Ασφαλές ταξίδι για το Αρίων!

Το υπό ελληνική σημαία πλοίο "Αρίων" μέσω της οργάνωσης "Ελευθερώστε τη Γάζα", θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Λάρνακας (Κύπρος) με προορισμό το λιμάνι της Γάζας (Παλαιστίνη).

Το πλοίο μεταφέρει ΜΟΝΟ ανθρωπιστική βοήθεια - τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό - με πλήρωμα που αποτελείται από 37 μέλη-αντιπροσώπους 17 διαφορετικών εθνών: Γιατροί, δημοσιογράφοι, εθελοντές - και 5 βουλευτές από το Βέλγιο, την Ελλάδα ,την Ισπανία και την Ιταλία.

Μοναδικός σκοπός είναι η παράδοση ανθρωπιστικού υλικού και προσφορά βοήθειας στην περιοχή που ο ΟΗΕ αλλά και πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ανακυρήξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση εκ μέρους της αποστολής να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην περιοχή παρά μόνο να εφοδιάσει με το τόσο απαραίτητο υλικό την εμπόλεμη περιοχή.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το πλήρωμα του πλοίου "Αρίων" και η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι η ασφαλής μετάβασή τους στο λιμάνι της Γάζας για να μπορέσουν να παραδώσουν την πολίτιμη ανθρωπιστική βοήθεια.

Σας ζητούμε να παρέχετε (ως αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου) την προστασία και διασφάλιση της ζωής αλλά και της σωματικής ακεραιότητας των μελών της αποστολής!

Σας ζητούμε να μην παρεμποδίσετε την αποστολή αυτή που μόνο στόχο έχει την ανθρωπιστική βοήθεια!

Με την ελπίδα να εισακουστούμε όχι μόνο ως Έλληνες, αλλά και ως πολίτες ενός κόσμου που προασπίζεται τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα.

Ασφαλές ταξίδι για το Αρίων!

Σχόλια

  1. Το πλοίο τελικά επέστρεψε στη Λάρνακα λόγω μηχανικής βλάβης(;). Όπως και να έχει, συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία αυτών των ανθρώπων και μπράβο τους για την αυταπάρνηση που δείχνουν κάτω από πολύ σκληρές πιέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου