Ο Δικηγορικό Σύλλογος Θεσσαλονίκης για το Ανθιμο-πέδι

Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη χθεσινή συνεδρίαση (Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009) του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το ζήτημα της ανέγερσης «Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης» σε δασική έκταση 32 στρεμμάτων δίπλα από το δρόμο Πανοράματος-Θέρμης από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπως αυτό αναδείχθηκε μέσα από συνεχή δημοσιεύματα στον τύπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Θ., αφού συζήτησε διαλογικά, αποφάσισε:
1. Να εκφράσει την απορία του και τη βαθιά ανησυχία του για τους όρους και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες προωθείται η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου με συνέπειες το σοβαρό «τραυματισμό» της συγκεκριμένης περιαστικής δασικής έκτασης, η οποία είναι πολύτιμη για το πολεοδομικό συγκρότημα και τη ζωή των κατοίκων της πόλης.
2. Να ορίσει ως εισηγητή μέλος του Δ.Σ. με σκοπό να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να εισηγηθεί σε επόμενη συνεδρίασή του τη λήψη μέτρων, ακόμα και την προσφυγή σε ένδικα μέσα.
3. Να επιδιώξει συνάντηση με τον Δήμαρχο Πανοράματος προκειμένου να σχηματίσει σαφέστερη εικόνα για τα προβλήματα που δημιουργούνται.
4. Να οργανώσει το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009 ανοιχτή συζήτηση-εκδήλωση στην οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι φορείς (Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, Νομαρχία, Περιφερειακοί Δήμοι, Δασική Υπηρεσία, Οικολογικές Οργανώσεις και Ενώσεις Πολιτών, Επαγγελματικοί Σύλλογοι κλπ.) θα προσκληθούν για να καταθέσουν δημόσια τις απόψεις τους, όχι μόνο για το ζήτημα αυτό, αλλά και για το ζήτημα της διάνοιξης των υφιστάμενων δασικών δρόμων στο Σέιχ Σου.


>Εισαγγελέας για τη δωρεά στον Ανθιμο

Σχόλια