Γελοίοι και επικίνδυνοι (ΑΥΓΗ 8/1/09)

Γελοίοι και επικίνδυνοι για τη δημοκρατία είναι οι ευνοημένοι πολιτικοί της τηλεοπτικής "δημοκρατίας", οι οποίοι επέλεξαν να συνεχίσουν τη συκοφαντική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά συκοφαντώντας την "Αυγή" για το ημερολόγιο που εξέδωσε.
Γελοίοι, γιατί εμφανίζονται να πιστεύουν ότι από ένα ημερολόγιο με 70 φωτογραφίες κινδυνεύει η δημοκρατία και θεριεύει... η τρομοκρατία! Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία, γιατί αξιώνουν λογοκρισία, για γεγονότα μάλιστα που τα ίδια τα κανάλια εμφάνισαν, αρκετές φορές, αποθεώνοντας τη βία, υποβαθμίζοντας τον ειρηνικό και πρωτότυπο χαρακτήρα των νεολαιίστικων κινητοποιήσεων, μεταδίδοντας live σκηνές αγριότητας με στόχο την κατατρομοκράτηση των πολιτών και όχι την πληροφόρηση και την κατανόηση των γεγονότων. Η παραπληροφόρηση με τα "παράθυρα" είναι από τις χειρότερες μορφές βίας.
Δεν θα είχε αξία να απαντήσει κανείς σε αυτούς τους συναυτουργούς της ποικίλης βίας, που διεκδικούν το μονοπώλιο της προβολής των "απαγορευμένων" σκηνών, αν πίσω από τη νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της "Αυγής" δεν διακρινόταν η επίμονη επιδίωξη κέντρων του συστήματος να στήσουν το σκιάχτρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, να την εμφανίσουν περίπου ως ένα συνεχές με την ακραία βία και την τρομοκρατία. Κι αυτό, σε μια περίοδο πολιτικής ρευστότητας, όπου ολοένα και περισσότεροι πολίτες αναζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ εναλλακτική λύση. Ο στόχος είναι διπλός. Αφ' ενός η δυσφήμηση της εξέγερσης των νέων και η αντιμετώπισή της σαν να ήταν μια παρένθεση βίας, έργο ακραίων ομάδων. Αφ' ετέρου, η συκοφάντηση μιας πολιτικής δύναμης που συμπεριφέρεται υπεύθυνα, γιατί αντιμετωπίζει χωρίς παρωπίδες και συνωμοσιολογία τα γεγονότα, υποδεικνύοντας τρόπους κατανόησης και αλλαγής.
Περιμένουμε συνέχεια σε αυτήν την πολιτική επίθεση. Είναι θέμα δημοκρατίας να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά συμπεριφορές ενοχοποίησης της πολιτικής διαφωνίας και στοχοποίησης κινημάτων και πολιτικών κομμάτων. Είναι άραγε τυχαίο ότι στον αντιδημοκρατικό κατήφορο πορεύονται χέρι-χέρι ο ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ, με τη λαλίστατη υποστήριξη του, κατά τα άλλα... "βωβού", δημάρχου Αθηναίων; Περιμένουμε στον χορό του εκφοβισμού να προστεθούν και πένες της "κυριλέ" δημοσιογραφίας, πιο αυθεντικοί όμως εκφραστές του συστήματος...
Δεν είναι η πρώτη φορά που η "Αυγή" στην πολύχρονη ιστορία της δέχεται επίθεση από τις πιο αναχρονιστικές και σκοταδιστικές δυνάμεις. Δεν υποχώρησε και δικαιώθηκε. Αυτή είναι η εντολή που έχουμε από την αγωνιστική ιστορία μας για τις δημοκρατικές και κοινωνικές ελευθερίες. Θα συνεχίσουμε με ευθύνη απέναντι στην ιστορία της ριζοσπαστικής αριστεράς και απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός μας, και ιδιαίτερα η νεολαία.

>
Μαύρη σελίδα στο χώρο της Αριστεράς γράφει το ΚΚΕ, δηλώνει ο Αλ.Τσίπρας

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet