Απαιτούμε

Αθήνα 16 Οκτωβρίου 2008


Προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Επείγον


Κύριοι συνάδελφοι, θλιβόμαστε αλλά και οργιζόμαστε. Χθές λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο συνάδελφος μας, φωτορεπόρτερ στην εφημερίδα «Απογευματινή», μέλος της Ένωσης Συντακτών Νίκος Κροντηράς υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ευτυχώς το μοιραίο αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση συναδέλφων και γιατρών του νοσοκομείου. Και εκεί στο διάδρομο της εντατικής μονάδας, η σύζυγος του, επίσης δημοσιογράφος μέλος της Ένωση μας, οι συνάδελφοι του δημοσιογράφοι και φωτορεπορτέρ εφημερίδων, ήρθαν αντιμέτωποι με την παράλογη και «εκδικητική;» στάση του σωματείου μας. Ο συνάδελφος μας Νίκος Κροντηράς είναι ασφαλιστικά ξεκρέμαστος. Δεν έχει ΙΚΑ αλλά ούτε και ΕΔΟΕΑΠ.
Γιατί κύριοι συνάδελφοι;
Έπρεπε λοιπόν να εξηγήσουμε στο γραφείο κίνησης, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, συνωστιζόμενοι ανάμεσα σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά ότι ο συνάδελφος μας βρίσκεται σε ομηρία; Ότι με απόφαση του προέδρου και του γενικού γραμματέα του συνδικαλιστικού μας σωματείου μπλοκαρίστηκε η εγγραφή του στον ΕΔΟΕΑΠ; Ότι ο «ασθενής» τους, τη ζωή του οποίου έσωσαν μόλις λίγη ώρα πριν, είναι όμηρος μας ακατανόητης και παράλογης συνδικαλιστικής στάσης;
Κι όμως κύριοι συνάδελφοι. Αναγκαστήκαμε και τα εξηγήσουμε όλα αυτά στην έκπληκτη υπάλληλο του νοσοκομείου. Για να πάρουμε την απαραίτητη παράταση για την εισαγωγή του.
Κύριοι συνάδελφοι φθάνει πια
Όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι οι φωτορεπόρτερ των εφημερίδων ανήκουν στο δικό μας σωματείο. Ότι η θέση τους βρίσκεται δίπλα μας, στο δρόμο, στο ρεπορτάζ, στο τρέξιμο. Οι συνάδελφοι μας δικαιούνται να βρίσκονται στον ΕΔΟΕΑΠ και κανένα νομιμοφανές επιχείρημα δεν μπορεί να τους το στερήσει αυτό. Και ούτε είναι τιμητικό να ζητά το συνδικαλιστικό σωματείο μας τις παραιτήσεις των φωτορεπόρτερ από την Ένωση τους, ως απαράβατο όρο για την εγγραφή τους στον ΕΔΟΕΑΠ. Λυπούμαστε, αλλά τέτοιες απαιτήσεις παραπέμπουν σε μεθόδους άλλων οργανώσεων και όχι σε ένα σωματείο όπως η ΕΣΗΕΑ (Εξάλλου ακόμη κι αυτοί οι φωτορεπόρτερ που παραιτήθηκαν από την ΕΦΕ ακόμη δεν έγιναν μέλη του ΕΔΟΕΑΠ....)
Απαιτούμε να προχωρήσετε αμέσως στην αναίρεση του προσχηματικού επιχειρήματος σας έναντι του ΕΔΟΕΑΠ και να εγγραφούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση όλοι οι φωτορεπόρτερ στον ασφαλιστικό τους οργανισμό. Εκεί όπου ανήκουν.


Με αγανάκτηση

Ματίνα Παπαχριστούδη, εκπρόσωπος συντακτών στον Ε.Τ
Πόπη Χριστοδουλίδου, εκπρόσωπος συντακτών στο «Έθνος»

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet