Το είχε πει ο θείος Λάμαχος πριν κάτι ημέρες, τώρα το λέει και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς στα ΝΕΑ:

Σχόλια

 1. twra pane me sosialistikes paremvaseis na swsoun ton kapitalismo.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "..Ο πόλεμος στο Ιράκ τα άλλαξε όλα. Η γενική αστάθεια που προκάλεσε ήταν η βασική αιτία που έφτασε η τιμή του πετρελαίου στα 140 δολάρια το βαρέλι, για να γυρίσουμε τώρα κοντά στα 90.."

  Εγώ πάλι πώς έχω την εντύπωση ότι ο πόλεμος δεν ήταν η αιτία, αλλά μια πρώτης τάξεως- τεχνητή- ευκαιρία, το έναυσμα εάν θέλεις, να ξεκινήσει το μεγάλο φαγοπότι με αρωγό τις προσδοκίες, τις φήμες, την τρομοκράτηση των αγορών και άλλα όπλα-τεχνάσματα ενός χρηματιστηριακού παιχνιδιού που έχει υποκαταστήσει παγκοσμίως την πραγματική οικονομία?
  Ενός χρηματιστηριακού παιχνιδιού που η ύπαρξη περιόδων ύφεσης( καλή ώρα όπως ετούτης εδώ που οι αρκούδες έχουν στρογγυλοκαθήσει στην γουολ στριτ) αποτελούν το φιλί της ζωής για την μακροημέρευση του ;)
  Μια μικρή και μόνο αποδέσμευση των τεράστιων κεφαλαίων που έχουν συσσωρευθεί στις χρηματιστηριακές αγορές του πλανήτη και η διοχέτευση τους στις πραγματικές επενδύσεις, θα έφτανε να λύσει μέσα σε μια στιγμή και μόνο το όποιο «πρόβλημα», θαρρώ,
  Μα αυτό, πολύ φοβάμαι ότι, ούτε σαν όνειρο θερινής νυκτός δεν μπορεί να το δει κανένας
  Καλησπέρα Άνεμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καπετάνιε, δεν μπορώ ακόμη να κατανοήσω αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα. Εχω όμως την εντύπωση οτι τα έχουν κάνει πραγματικά σαλάτα και με τον πόλεμο και με την οικονομία. Δηλαδή δεν πιστεύω οτι λειτούργησαν ή λειτουργούν βάση σχεδίου. Οι αντιφάσεις του καπιταλισμού τους γονάτισαν. Κι αυτό γιατί έπεσαν και αυτοί θύματα του δογματισμού τους (πως η Αγορά π.χ. μπορεί να αυτορυθμιστεί ή πως η μεγαλύτερη δύναμη πυρός κρίνει την επιτυχία ενός πολέμου).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet