Παραίτησαν τον αναπληρωτή προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής

...για το ρουφιανόχαρτο. (Το εμπιστευτικό ρουφιανόχαρτο του Υπουργείου Παιδείας)

Η ευθύνη όμως ΔΕΝ είναι μόνο δική του αλλά και του προϊσταμένου του κ. Περσυνάκη. Οπως βέβαια και του ίδιου του Υπουργού Παιδείας.

Εδώ οι εξελίξεις:

>Παραίτησαν το Βαγγλή! Επόμενο ήταν! Μεγάλο το ατόπημά του!
>Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει Περσυνάκη, Βαγγλή!
>Ένας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ σχολιάζει:

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής καταγγέλλει τις ενέργειες του Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Περσυνάκη Εμ. και του αν. Προϊσταμένου γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Βαγγλή Αστ., να ζητήσουν προφορικά από Διευθυντές Σχολείων του Νομού να τους «γνωστοποιήσουν» εγγράφως τα ονόματα των συναδέλφων που πήραν μέρος στις πορείες διαμαρτυρίας μαθητών , που έγιναν τη Δευτέρα 08.12.2008 με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο, από τον ειδικό φρουρό. Ο αν. Προϊστάμενος ζήτησε εγγράφως και την παροχή πληροφοριών για εγκρίσεις των Δ/ντων των σχολείων της συμμετοχής-συνοδείας καθηγητών στις πορείες αυτές.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θεωρεί, ότι η παραμονή των καθηγητών στα σχολεία έχει άμεση σχέση με την ύπαρξη μαθητών σ’ αυτά. Σε άδεια σχολεία ποιο είναι το νόημα εγκλεισμού των συναδέλφων σ΄αυτά και τους μαθητές τους στο δρόμο;
Με βάση ποιές οδηγίες ενήργησαν έτσι οι κ..κ. Περσυνάκης και Βαγγλής; Του ΥΠΕΠΘ, του Περιφερειακού Διευθυντή, ή κάποιου άλλου;

Από τη Δευτέρα, το ανεξάρτητο μαθητικό κίνημα, με τα εκλεγμένα όργανά του, έχοντας δίπλα του γονείς και εκπαιδευτικούς, δίνει τα δικά του μηνύματα-μαθήματα στην πολιτεία και στην κοινωνία για τις συνθήκες σπουδών, τις προοπτικές δουλειάς, τα προβλήματα τις νεολαίας και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας. Δυστυχώς κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις κινητοποιήσεις για να προκαλέσουν καταστροφές και κάποιοι άλλοι να στρουθοκαμηλίσουν πίσω από την νομιμοφάνεια και την υποκρισία. Πότε αλήθεια θα απαντηθούν στην πράξη οι αιτίες που οδηγούν τη νεολαία στις εκρήξεις οργής της;

Είμαστε κάθετα αντίθετοι και καταδικάζουμε τις τακτικές συκοφάντησης , τρομοκρατίας και χαφιεδισμού που επιχειρούνται σε βάρος των συναδέλφων του Νομού Χαλκιδικής.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους Δ/ντες των σχολείων να αντιδράσουν και να δώσουν τη δική τους δημοκρατική εκπαιδευτική απάντηση σ’ όσους θέλουν να μας πάνε πίσω σε εποχές που η ίδια η πολιτεία και η κοινωνία έχει καταδικάσει, χωρίς επιστροφή. Φτάνει πια.

Καλούμε το ΥΠΕΠΘ να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει τις προθέσεις των Προϊσταμένων του νομού να τιμωρήσουν καθηγητές επειδή θεώρησαν ότι έπρεπε να συνοδεύσουν τους ανήλικους μαθητές τους στις πορείες διαμαρτυρίας.

ο Πρόεδρος ο Γραμματέας
Μοσχόπουλος Μοσχόπουλος Δεληγκάρης Εμμανουήλ


.


Σχόλια

  1. Το ρουφιανιλίκι είναι καλό, αλλά όταν ο μετακλητός καταντά απλός λειτουργός ακι όχι ρουφιάνος, τότε η παραίτηση είναι βέβαιη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet