Εις υγείαν των κορόιδων


Τύφλωσον, Κύριε, τον λαόν σου,
και χαράμωσον την κληρονομίαν σου,
νίκας κατά ευσεβών τοις βαρβάροις δωρούμενος.
Νικόλαος Πίκκολος, από τον Φ. Ηλιού, Τύφλωσον Κύριε τον Λαόν Σου

Ειλικρινά αδυνατώ να παρακολουθήσω την υπόθεση του Βατοπεδίου. Υποθέτω παρομοίως ισχύει και για την πλειονότητα των πολιτών. Εξοργίζομαι ωστόσο για την ουσία της. Βομβαρδίζομαι από τα Μέσα Ενημέρωσης για υπεράκτιες εταιρείες, στις οποίες συμμετέχουν οι αδελφοί μοναχοί, για διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, υπουργούς, υφυπουργούς, εξ απορρήτων του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, δικαστές, νομικούς συμβούλους, επιχειρηματίες που συναγελάζονται με πολιτικά στελέχη αμφοτέρων των κομμάτων εξουσίας. Ολοι έχοντες και προνομιακά κατέχοντες έπαθλο μακράς ζωής την έξωθεν καλή μαρτυρία, τελικά ένας εσμός απατεώνων.

ΑΥΤΟΙ οι κατά τεκμήριον ανίκανοι να παράγουν λύσεις σε μείζονα κοινωνικά προβλήματα αποδείχθηκαν εκπληκτικά τελεσφόροι να συντονίσουν ένα εξαιρετικά αποδοτικό σχέδιο κερδοφόρας ιδιοποίησης κτημάτων, εγκαταστάσεων, ακόμη και λιμνών... Ποιος άθλιος νους εμπνεύστηκε τη μεγαλύτερη καταλήστευση σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, τελικά σε βάρος της ανύποπτης, όσο και τραγικά αφελούς κοινωνίας των πολιτών; Αυτής που επί σειρά ετών προσφέρει, κι εδώ είναι υπόλογη η κοινωνική πλειοψηφία, πιστοποιητικά αξιοπιστίας σε αναξιοπρεπείς εθνοπατριώτες, που κινούνται μεταξύ της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, της πολιτικής εξουσίας, των νομικών θεσμών, της επιχειρηματικής τάξης.

ΕΙΝΑΙ δυνατόν να πωλούνται ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αυτές που κατασκευάστηκαν καταχρεώνοντας γενιές μελλοντικών Ελλήνων, ως να πρόκειται για ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη; Υπάρχουν άραγε ανόητοι κρατικοί λειτουργοί, που παρασύρονται από τον αλτρουισμό της χριστιανικής πίστης και την αφοσίωση στις βουλές των εκπροσώπων του Υψίστου; Αφελές το ερώτημα, εφόσον πρόκειται για πακτωλό εκατομμυρίων, ασυναγώνιστο πειρασμό δηλαδή, όταν δεν πατάσσεται, αλλά αντιθέτως καλλιεργείται από ανελέητους ρασοφόρους-επενδυτές.

ΑΒΡΟΧΟΙΣ ποσί θα διέλθουν τον Ρουβίκωνα των αποκαλύψεων όλοι τους. Απατα πήγαν η Siemens, τα ομόλογα, το Χρηματιστήριο, τα Leopard και τα εξοπλιστικά προγράμματα και τόσα άλλα ανομήματα. Προς δόξαν όλου αυτού του συρφετού που κατατρώγει τις σάρκες της νεοελληνικής κοινωνίας, που διατυμπανίζει με τη μεγαλύτερη ευκολία περιούσιες ελληνοχριστιανικές παραδόσεις του έθνους, που προβάλλει ανέξοδα εθνικές αρετές, που αγωνιά για τα εθνικά δίκαια, που μοιράζει αυταρχικές «απανταχούσες» σε όσους απειθαρχούν στις κρατούσες αντιλήψεις περί έθνους και ορθοδοξίας, που ασχημονεί τελικά σε βάρος της δημοκρατίας. Ενα στίφος λιμάρηδων, μέσα σε χρυσοκέντητα άμφια και μεταξωτά κοστούμια! Εις υγείαν των κορόιδων!


kardasis@econ.soc.uoc.gr


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/12/2008

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet