Ο "ερασιτέχνης" φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης

Οι φωτογραφίες του Teacher Dude αποτυπώνουν την πραγματική -όμως την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ- εικόνα της πόλης. Κι αυτό γιατί ο Αγγλος Δάσκαλος ξέρει να φωτογραφίζει τις σκιές και τα μαύρα σκοτάδια. Αυτά που εδώ και χρόνια μας έχουν καταπιεί αμάσητους. Ισκιους θανάτου φωτογραφίζει. Τα τάρταρα. Αυτό που κρύβουν τα έγχρωμα πλάνα και τα τηλεοπτικά παράθυρα. Αυτό που δεν αφήνουν να δούμε τα παρδαλά ρούχα και τα παρδαλά κατσίκια της πολιτικής μας ζωής. Πυχτό σκοτάδι. Μαύρο. Πίσα. Κατράμι. Σαν τα βαμπίρ που ορίζουν τις τύχες μας. Σαν τα σιχαμένα κτίρια που υψώνονται. Σαν τα πάρκα-κακόγουστο αστείο που εγκαινιάζονται. Σαν τις αβυσσαλέες ψυχές αυτών των γιγάντιων νάνων που μεταφέρουν το σαρκίο τους από εκδήλωση σε εκδήλωση κι από παρέλαση σε εγκαίνια. Σαν τις κάριες στα δέντρα της πλατείας Ελευθερίας, στον Κήπο, στο Διοικητήριο.


Υποκλίνομαι Φωτογράφε της μαυρίλας μας!

Δείτε τις και μπείτε μέσα στο κενοτάφιό μας!

(Αλλά μην ξεχνάτε, ήταν όμορφη κάποτε αυτή η πόλη. Κι οι άνθρωποί της ήταν όμορφοι. Πριν γίνουν φαντάσματα...)Panagiotis Psomiadis, originally uploaded by Teacher Dude's BBQ.

Remembering Doisneau


What cross would Christ have worn?The riot police at the 28th October parade, Thessaloniki


The riot police at the 28th October parade, Thessaloniki


Σχόλια

  1. Μην ξεχνάτε, είμαστε ακόμη η πόλη των κατηχητικών και της αδελφότητας "Η Ζωή". Ο "ξένος" μας φέρεται με γνήσια καλοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet