Απλές απορίες περί συνεργασιών

Διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό άρθρα, αναλύσεις, απόψεις, ποστ, έρευνες περί της «επιθυμητής» από τους πολίτες συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και δεν καταλαβαίνω…

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν κάποιοι να δουν τον Αλαβάνο να κάθεται στο ίδιο –υπουργικό- τραπέζι με τον Χρήστο Πρωτόπαπα, τον Γιάννη Δραγασάκη με τη Μιλένα Αποστολάκη και τον Γιώργο Δρυ και τον Φώτη Κουβέλη με τον Χρήστο Παπουτσή. Τι κοινό έχουν αυτοί οι πολιτικοί μεταξύ τους. Ποιος κοινός τρόπος σκέψης μπορεί να τους φέρει όχι απλά να συνομιλούν αλλά και να συναποφασίζουν, να χαράζουν και να εφαρμόζουν κοινή πολιτική για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών;

Για μένα μάλιστα μπαίνουν και δύο ακόμη ζητήματα εξ ίσου αν όχι και περισσότερο σοβαρά: ποια κοινή ηθική και αισθητική έχουν τα δοκιμασμένα επί δεκαετίες στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αυτά της Αριστεράς;

Ας αφήσουμε όμως τις δικές μου απόψεις περί ηθικής και αισθητικής διότι σηκώνουν μεγάλη κουβέντα. Ας πάμε στους πολίτες που υποτίθεται επιζητούν τη συνεργασία της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ… Τι είναι ακριβώς αυτό που θέλουν και γιατί το θέλουν;

Μια απάντηση είναι «για να πέσει η Νέα Δημοκρατία». Θεμιτή απάντηση αλλά…

…γιατί θα πρέπει να συμπράξουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να πέσει η Δεξιά;

«Οσοι πιστοί» ας ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ κι ας την ρίξουν!

Οσοι πάλι πιο αισιόδοξοι, ας κάνουν το ίδιο ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ!

Το «μαζί» ως προϋπόθεση δεν καταλαβαίνω. Και δεν το καταλαβαίνω διότι…

ΕΝΑ θέμα είναι να πέσει η Δεξιά! Συμφωνώ και συνυπογράφω!

ΤΟ ΑΛΛΟ θέμα είναι: και ΜΕΤΑ; ΤΙ;

Δεξιά να ΜΗΝ είναι κι ας είναι όποιος θέλει ας είναι;

Για να κάνει ΤΙ αυτό το «ο,τι να ‘ναι»;

Μήπως αυτό που κάνει εδώ και πέντε χρόνια ο Καραμανλής αντιπολιτευόμενος από τη θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας το ΠΑΣΟΚ; (Κάτι που είναι πραγματικά πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά και που έφτασε στην ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ στιγμή της αποχώρησης της ΝΔ από τη Βουλή, προχθές!)

Μήπως να πιάσει το νήμα από εκεί που κόπηκε το 2004; Δηλαδή το «εκσυγχρονιστικό» νήμα του Κώστα Σημίτη;

Μα αυτό το είχε κόψει ο ίδιος ο Σημίτης και το έχει αμφισβητήσει ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Σχόλια

  1. Μα φυσικά και δεν έχει νόημα η συνεργασία… Ο ΣΥΡΙΖΑ μια χαρά αραχτός είναι στη διαμαρτυρία του…να τρέχει τώρα με κυβερνητικές ευθύνες…ήμαρτον…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση φοροαπαλλαγών της Εκκλησίας που απέρριψε το ΠΑΣΟΚ την λες "διαμαρτυρία", ας πούμε;

    Τις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό (Τρία Ταμεία) επίσης διαμαρτυρία;

    Νομίζω οτι κανένα άλλο κόμμα εδώ και χρόνια δεν έχει κάνει τόσες προτάσεις...

    Δυσανάλογες για τα ποσοστά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι συνεργασίες γίονται όταν πραγματικά υπάρχει μια κοινή ιδεολογικό-πολιτική πλατφόρμα κι όχι μια συγκυρία. Γι' αυτό και ο,τιδήποτε νέο κεντροαριστερό θα πάρει χρόνο για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στην Πολιτική κάτω απο άλλους όρους. Αυτή τη στιγμή η συζήτηση είναι φιλολογική ακριβώς γιατί, πέρα απο τις δημοσκοπήσεις, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να συγκλίνουν τα δύο κόμματα...ούτε στα πρόσωπα, ούτε στις προτάσεις.
    Αυτό δεν σημαίνει οτι οι μεν οι καλύτεροι απο του δε, σημαίνει απλά ότι η υπαναχώρηση της Πολιτικής έχει δημιουργήσει κατεστημένα που αντί να λειτουργούν με γνώμοντα την ανάδειξη ενός νέου ριζοσπαστικού αριστερού κινήματος αφήνονται σε επικοινωνιακά ή συγκυριακά τεχνάσματα...Αμ έτσι δεν αλλάζει τίποτα απλά επαναλαμβάνεται η ιστορία...στη κακή της έκδοση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν πια αυτές οι δημοσκοπήσεις -και γενικά οι δημοσκοπήσεις!
    Αντικαθιστούν τη.. φαντασία στην εξουσία; Ερεθίζουν την επιστημονική/μυθοπλαστική φαντασία που διαθέτομεν ως γνήσιοι απόγονοι των ΕΛ;

    -->> Εχω τη βεβαιότητα ότι οι δημοσκοπήσεις (γενικώς) προλειαίνουν εδάφη για επιθυμητές καλλιέργειες.
    Θα ανησυχήσω πάρα πολύ, ας πούμε, αν κυκλοφορήσει ευρέως δημοσκόπηση για το αν θα ήθελα π.χ. τον Αδωνη Γεωργιάδη για υπουργό Παιδείας. Τελευταία, κάτι σχετικό έπιασε το μάτι μου κάπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά τα βρήκα στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ:

    Προγραμματικό πλαίσιο ΠΑΣΟΚ, 221 σημεία, σελίδα 6:
    "117. Προώθηση της ενοποίησης των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης με στόχο να οδηγηθούμε σταδιακά σε τρία Ταμεία, ομαδοποίηση των επικουρικών, ενθάρρυνση των επαγγελματικών Ταμείων. "

    Από την Ομιλία του ΓΑΠ στην ΔΕΘ, (13.09.08):
    "Και έβδομον, καταργούμε το νόμο της Νέας Δημοκρατίας για τη φορολόγηση στα ακίνητα και επαναφέρουμε τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Και από αυτό δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε η εκκλησιαστική περιουσία που αξιοποιείται οικονομικά, ούτε ουδείς άλλος."
    --------------------------
    Νομίζω ότι πρόκειται για ταύτηση απόψεων. Τώρα, εάν ο σκοπός είναι αυτά να υλοποιηθούν, είναι υποχρεωτικό οι πολιτικές δυνάμεις που τα υποστηρίζουν να βρεθούν στην κυβέρνηση.
    Από εκεί και πέρα μια τέτοια συνεργασία, σίγουρα δεν μπορεί να κρίνεται από κινήσεις τακτικής του στυλ "α, εμείς προλάβαμε πρώτοι και καταθέσαμε πρόταση και δεν την ψήφισατε" ή το άλλο που λέει το ΠΑΣΟΚ "καταγγείλαμε νοθεία στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πάπια για να μη βλάψει την ΝΔ"
    Νομίζω ότι προέχει η πολιτική συμφωνία και όλα τα άλλα είναι για το ...θεαθήναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet