Πρόταση συνεργασίας από το "Κρεμλίνο"

Την πιο καθαρή μέχρι σήμερα πρόταση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ έκανε απόψε από τη Χαλκιδική ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας για έναν διάλογο "που πρέπει να αρχίσει τώρα και όχι αργότερα, όχι μετά τις εκλογές".
Ο Β. Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση αλλά και στο στόχο του ΠΑΣΟΚ για αυτοδυναμία στις εκλογές. "Εκλογές που ζητάμε να γίνουν το συντομότερο δυνατό, όχι όμως για να σχηματιστεί μια μονοκομματική κυβέρνηση όπως αυτές των δεκαετιών του '80 και του ΄90, ούτε φυσικά σαν και αυτή του Καραμανλή. Αλλά μια κυβέρνηση στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις της προόδου, που θα μπορεί να συμμετάσχουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων αλλά και όσων άλλων τείνουν ευήκοα ώτα" είπε, στέλνοντας για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα το μήνυμα της συνεργασίας στην Αριστερά από πλευράς ΠΑΣΟΚ.
«Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το πρόβλημα της δημόσιας ηθικής και της κατάρρευσης της πολιτικής και κοινωνικής εμπιστοσύνης και γι αυτό έχει πολλή μεγάλη σημασία να πάμε γρήγορα σε εκλογές, να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση, ικανή να δώσει αίσθημα ασφάλειας και προοπτική στην ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι δε και το σημαντικότερο μέτρο οικονομικής παρέμβασης για την υπέρβαση της κρίσης. Γιατί η οικονομική κρίση είναι κρίση εμπιστοσύνης. Και μόνο ένα πλεόνασμα πολιτικής εμπιστοσύνης μπορεί να καλύψει το τεράστιο έλλειμμα οικονομικής εμπιστοσύνης», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Ο Β.Βενιζέλος ζήτησε από όλα τα μέλη και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσουν φαινόμενα "αυταρέσκειας και αλαζονείας τα οποία είχαν εμφανιστεί σε άλλες εποχές" αλλά να δείξουν "πολιτική σοβαρότητα και προγραμματική αξιοπιστία", για να χειροκροτηθεί θερμά από τους 500 και πλέον παρευρισκόμενους.


Την εκδήλωση οργάνωσε η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής.Βλέπε: Ο Βενιζέλος στο Κρεμλίνο

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου