Τις τελευταίες 15 ημέρες και νύχτες...

....έπεσαν πολλές μάσκες. Πάρα πολλές...

Το οτι θα ξυπνήσω όμως μια ωραία πρωία και θα διαβάσω τσιτάτο του Χρ. Γιανναρά στο e-rooster ούτε στα πιο απίθανα όνειρά μου (και στους χειρότερους εφιάλτες ΤΟΥΣ) δεν είχα δει.
Να υπενθυμίσω οτι το εν λόγω site εκπροσωπούσε εδώ και χρόνια τον λεγόμενο φιλελεύθερο χώρο ως το πλέον έγκυρο "βήμα ιδεών" του. Ενίοτε με πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις, συχνότερα με "τρικυμίες εν κρανίω". Τέτοια τρικυμία όμως ποτέ πριν δεν παρατηρήθηκε στις τάξεις του. Οτι δηλαδή θα τους "στάξει βάλσαμο" ο "ο μόνος πλέον εκπρόσωπος ενός είδους σε ιδιαίτερη σπανιότητα εν Ελλάδι!".
Φαντάζομαι οτι ακόμη περισσότερο βάλσαμο θα τους στάξουν οσονούπω και άλλοι διανοητές της αριστεράς. Η Λιάνα Κανέλη π.χ.!
Πέρα από το φαιδρόν του πράγματος, η πεσμένη μάσκα αποκαλύπτει τις καταγωγικές ρίζες αυτού του χώρου και άλλων παρόμοιων στην Ελλάδα και όχι μόνο. Καταγωγικές ρίζες στον πιο συντηρητικό πυρήνα της πολιτικής σκέψης. Εκεί που συναντιούνται οι πιο συντηρητικές και αναχρονιστικές, ελληνορθόδοξες ιδέες.
Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες αποκτά και ιδεολογικό υπόβαθρο:
Η σύμπλευση ΛΑΟΣ και ΚΚΕ, ΚΚΕ και Αυριανής, Αυριανής και Νεοφιλελεύθερων, Νεοφιλελεύθερων και Νεοφασιστών, Νεοφασιστών και Βιομηχάνων, Βιομηχάνων και Βερελή, Βερελή και Μάνου, Μάνου και Παυλόπουλου, Παυλόπουλου και Γιανναρά, Γιανναρά και e-rooster. (Τα παραπάνω ζεύγη δεν είναι διόλου ατάκτως και τυχαίως συνδυασμένα, τα ενώνουν κοινές θέσεις ή δηλώσεις των τελευταίων ημερών)

"Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι"Και να φανταστεί κανείς οτι εδώ και χρόνια είχα κατηγορηθεί από τους εκπροσώπους αυτού του ιδεολογικού ρεύματος πως ενημερώνομαι "αποκλειστικά από τον Γιανναρά, τον Στάθη και την Κανέλη"!
Αντε, καλή αρχή! Εχετε αρκετό διάβασμα ακόμη: επόμενος σταθμός ο Ζουράρις και αμέσως μετά Καραμπελιάς!

Σχόλια

  1. Το "συχνότερα" αποτελεί υποθέτω μία λέξη που απλά σου ήρθε πρόχειρα Αν κι εύστοχη απέχει από την πραγματικότητα, αφού στην πλειονότητα των δημοσιεύσεων οι ιδέες -μόνο φρέσκες που δεν είναι βέβαια- απέχουν παρασάγγης από την ορθών εννοούμενη πολιτική επιχειρηματολογία. Ακόμα και τα σχόλια έχουν δυστυχώς ξεπέσει από την ουσία του διαλόγου θέσεων και ιδεών.

    Ο ίδιος ο Γιανναράς είπε αυτά ουσιαστικά που περιμέναμε με πει. Και φυσικά το περίεργο είναι γιατί αποδέχεται το e-rooster απόψεις περί ελίτ και ομάδων συμφερόντων; Μήπως τελικά και τούτοι μόνο να μιλάνε θολά για λιγότερο κράτος ξέρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας αδικείς. Αν είναι κάτι το e-rooster είναι ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου και όχι ο ριζοσπάστης των φιλελεύθερων εν Ελλάδι. Δες κι εδώ για να καταλάβεις ότι το rooster δεν είναι μονοσήμαντα προσανατολισμένο προς οποιαδήποτε είδους προπαγάνδα. Έχει συγκεκριμένη κλίση, ναι, αλλά όχι ιδεοληψίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet