radiobubble: Ολες οι ζώνες και οι εκπομπές


ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΖΩΝΗ «Κενά Αέρος -The Show»

(καθημερινά 12:30-14:00)

Στην εκπομπή/ραδιοφωνική ζώνη, βασικός οικοδεσπότης είναι ο Αποστόλης Καπαρουδάκης, ενώ σε εβδομαδιαία βάση, συμμετέχουν οι : Καλλιόπη Τακάκη (Δευτέρα και Παρασκευή), Σενιόρ Φερνάρντο (κάθε Τρίτη) και Κίμων Ατελής (κάθε Τετάρτη). Τηλεφωνικά παρεμβαίνουν οι: Γιώργος Αυγερόπουλος (διεθνή θέματα) και Διονύσιος Τέσλα (θέματα επιστήμης και φυσικής).
Επίσης, στη ζώνη «Κενά Αέρος», κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, φιλοξενείται η εκπομπή του Περικλή Κοροβέση «Εξομολογήσεις» και κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα το «Συνεντευκτήριο».
Το «Συνεντευκτήριο», πάλι, αποτελείται από δύο αυτόνομες μονό-ωρες εκπομπές, το microphone ον (το ον του μικροφώνου) του Χρήστου Χαντζή και το almost famous της Penny Lane.
Στη ζώνη «Κενά Αέρος», φιλοξενείται και η εκπομπή «Laptop της Αθήνας, βουνά του Μεξικού», η ραδιοφωνική εκπομπή των Ζαπατίστας, η οποία θα αναμεταδίδεται κάθε φορά 1 με 2 ημέρες μετά την πρώτη μετάδοσή της από την Τσιάπας (μετάφραση domni zef).
Α, στην ίδια ζώνη, φιλοξενούνται και οι εκπομπές της Λέσχης που παράγει το «Τόξο Του Οδυσσέα».

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΖΩΝΗ «Ανοικτό Ραδιόφωνο»

(κάθε Τετάρτη 18:00-19:00)
Εδώ, επιχειρείται μια προσέγγιση του θέματος των δικαιωμάτων του πολίτη στην ψηφιακή εποχή, πραγματοποιούνται «μαθήματα» ελεύθερου/ανοικτού λογισμικού, ανιχνεύεται η λογική και μας μεταφέρονται τα νέα της διεθνούς κοινότητας των Creative Commons. Τέλος, γίνεται και μια βόλτα σε ό,τι πιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διεθνής bloggόσφαιρα. Εδώ λοιπόν, ακούγονται εναλλάξ οι εκπομπές:
Radio Commons. Ειδήσεις, παρουσιάσεις και αναλύσεις για θέματα και καλλιτέχνες των Creative Commons από τον Νίκο Αναγνώστου.
Η Φωνή του Πιγκουίνου. Οι κοινότητες του ελεύθερου/ανοικτού λογισμικού και των Linux στην Ελλάδα και τον κόσμο. Τα νέα της κοινότητας καθώς και παραδόσεις «μαθημάτων ανοικτού λογισμικού για αρχάριους». Συμπράττουν οι Αστέρης Μασούρας και Κώστας Μπουκουβάλας.
Radioblogging. Νέα από τον κόσμο της τεχνολογίας, του blogging, των new media, την πολιτική και τον πολιτισμό, από τον Ματθαίο Τσιμιτάκη...


ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΖΩΝΗ « Κάνε Ραδιόφωνο»

(καθημερινά 14:00-16:00)
Εδώ εκπέμπονται οι εκπομπές που τα μέλη της κοινότητας δημιουργούν στο σπίτι τους και ανεβάζουν στις σελίδες Κάνε Ραδιόφωνο του radiobubble.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ


Mobilis in mobili.

(Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 16:00-17:00)

Η εκπομπή του Σωκράτη Παπαχατζή. Kλασσική μουσική με παρεμβολές από τη jazz, έως τον Μάνο Χατζιδάκι…


Nυχτερινές Πτήσεις.

(Πέμπτη 20:00-22:00)

Ο Κανέλλος Τερζής, μια από τις πλέον γνωστές φωνές του rock 'n roll Αθηναϊκού ραδιοφώνου, κατασπαράζοντας σεμνοτυφίες και mainstream ραδιοφωνικές λογικές…


Bubble Trouble.

(Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 17:00-18:00)

Ο Γιώργος Κεσίσογλου με απρόβλεπτες κάθε φορά μουσικές διαθέσεις και αναφορές…


Sleep walk.

(Δευτέρα, Τρίτη 20:00-22:00)

Η Σοφία Ζέρβα, περιγράφοντας τη εκπομπή της λέει: «Υπνοβατούμε μεταξύ σφοδρών συναισθημάτων ενθουσιασμού και μελαγχολίας, μοιραζόμαστε τις μελωδίες, μα προστατεύουμε τις κρυφές μας σκέψεις».


Kool it.

(Πέμπτη 18:00-20:00)

Η Μικρή Ελένη, σε μια σειρά εκπομπών κατά τη διάρκεια των οποίων… αρνείται πεισματικά να μιλήσει! Soul, Jazz, Funk…


Μια σταγόνα στον αέρα.

(Τετάρτη 19:00-20:00, εναλλάξ με την Αλεπού)

Η Μαρίνα Ροδιά ανακατεύει το μυαλό της και σερβίρει μυαλόσουπα ζεστή ζεστή -ή κρύα παγωμένη, ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση!


Μην ομιλείτε εις τον οδηγό.

(Δευτέρα 16:00-18:00)

Ο Νίκος Τζαβέλλας. «Μια εκπομπή μουσικής και λόγου. Μια ήσυχη εκπομπή. Μια πειραματική εκπομπή...».


Όσα Παίρνει ο Άνεμος.

(Δευτέρα 16:00-18:00)

Ο Αντρέας Παναγόπουλος Sanders σε ένα εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό ταξίδι κόντρα στα κύματα με «όπου φυσάει ο άνεμος» και «ό,τι θυμάμαι χαίρομαι» μουσικές επιλογές. Καταναλώνεται αυτόνομα, αλλά και ως συμπλήρωμα διατροφής του blog ANemos.


MonkieRadiο.

(Παρασκευή 17:00-18:00)

Ο ήχος που αφήνουν πίσω τους τα κείμενα και οι εικόνες που δημοσιεύονται στο περιοδικό… σε μορφή ραδιοφωνικής εκπομπής. Από την ομάδα του Monkie Mag.

Ένα καλειδοσκόπιο στον αέρα.

(Παρασκευή 17:00-18:00)

Από την ομάδα που εκδίδει το ομώνυμο φοιτητικό περιοδικό.


Sanitarium.

(Παρασκευή 20:00-22:00)

Κατά τον δημιουργό της, τον Ρωμανό Τερζή που εφέτος τελειώνει το Λύκειο, η εκπομπή «… οφείλει να γίνει η εβδομαδιαία ένεση αδρεναλίνης σας»…


Αλεπουδίσματα.

(Τετάρτη 19:00-20:00, εναλλάξ με τη Ροδιά)

Τα ραδιοφωνικά φτερουγίσματα της Αλεπούς, στόχο έχουν να παντρεύουν κάθε φορά τη μουσική με το θέατρο. Άλλοτε η αφορμή θα είναι μια θεατρική παράσταση της επικαιρότητας ή του παρελθόντος, μια θεατρική προσωπικότητα απ’ το σήμερα ή το χθες κι άλλοτε ένα τραγούδι ή η μουσική επένδυση ενός θεατρικού έργου ή ακόμα και μιας ταινίας.


melodrama[REMIX].

(Παρασκευή 18:00-20:00)

"Έκπτωτη αισιοδοξία, αστικός φετιχισμός, ποιητική δικαιοσύνη, αυτοκατεδαφιζόμενη συναισθηματολογία, ασύδοτος melodramaτισμός (remixαρισμένος με ισόποσες δόσεις γλυκιάς κυνικότητας). Εποικοδομητικά αποδομητικός...". Aπό τον Πάνο Μιχαήλ.


Twilight Zone.

(Πέμπτη 23:00-24:00)

Οι ιστορίες του μέγα Rod Serling και της ομώνυμης cult σειράς μυστηρίου, μετατρέπονται σε ραδιοφωνικά ατοπήματα από τους My Space Riders.

Contrabbando live.

(Τετάρτη 20:00-22:00)

Οι Contrabbando (το πειρατικό πλοίο Τοσκαλούσα και ο φιμωμένος-θυμωμένος ποιητής Καίσαρ Εμμανουήλ), ικανοποιούν το δημόσιο αίτημα για "κάθαρση, εδώ και τώρα". Kαταλαμβάνουν τα studio του ραδιομεγάρου, και εκθρονίζουν τη φαύλη εργοδοσία."…


Φυσικά, περιμένουμε τις δικές σας εκπομπές στο «Κάνε Ραδιόφωνο».

Δείτε εδώ, πως μπορείτε να κάνετε ραδιόφωνο από το σπίτι σας.

To αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ.

Αναλυτικά βιογραφικά των συνεργατών του προγράμματος, θα βρείτε στη σελίδα των Συνεργατών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet