Ο (νεο)ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι ΕΔΩ


Και τον χαϊδεύουμε και τον κανακεύουμε. Και μέσα στον ναρκισσισμό μας πως τάχα στο internet ανθεί μόνο η δημοκρατία και ο ακτιβισμός, θεωρούμε οτι είναι αμελητέα πόσοτητα. Ε, δεν είναι λοιπόν. Θεριεύει φορώντας κάθε είδους μάσκα. Παραθέτω πρόσφατα κείμενα φασιστοειδών με διάφορες μάσκες:

Τη μάσκα του "μακεδονομάχου" που ζητάει ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ:

"...ερχόμαστε σε σημείο που θα πρέπει να αποφασίσουμε:
Ή τους ονομάζουμε μειονότητα και τους παρέχουμε σχολεία, εκκλησίες κλπ και απαιτούμε το ίδιο να συμβεί και για τους Έλληνες της FYROM ή...
Ζητούμε να γίνει ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ και αντί να δίνουμε οικόπεδα και άτοκα δάνεια στους Τσετσένους που ερχονται με πλαστά διαβατήρια ως δήθεν πόντιοι...να δώσουμε μία ευκαιρία στους Έλληνες της FYROM να αισθανθούν σπίτι τους και να αποκτήσουν δικαίωμα στο όνειρο που στερήθηκαν εδώ κι 100 χρόνια χάριν της "Δημοκρατίας" των κομμουνιστών.
Οι δε αισθανόμενοι Σκοπιανοί της Ελλάδας... μετακομίζουν 5 χιλιόμετρα Βορειότερα, στη χώρα που θεωρούν πατρίδα τους... και έτσι...ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ για το ποιος περπατάει από πίσω μας κι αν αισθάνεται Έλληνας ή Σκοπιανός.
Αυτή θα ήταν ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ. Οι μειονοτικοί της Ελλάδας θα έχουν πρόσβαση σε ΓΝΗΣΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και οι Έλληνες της FYROM θα έχουν επιτέλους πρόσβαση στην Ελληνική Παιδεία κάτι που θα στερηθούν ΟΛΟΙ εάν παραμείνουν στο περιθώριο ως μειονότητες σε ξένες γι' αυτούς χώρες.
"

Τη μάσκα του γλοιώδη...φίλαθλου μοναρχοφασίστα.

Τη μάσκα του ασφαλίτη-χριστιανορθόδοξου blogger:

Πολλές φορές, έχω ενοχληθεί αφάνταστα από την ασέβεια των "βουλευτών" του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τόσο προς την Εκκλησία, αλλά κυρίως προς την Θρησκεία μας. Λέω "μας" και όχι την Θρησκεία γενικώς, γιατί φαίνεται ότι αυτά τα παλικάρια που βρέθηκαν στη Βουλή χωρίς πολλοί να το περιμένουν κιόλας, διότι οι "βουλευτές" του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ένα μονομερές μίσος κατά της Θρησκείας στην οποία κατά συντριπτική πλειοψηφία πιστεύουν οι Έλληνες. Είναι πρόθυμοι υπερασπιστές όποιου άλλου δόγματος ή θρησκεύματος πολίτη, αλλά υβριστές της Ορθοδοξίας.

Είναι "βουλευτές" εντός εισαγωγικών κι όχι βουλευτές, διότι κατά παράβαση του ισχύοντος Συντάγματος, δεν ορκίστηκαν "στο όνομα της Αγίου και Ομοουσίου Τριάδος", αλλά κατέθεσαν επιστολή που έλεγαν ότι ορκίζονται στην τιμή του (αν και δεν μας διευκρίνισαν πόσο...υψηλή είναι αυτή).
Τη μάσκα του οικοφασίστα:


" “Οποιαδήποτε δικτατορία θα ήταν καλύτερη από τη σύγχρονη δημοκρατία. Δεν θα μπορούσε με τίποτα να υπάρξει δικτάτορας που να είναι περισσότερο ηλίθιος από την ηλιθιότητα της πλειοψηφίας των ανθρώπων. Η καλύτερη δικτατορία θα ήταν αυτή που θα κατρακυλούσε πολλά κεφάλια στο έδαφος ώστε να αποτρέπει κάθε οικονομική ανάπτυξη.”

“Πρέπει να διδαχθούμε από την ιστορία των επαναστατικών κινημάτων - από τους Εθνικοσοσιαλιστές, τους Φινλανδούς Σταλινικούς, από τα διάφορα στάδια της Ρωσσικής επανάστασης, από τις μεθόδους των Ερυθρών Ταξιαρχιών - και ας ξεχάσουμε τους ναρκισισμούς.
…Τα εναλλακτικά κινήματα και ομάδες αποτελούν ευχάριστη ανακούφιση και είναι πολύ καλοδεχούμενα από την κοινωνία του κέρδους και της οικονομίας.
…Οτιδήποτε έχουμε δημιουργήσει ως πολιτισμός τα τελευταία 100 χρόνια, πρέπει να καταστραφεί.”"


(βλέπε:Το αυγό του οικοναζισμού στην Ελλάδα)

Τη μάσκα του νεοφιλελεύθρου-νεοφασίστα:

"Σήμερα, την ώρα μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, ισχυρίζομαι ότι η αριστερά είναι περισσότερο περιττή από ποτέ."


Τον χωρίς μάσκα του Ναζιστή:

"Ας πάρουμε όμως πρώτα τη λέξη "Ρατσισμός". "Ρατσισμός", είναι μια λέξη που πολλοί χρησιμοποιούν σήμερα για να καταδικάσουν κάθε αληθινή φωνή και δράση ενάντια στον φυλετικό αχταρμά της εποχής μας. Και είναι πολύ γελοίο που σήμερα η λέξη «ρατσιστής» θεωρείται κάτι ... σαν προσβολή και δεν περνά μέρα που κάποιος να μην διατυπώνει στους εκφυλισμένους του Συστήματος ότι δεν είναι «ρατσιστής» και να προσπαθεί να εξηγήσει ότι οι πρόγονοί μας δεν πίστευαν στη Φυλή τους !!! Εδώ γελάει κι ο κάθε πικραμένος ! Το σύνδρομο του «αντιρατσισμού» διακατέχει τους πάντες στο Λευκό κόσμο. Ακόμα και τους ... πολιτικά ορθούς «πατριώτες» του Συστήματος. Πολλές εθνικιστικές κινήσεις Συναγωνιστών στην Ευρώπη είναι εκτός νόμου - ως «ρατσιστικές» και παράνομες, ενώ πίσω από άλλες πραγματικά παράνομες ενέργειες, ψάχνουν κάποιοι κομπλεξικοί να βρουν «ρατσιστικά» κίνητρα. Βέβαια μόνο εις βάρος των Λευκών ! Διότι αν ξυλοκοπηθεί ένας λευκός π.χ. από μια συμμορία νέγρων «μεταναστών», εκεί δεν θα ψάξει να βρει κανείς «ρατσιστικά» κίνητρα !!! Το αντίθετο θα συμβεί σίγουρα ! Ο Λευκός ρατσισμός , συμβαίνει να είναι ο μόνος που καταγγέλλεται συστηματικά από τα εμετικά ΜΜΕ – και της Ελλάδος και της υπόλοιπης Ευρώπης – σε αντίθεση μ’ αυτόν που προέρχεται από την άλλη πλευρά. Εκείνος μάλιστα δικαιολογείται (στις απειροελάχιστες περιπτώσεις που δεν τον αποσιωπούν) από «βαθυστόχαστους ψυχολόγους» της κακιάς ώρας ... Την ίδια όμως στιγμή που το Σύστημα προπαγανδίζει τις κίβδηλες «αξίες» του περί δήθεν «ισότητας», «ανοχής», πολυπολιτισμικότητας, δημοκρατίας κλπ, ξεχνά ότι έτσι προετοιμάζει το έδαφος για την αποσύνθεση των εθνών και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη Φυλετική Σύγκρουση."


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι ΕΔΩ, δίπλα μας και οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ανάμεσά μας...

Κάποιοι νομίζουν οτι τους απαντούν με γιορτούλες και στρατόκαβλες παρελάσεις...

Σχόλια

 1. Αγαπητέ Ναυτίλε
  Σας γράφω από την Ελευθεροτυπία και θέλω να σας ρωτήσω: Την επωνυμία naftilos τη διαλέξατε γνωρίζοντας ό,τι υπάρχει φερώνυμη στήλη στην εφημερίδα; Αν ναι, δεν σας ενοχλεί το ενδεχόμενο κάποιας σύγχυσης. Αν όχι, τι προτείνετε γι΄ αυτή τη συνωνυμία.
  Με κάθε τιμή
  Στάθης Σ. Σταυρόπουλος, σκιτσογράφος, υπογραφόμενος τη στήλη "Ναυτίλος" στην Ελευθροτυπία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ Στάθη

  Την επωνυμία την είχα για πολλά πολλά χρόνια σαν ιντερνετικό ψευδώνυμο και e-mail (από το 1992) κι ετσι ονόμασα τη διεύθυνση του Blog. Επειδή ακριβώς υπήρχε σύγχυση με τη στήλη που την επέτεινε το οτι κάποτε δούλευα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ονόμασα το Blog μου "ANemos" και υιοθέτησα αυτό το ψευδώνυμο. Το δε mail μου είναι anemosnaftilos@yahoo.gr.
  Η αλήθεια είναι οτι με προβλημάτισε και μένα το naftilos που απόμεινε στη διεύθυνση όμως για να το αλλάξω θα έπρεπε να σβήσω για πάντα το ίδιο το ιστολόγιο μαζί με τα 3.500τόσα ποστ που έχω γράψει εδώ και πέντε χρόνια. Πράγμα που δεν θα μπορούσα να κάνω...

  Αλλά λέω και πάλι η επωνυμία δεν είναι Naftilos αλλά ANemos...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε παντογνώστη και πάνσοφε Ανεμε...
  τα περί Μακεδονίας ... άφησέ τα στους Μακεδόνες που ξέρουν τι σημαίνει Μακεδονικό ...καθώς έχουν συγγενείς κάτω από το χώμα αλλά και συγγενείς στα Σκόπια και την Βουλγαρία.
  Έχω τόση σχέση με τον φασισμό..όση σχέση έχει η μάνα σου με την πορνεία κι εσύ με τη Μακεδονία.
  Εσύ διάβασε τα βιβλία και τη θεωρία σου αλλά για τη Μακεδονία στην οποία ΕΜΕΙΣ ζούμε και κρατάμε ζωντανή ... επέτρεψέ μας να αποφασίσουμε ΕΜΕΙΣ. Κράτα την Αθήνα σου όπως την έχετε μετατρέψει σε χωματερή , διασκέδασε όσο οι Αθηναίοι σκοτώνονται μεταξύ τους για το ΠΟΙΟΣ θα πιάσει τις καρέκλες στη βουλή ... αλλά άσε τη Μακεδονία... σ΄ αυτούς που τους ανήκει.
  Ο κάθε κουραμπιές του ΙΟΥ και του ΜΕΓΚΑ έγινε ειδικός επί του Μακεδονικού κι εσείς ακολουθείτε χωρίς συζήτηση.
  Για εσάς το Μακεδονικό είναι ότι για εμάς να καίνε το Πολυτεχνείο οι δημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ.
  Μακριά από τον πάτο μας κι ας είναι όπου θέλεις.
  Αλλά επειδή εδώ ΔΕΝ μιλάμε για μερικά πυροβολημένα παιδάκια που κάνουν την επανάστασή τους κάθε 17 Νοέμβρη αλλά για μία ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ζώνη των Βαλκανίων που πέρασε πολλά εξαιτίας της ηλιθιότητας των αριστερών της Αθήνας... γι'΄αυτό ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ...ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ.
  προώθησε τους υπαλλήλους του Σόρος και του ΝΑΤΟ κι ασε για τη Μακεδονία να απαοφασίζουν οι Μακεδόνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ Στάθη

  το θέμα δεν είναι οι προμετωπιδες σας. Αφηστε που το Αντρεας Παναγοπουλος-Σαντερς βγαζει ματι διπλα απο το τιτλο Anemos(η επωνυμία στο διευθυνσιολόγιο του browser λιγο δυσκολα γίνεται το trademark που χαρακτηρίζει το καθε ιστολογίου. ο τιτλος ειναι αυτος που δινει το τονο τις πιο πολλες φορες)
  Το θέμα ειναι το περιεχομενο του καθενος σας.
  Μην ανησυχειτε, αλλωστε η πλειοψηφια των ιστολογων ειναι εξυπνα παιδια και δεν συγχεουν τοσο ευκολα, δεν ειναι troktika και kourdistapotokalia;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΝΕΜΕ
  όσο αυξάνει η κρίση τα πράγματα θα γίνονται πολύ δυναμικά και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πληθαίνουν οι φασίστες...
  Βέβαια άν υπάρξει πραγματική απειλή, εισβολή, άδικη επίθεση κλπ, αυτοί που θα πολεμήσουν θα είναι όσοι έχουν πραγματική αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του και όχι όσοι έχουν μίσος για τους Άλλους, όπως έγινε στην Αλβανία και την Εθνική Αντίσταση καλή ώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τα είπαμε ήδη εκτός αυτών των σχολίων. Είναι αλήθεια οτι τα πρώτα χρόνια υπήρχε -λίγες φορές είναι αλήθεια- κάποια σύγχυση. Η μετονομασία του ίδιου του Blog σε ANemos είχε εν μέρει και αυτόν τον λόγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ >>> Εδώ δεν έχουμε απλώς μια έκφραση μίσους ή ηλιθιότητας. Αλλά μια επίκληση-παρότρυνση για ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ. Καταλαβαίνουν όλοι πόσο "ΚΑΛΟ" μπορεί αυτό να κάνει στην υπόθεση του ονόματος.
  Οσο και μια καλοστημένη ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φίλε ναυτίλε

  Με πρόλαβες κυριολεκτικά στο ... τσακ. Μέρες τώρα με απασχολούσε η αύξηση των "φασιστοειδών blogger". Αυτό που παρατήρησα είναι ότι απλά αναμεταδίδουν posts συγκεκριμμένων παλαιών blogs, τα οποία παίζουν το ρόλο του καθοδηγητή -προφανώς. Η αντίδρασή-αναφορά σου πάντως με κάλυψε για τώρα, αλλά επιφυλάσσομαι να ασχοληθώ και γω κάποια στιγμή με το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αγαπητέ Άνεμε,

  είμαστε μαζί σου, ηθικά, πνευματικά και πρακτικά. Κάτω τώρα ο φασισμός των νεοελλήνων, κάτω ο ναζισμός, κάτω ο Λουδοβίκος ο 16ος, ο Τζένκις Χαν, ο Μωάμεθ ο Πορθητής και ο Μεγαλέξανδρος. Μαζί γιά μια δημοκρατική Ελλάδα - Άνεμε ζείς, εσύ μας οδηγείς.

  εκ του Παρατηρητηρίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν νομίζω οτι υπάρχει η περίπτωση να μπερδέψουμε τον ΑΝεμο με τον κ.Στάθη για πολλούς και διάφορους λόγους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @έλλην μακεδόνας

  Το ανατριχιαστικό της όλης υπόθεσης είναι ακριβώς το ότι μένεις εδώ.

  @Anemos

  Excellent post.
  Και πόσα ακόμα... :/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. εκεινο που δεν μου φανηκε και πολύ ενταξει ειναι το οτι ο κύριος Σταθης διαλεξε για να παραπονεθει Αυτό ακριβώς το Ποστ ..

  Για το οποιο εχω να πώ οτι ειναι Εξαιρετικό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @trol
  Το ανατριχιαστικό είναι ότι η Ελλάδα γέμισε πισωγλέντηδες και τρόμπες. Δυστυχώς ο εμφύλιος όχι μόνο δεν δίδαξε την ειρήνη αλλά εξακολουθεί να διδάσκει το μίσος μεταξύ αυτών που θέλουν την Ελλάδα...ανεξάρτητη (που λέει ο λόγος) κι αυτούς που την θέλουν κράτος - κλόουν όπως τα Σκόπια.

  Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τα μαρτύρια των μαύρων στην Αμερική, μετά τις ατομικές βόμβες κατά αμα΄χων, μετά την Κορέα, το Βιετνάμ,τη ΧΟΥΝΤΑ στην Ελλάδα, το ΙΡΑΚ, το Αφγανιστάν το Γκουαντάνοαμο, τις απαγωγές και τα εκατομμύρια ΝΕΚΡΩΝ...που προκαλεί η αμερικάνικη πολιτική...
  έρχονται κάποιοι ΑΡΧΙΓΕΛΟΙΟΙ "διανοούμενοι" όπως ο Δήμου αλλά και διάφοροι εξίζου γελοίοι ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του και προωθητές του...
  να αναρωτιούνται και να μας επιπλήττουν που είμαστε...ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!
  http://nikosdimou.blogspot.com/2006/04/blog-post_26.html  Μαθήματα δημοκρατίας...με δολάρια SOROS... ΔΕΝ δεχόμαστε ούτε από τον Δήμου, ούτε από τον Μίχα, ούτε από την Φιλ.Συμμαχία.
  Και αν ο πατριωτισμός...είναι κατά της ρουφιανιάς... δεν σημαίνει ότι πρόκειται για φασισμό...ενάντια σε ΗΛΙΘΙΟΥΣ που νομίζουν ότι είναι έξυπνοι και "δημοκράτες" ενώ ξεπουλάνε τα πάντα.

  ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...τον επέβαλλαν ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ που υπερασπίζονται τώρα όλοι οι κοπρίτες και σκατόφλωροι των Βορείων Προαστίων που μας μαλώνουν όσους ΔΕΝ γουστάρουν τους Αμερικανούς.

  Παρεπιπτόντως... πολλοί δημοσιογράφοι που έχουν γεμίσει τον τύπο ανθελληνικά κείμενα... βρίσκονται σε pay-roll του ΝΑΤΟ και υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες...που φυσικά δεν πρόκειται να φτάσουν στα ΜΜΕ που επίσης είναι στο ίδιο pay roll

  Πόσο ΑΘΛΙΟΣ μπορεί να είναι κάποιος ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ γαι να φτάσει να δουλεύει για το ΝΑΤΟ;;; ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ να ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ;
  πληροφορίες εδώ...
  http://1.bp.blogspot.com/_2oeLbEhyIs8/SQZc0sWe51I/AAAAAAAADhU/DHwC-Ffh4dA/s1600-h/%CE%95%CE%A3%CE%97%CE%95%CE%91.jpg

  ΖΗΤΩ Η ΑΜΕΡΙΚΗ και οι υπάλληλοί της Έλληνες δημοσιογράφοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet