Media Bloggers Association: πρόγραμμα παροχής νομικής υποστήριξης των μπλόγκερ

Διαβάζω στο ιστολόγιο GREECE-SALONIKA.blogspot :

Η αμερικανική Ένωση Ιστολόγων (Media Bloggers Association-MBA) δημιούργησε ένα πρόγραμμα παροχής νομικής υποστήριξης των μπλόγκερ, ανάλογο με αυτό των παραδοσιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την BlogInsure, ένα είδος ασφάλειας κινδύνου (liability insurance), που θα καλύπτει τους ιστολόγους έναντι αγωγών για δυσφήμηση, κατηγοριών για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και προσβολής ιδιωτικότητας. Το ασφαλιστικό πακέτο διατίθεται από την εταιρεία Media/Professional Insurance και θα καλύπτει ζημιές που προκαλούνται από σχετικές απαιτήσεις.
Αυτή η εξέλιξη πάντως σηματοδοτεί το γεγονός, ότι περνάει πλέον το μπλόκινγκ σε μια άλλη διάσταση, αυτή της διεθνής αναγνώρισης του ρόλου του.


Μήπως είναι και εδώ η ώρα για μια Ενωση και ένα Παρατηρητήριο;

>>>
Διαβάστε κι αυτό: η Ε.Ε. θα διασφαλίσει την πολυφωνία;;;;;
>>>
χρήστες του διαδικτύου ενωθείτε!
>>>Νέες τροπολογίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο

Σχόλια

 1. Νομίζω πως από αλλού πρέπει να ξεκινήσουμε και όχι απ' αυτό. Άσε που δεν το βλέπω καθόλου σαν μια κίνηση "διεθνούς αναγνώρισης του ρόλου του". Είμαι λίγο επιφυλακτική...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν μου αρέσει η είδηση.

  Γιατί, τι θα πει μπλόγκερ;
  Ο κάθε «παλαβός» που γράφει ό, τι να ‘ναι μην υπολογίζοντας τον αναγνώστη-δέκτη;

  Και καλά εσείς οι δημοσιογράφοι. Υποτίθεται ότι υπόκειστε –έστω και άτυπα- σε έναν κώδικα δεοντολογίας, ο οποίος σας «ακολουθεί» και στην διαδικτυακή σας δουλειά.
  Με τους χιλιάδες αδαείς πάσης φύσεως που την είδανε ειδησεογράφοι και συγγραφείς τί γίνεται;
  Μπορούν να ελεγχθούν;…

  Καλά τα δικαιώματα των ιστολόγων. Να δούμε ποιος θα αναλάβει ποτέ τα δικαιώματα του κόσμου που γίνεται έρμαιο κάθε φορά των Μέσων και της φθοροποιού επίδρασής τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επειδή όμως αυτή η συζήτηση έχει γίνει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες φορές κι εδώ και σε πάρα πολλά άλλα ιστολόγια, μήπως πριν αποφανθούμε θα ήταν καλό να διαβάσουμε και να μάθουμε τι στην ευχή κάνουν οι ενώσεις ιστολόγων σε ΟΛΟ τον κόσμο; Διότι καλό είναι να το παίζουμε το μικρό γαλατικό χωριό αλλά δεν μπορεί όλοι να είναι ηλίθιοι και εμείς να τα ξέρουμε όλα...

  Πόσο δηλαδή αντέχει αυτό το "κάθε βαρκούλα ας αρμενίζει μόνη της";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για την παραπομπή
  Δεν ξέρω τι μπορεί να προϋποθέτει μια τέτοια ασφάλιση [ μικρά γράμματα υπάρχουν σε όλες τις ασφαλίσεις κάθε τύπου ;)]
  Για την Ένωση και το Παρατηρητήριο
  Και αυτό δεν προϋποθέτει στην τελική , επωνυμία και ύπαρξη δεοντολογίας?
  Προσωπικά, δεν έχω κάποιο πρόβλημα από μια τέτοια εξέλιξη αλλά η πλειοψηφία των ιστολόγων συμφωνεί?
  Από τις πολλές πραγματικά σχετικές συζητήσεις μάλλον όχι!
  Η επωνυμία βλέπεις είναι θεμιτή αλλά και ζητούμενο όταν βολεύει τον καθέναν μας ..
  Θα πορευτούμε για καιρό ακόμη Άνεμε , με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο στα σοκάκια του μικρόκοσμου μας , στο μικρό Γαλατικό χωριό όπως λες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Που είσαι ορέ Καπετάνιε;
  Καιρό έχουμε να σε δούμε από τα μέρη μας.
  Ξέρεις, κάθε τόσο τσεκάρω μπας και άλλαξε κάτι. Μπας και άρχισε να ωριμάζει -να πήζει κανένα μυαλό- και μετά πάω γι άλλα. Τίποτα. Μια εφηβεία που δεν τελειώνει έχουμε γίνει.
  Μέχρι να φάμε τη σφαλιάρα όλοι μαζί (διότι χώρια πορευόμαστε αλλά ΜΑΖΙ θα το πληρώσουμε το ταξίδι) και τότε το πανηγύρι θα τελειώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μόνο που η MBA είναι μιά αυτόκλητη οργάνωση τύπου ΕΕΧΙ, που επιχείρησε να εκπροσωπήσει τους bloggers απανταχού των ΗΠΑ (της υφηλίου;) στις διαπραγματεύσεις με το Associated Press για αναδημοσιεύσεις άρθρων του και έφαγε το κράξιμο της αρκούδας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μόνο που η MBA είναι μιά αυτόκλητη οργάνωση τύπου ΕΕΧΙ, που επιχείρησε να εκπροσωπήσει τους bloggers απανταχού των ΗΠΑ (της υφηλίου;) στις διαπραγματεύσεις με το Associated Press για αναδημοσιεύσεις άρθρων του και έφαγε το κράξιμο της αρκούδας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet