ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει η στοχοποίηση, αλλά και ο προπηλακισμός δημοσιογράφων. Αποθρασυμένοι από τη στάση της αστυνομίας, που όχι μόνο δεν προστατεύει τους ανθρώπους του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, αλλά σε κάθε ευκαιρία τους χτυπά, τους προπηλακίζει και τους συλλαμβάνει, διάφοροι «αγανακτισμένοι πολίτες» έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν λίστα ανεπιθύμητων δημοσιογράφων την οποία αναρτούν στο internet με προφανή σκοπό τη στοχοποίησή τους.

Τελευταίο θύμα αυτών των φασιστικού τύπου προγραφών η συνάδελφος της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ Γεωργία ΔΑΜΑ, για το ρεπορτάζ της στο φύλλο της εφημερίδας της 20 Γενάρη σχετικά με συγκέντρωση κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα που διαμαρτύρονταν χέρι χέρι με την οργάνωση «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», για την παρουσία στη συνοικία τους Αφγανών προσφύγων. Η συνάδελφος τόσο κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, όσο και τις επόμενες μέρες δέχτηκε απειλές και πιέσεις τόσο από την «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» όσο και από άλλες συναφείς οργανώσεις και "δημοσιογραφικά όργανα", με σκοπό την τρομοκράτησή της και την στο εξής παράλειψη εκ μέρους της τής ακριβούς καταγραφής των γεγονότων, όπως απαιτεί το επαγγελματικό της καθήκον.

Η συνάδελφος έχει ήδη προσφύγει στο Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως και άλλοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ που καλύπτουν το τελευταίο δίμηνο το ρεπορτάζ των συγκεντρώσεων στον Αγιο Παντελεήμονα, και ζητούν την καταδίκη των προπηλακισμών και την προστασία των ίδιων και του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος», καταδικάζει τη φασιστική επίθεση σε βάρος της Γ. Δάμα και καλεί τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ να καταγγείλει αμέσως τα συγκεκριμένα γεγονότα, όπως και κάθε άλλο αντίστοιχο συμβάν που στρέφεται κατά της ελεύθερης λειτουργίας του Τύπου και της ακεραιότητας των δημοσιογράφων.

28-1-2009


>Παρακρατικοί προστατεύουν τις μπουλντόζες... (tvxs.gr)

Σχόλια

  1. Φαντάζομαι τους paparazzi να πηγαινουν παρέα με τους μπραβους...

    Αν και δε πιστεύω να γίνονται λίστες έτσι απλά, πρέπει να προκαλέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου