο Γκεν Σίμπσον, αποχώρησαν από την εφημερίδα και έφτιαξαν δική τους εταιρεία υπό την επωνυμία SNS Global LLC. Και μέσω της εταιρείας αυτής θα αναλαμβάνουν «ιδιωτικά» συμβόλαια ερευνητικής εργασίας, ειδικευόμενοι στις διεθνείς εξελίξεις! «Δεν είναι καθόλου περίεργο, είναι απλώς σαν να αλλάζουμε ταχύτητες στο αυτοκίνητο», απάντησαν οι δύο δημοσιογράφοι σε ερωτήσεις συναδέλφων για το τόλμημά τους. Σημειώστε δε ότι δεν πρόκειται για τυχαίους συντάκτες της «Wall Street Journal», μια και η Σμιντ έχει κερδίσει βραβείο Πούλιτζερ και μετεγγράφη μόλις πέρυσι στο φύλλο του μεγιστάνα Μέρντοχ από την «Washington Post».

Σχόλια

  1. Ήμουν έτοιμος να απαντήσω στο τι κάνουμε. Αλλά με πρόλαβαν οι συνάδελφοι (μεγάλη κουβέντα το "συνάδελφοι" όταν η κυρία έχει Πούλιτζερ) από τις ΗΠΑ. Το βλέπω, πλέον, ως μοναδική λύση. Για να αποκτήσει η ενημέρωση ουσία.

    Αυτό που με τρομάζει είναι η εξειδίκευση και η πιστοποίηση του επαγγέλματος. Στις ΗΠΑ, οι δύο "συνάδελφοι" έχουν από ένα πτυχίο, ένα διδακτορικό, μια διατριβή και δεν ξέρω πόσες συμμετοχές σε σεμινάρια. Εμείς; Εγώ είμαι... απόφοιτος Λυκείου (ποτέ δεν πήγα στα ΤΕΙ που πέρασα, ποτέ δεν πήρα το πτυχίο μου από το "Εργαστήρι" (του Τζεπέτο) δημοσιογραφίας. Και τα παιδιά που αποφοιτούν από τη σχολή του ΑΠΘ, αγνοούν τι σημαίνει ρεπορτάζ (δηλαδή... η δουλειά μας).

    Η ΕΣΗΕΜ-Θ αρνείται πεισματικά, από τις εποχές Κούρτη και Γουσίδη, να κατοχυρώσει το επάγγελμα και ανοίγει τις πόρτες της σε κάθε πικραμένο. Ξέρω ότι μ αυτό που γράφω υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω το Πειθαρχικό, αλλά είμαι αποφασισμένος να το θέσω και στη γενική συνέλευση το Μάιο.

    Η λύση, λοιπόν, φαίνεται πως είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αλλά πρέπει να αποδείξουμε τα προσόντα μας. Έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιο πάνω σχόλιο μπορεί να έχει και την υπογραφή
    Δ.Ι.Ασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έχω αναφέρει και πάλι: αξίζει να μελετήσουμε το Καταστατικό των Γερμανών Δημοσιογράφων.

    Θα άξιζε να το διαβάσουν και οι διοικούντες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oso oi dimosiografoi einai tautoxrona kai epixeirimaties tha uparxei krisi ston klado!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου