Η Ωρα της Κρίσης (και της ΚΤΗΣΗΣ Α.Ε.)

Update:H Δίκη για το Βατοπέδιο στην Ξάνθη


Καθώς συνδέουμε τα κομματάκια στο puzzle του Βατοπεδίου, δεν βρίσκουμε μόνο τα έτοιμα... Το ψάχνουμε λίγο ακόμη, σηκώνουμε τα χαλιά και ανακαλύπτουμε κι άλλα χαμένα κομμάτια. Ετσι λοιπόν εντοπίσαμε κάποιες μυστήριες συμπτώσεις...

Περίεργες συμπτώσεις, μέρος Α':

Στις
6 Φεβρουαρίου του 2007 ο κ. Πάπιστας με τον συνέταιρό του Άθω ΚοϊρανίδηRASSADEL, που διαχειρίζεται τα εκατομμύρια του Βατοπεδίου, άλλαξαν την επωνυμία της εταιρείας τους από ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ σε ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ.

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2007 εμφανίζεται να έχει υπογραφεί
συμβόλαιο αγοραπωλησίας των 64 οικοπέδων στην Θεσσαλονίκη με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου 2007, που πούλησε ο Εφραίμ στον αγοραστή Αθανάσιο Πάπιστα, πρόεδρο της ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ.

Με ένα απλό, απλούστατο ψάξιμο, βρήκα οτι:

Στις 21 Μαρτίου 2007 ιδρύεται και καταχωρείται στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών με αριθμό Μητρώου 62781/62/Β/07/0064 η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΚΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» δ.τ.«ΚΤΗΣΗ Α.Ε.» καθώς επίσης και η με υπ’ αριθμ. 17/2957/21.3.2007 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης με την οποία δόθηκε άδεια σύστασης και εγκρίθηκετο καταστατικό της ανωτέρω Ανωνύμου Εταιρείας όπως αυτό καταρτίσθηκε με την υπ’ αριθμ. πράξη 33.953/3.8.2006 της Συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ − ΚΑΣΤΡΙΝΟΥ.

Η
«ΚΤΗΣΗ Α.Ε.» είναι η εταιρεία που αναφέρθηκε στην εκπομπή Ζούγκλα, την περασμένη Δευτέρα.

Σε αυτή φέρεται ως "εγκέφαλος" ο μοναχός Μακάριος της Μονής Εμμαούς.

Εκείνοι που ΔΕΝ αναφέρθηκαν είναι τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας «ΚΤΗΣΗ Α.Ε.».

Λίγο ακόμη ψάξιμο και βρέθηκαν. Εχουμε και λέμε:
ιδιοκτήτη της εταιρείας

Η εταιρεία εκπροσωπείται σύμφωνα με το άρθρο του κ.ν. 2190/20 «Περί Ανωνύμων Εταιρειών» από το Διοικητικό Συμβούλιο η σύνθεση του οποίου είναι:

1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ αρχιτέκτων

2. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣ έμπορος

3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΙΕΒΙΤΣ μηχ/γος− ηλεκτρολογος

4. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ιδιωτικός υπάλληλος

5. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πολιτικος μηχ/κός

(Εξαιρετικά η θητεία του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου λήγει με την σύγκλιση της 1ης τακτικής Συνέλευσης των μετόχων ήτοι 30.6.2009).


Ονόματα λίγο πολύ γνωστά στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική!

Στις 30 Μαρτίου του 2007 αλλάζουν τα μέλη του Δ.Σ. και εμφανίζονται οι:

1) ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣ έμπορος

2) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΙΕΒΙΤΣ μηχανολόγος−ηλεκτρολόγος

3) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ιδιωτικός υπάλληλος

4) ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πολιτικός μηχανικός

5) ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ιδιωτική υπάλληλος


Εκπροσώπηση της εταιρείας:

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας

Βασίλειος Χατζής εκπροσωπεί και δεσμεύει την εταιρεία

με μόνη την υπογραφή του κάτω από την σφραγίδα και

επωνυμία της.


Πάμε παρακάτω τώρα...

Περίεργες συμπτώσεις, μέρος Β':

Ο κ.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Τόλης) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πολιτικός μηχανικός, τυχαίνει να είναι και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σταγείρων Ακάνθου αλλά και υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας!

Ολα καλά μέχρι εδώ;

Ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Τόλης) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πολιτικός μηχανικός ήταν επίσης και μάρτυρας υπεράσπισης της Μονής
Βατοπεδίου απέναντι στους κατοίκους της Ουρανούπολης, στο δικαστήριο της Ξάνθης τον Ιούνιο (δίκη που αναβλήθηκε για τις 11/12/2008)

Φτάνουν αυτά;

Εμ, δεν φτάνουν!

Περίεργες συμπτώσεις, μέρος Γ':


Ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Τόλης) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ πολιτικός μηχανικός μαζί με άλλα πέντε (5) μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σταγείρων-Ακάνθου -σύμφωνα με επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου της ΜΟΝΗΣ προς τον Υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης την 23/9/2008 -
...επισκέφθηκαν την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ και ζήτησαν η έκταση να παραμείνει στην Ιδιοκτησία της ΜΟΝΗΣ γιατί έτσι θα εξυπηρετούνταν καλύτερα τα συμφέροντα Δήμου και των Δημοτών!!!!


Τι είχε συμβεί όμως προηγουμένως;

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:1. Από το τοπικό Συμβούλιο της Ουρανούπολης, ήρθε η πληροφόρηση για τις μεταβιβάσεις των εκτάσεων Ουρανούπολης, Ξηροποτάμου και Αμμουλιανής, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σταγείρων-Ακάνθου στις 17/7/2007, όπου και ελήφθη απόφαση για νομική διεκδίκηση της ακύρωσης των συμβολαίων και εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος κ. Βλαχόπουλος (είχε υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ) για τις αναγκαίες ενέργιες .


2. Αντί για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης , ερχόταν από τον Δήμαρχο, μετά από επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους του Βατοπεδίου, διάφορες προτάσεις για δήθεν παραχώρηση του 50% της έκτασης στο Δήμο και δημιουργία κάποιου Κέντρου Μελέτης του Αγίου Ορους σε συνεργασία με τη Μονή Βατοπεδίου.


3. Αποκορύφωμα της υπέρ του Βατοπεδίου δράσης κάποιων μελών του Δ.Σ είναι αυτό που περιγράφεται στην επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου της ΜΟΝΗΣ προς τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης την 23/9/2008.

4. Ανάμεσα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που πήγαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στη Μονή, εκτός από τον κ. Τόλη Παπαγεωργίου ήταν και οι κύριοι Κατσαβαβάκης (ένας από του 4 υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική) και ο Κασκέτης, αποσπασμένος στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή κ. Δριβελέγκα. (Ο Γ. Δριβελέγκας φέρεται να έχει αντιταχθεί στα σχέδια και τις προτάσεις συνεργασίας με τη Μονή...).

5. Τον Μάιο του 2008 η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κάλεσε όλους τους Δημάρχους του Νομού και τον Νομάρχη, σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο στη Νομαρχία Χαλκιδικής, με μοναδικό θέμα τις «μοναστηριακές διεκδικήσεις» στον Νομό μας. Ο Δήμαρχος Σταγείρων Ακάνθου δεν παραβρέθηκε λόγω άλλης υποχρέωσής του και αντ’ αυτού έστειλε, όχι κάποιον απ’ τους αντιδημάρχους του αλλά τον κ. Παπαγεωργίου...>>>

Update

Σύμφωνα με επιστολή που έλαβα πριν λίγο με mail από την ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ , αυτοί θέτουν τις εξής ερωτήσεις:

-Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που είχαν τις παραπάνω απόψεις και πρακτικές, κατάλαβαν ότι είχαν λάθος εκτίμηση για την μεγάλη κλοπή που συντελούνταν σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και για την οποία ζητούσαν να γίνουν κλεπταποδόχοι και συνέταιροι του Βατοπεδίου, ώστε να παραδεχτούν το λάθος τους (όπως έκανε ο συνάδελφός τους κος ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ) και να απαλλαγούν από διάχυτες υποψίες για άλλου είδους συναλλαγές;

-Το ΠΑΣΟΚ τόσο της Χαλκιδικής όσο και κεντρικά, του οποίου το ενδιαφέρον για άπλετο φως στο σκάνδαλο δηλώνεται καθημερινά, γνωρίζει ότι ένας από τους 4 υποψήφιους βουλευτές του στο νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ο κος ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗΣ είναι ένας από τους έξι δημοτικούς συμβούλους που υποστήριξαν τα συμφέροντα του Βατοπεδίου;

-Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κος ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ που πρωτοστάτησε στα κανάλια την προηγούμενη περίοδο και μέλος σήμερα της εξεταστικής γνωρίζει ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος και αποσπασμένος στο βουλευτικό του γραφείο κος ΚΑΣΚΕΤΗΣ είναι ένας ακόμη από τους έξι ;

- Η Ν.Δ γνωρίζει ότι ο υποψήφιός της για το χρίσμα στις Δημοτικές Εκλογές κος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ήταν ένας από τους έξι επίσης; Γνωρίζει η Ν.Δ ότι ο κος Παπαγεωργίου ήταν και μάρτυρας υπεράσπισης της Μονής Βατοπεδίου απέναντι στους κατοίκους της Ουρανούπολης, στο δικαστήριο της Ξάνθης τον Ιούνιο (δίκη που αναβλήθηκε για τις 11/12/2008);

Η ερώτηση η δική μου είναι ΜΙΑ: Ολα αυτά είναι μόνο συμπτώσεις;

Σχόλια

  1. Εγώ υποθέτω υποπτα συμφέροντα κωλάσημα από την Δικαιοσύνη. Πεδίο δόξης λαμπρο για του εισαγγελείς.
    Θα προτειμούσα και μια έντιμη ΝΔ να αποττάσσει από τους εγκλοβισμένους πολιτικούς της ...κόλπους επιχειρηματίες που δίνουν-παιρνουν οικοπεδα για μεζονέττες αντιπαροχή με κέρδος 100%. Οι άλλοι που το κάνουν με 40% πιάνονται κορόιδα και στον καπιταλισμό αυτό είναι εγκληματικό λάθος που πληρώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet