Στέλνουμε στρατό στη Γεωργία

...90 χρόνια μετά την περίφημη εκστρατεία στον Καύκασο και την Ουκρανία για να τσακίσουμε τον ερυθρό κίνδυνο, η Ελλάδα ξαναστέλνει στρατό εκεί επάνω.

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να στείλει στρατιωτικούς και οχήματα στην Γεωργία, στα πλαίσια του σώματος των 200 παρατηρητών της Ε.Ε.

Πόσο παρατηρητές έχουν αποδειχθεί οι "παρατηρητές" της Δύσης;
Παρατηρητές δεν είχαν πάει και στο Κόσσοβο;
Παρατηρητές δεν είναι και όσοι πήγαν στο Αφγανιστάν;

Ειδικά μάλιστα όταν έχει αποφασιστεί να επεκταθούν και στη Ν. Οσετία και την Αμπχαζία, εξέλιξη για την οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών;

Η επιχείρηση βέβαια του 1919 θα σημειώσει παταγώδη αποτυχία.
Ετσι για να μην ξεχνάμε το τότε:
«Και ήλθεν ύστερα -ποιος από μας μπορεί να το ξεχάσει;- ήλθεν η εκστρατεία της Ουκρανίας και Βεσσαραβίας του 1918. Είτανε τόσο θεοφάνερο το πράγμα ότι η εκστρατεία εκείνη έσερνε τα παιδιά του λαού να σκοτωθούνε για συμφέροντα ολωσδιόλου ξένα, η αλήθεια εκείνη χτυπούσε τόσο πολύ στα μάτια όλου του κόσμου, που ακόμα κι΄ ένας στρατηγός του Βενιζέλου, ο Δαγκλής, σηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε και παραιτήθηκε.

Ποιούς μας έσυραν να χτυπήσουμε εκεί πάνω, στις χιονισμένες στέπες της Ρωσσίας; - Γύρισαν οι ρώσσοι χωριάτες κι οι εργάτες από τα μέτωπα του ευρωπαϊκού πολέμου στα 1917, πιάσαν τους αξιωματικούς και σκότωσαν τον αιματοβαμμένο τσάρο, έκαναν δικό τους κράτος, το Σοβιετικό, και διακήρυξαν ότι ότι δε θα πληρώσουνε κανένα από τα χρέη που είχε κάνει ο Τσάρος στους τραπεζίτες του Παρισιού για να κάνει τους κατακτητικούς πολέμους και να στείλει το ρωσσικό λαό στα σφαγεία του πολέμου. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, είπανε, και δεν εννούμε να δουλεύουμε εμείς για να πληρώνουμε στους εκατομμυριούχους της Ευρώπης τα χρέη του Τσάρου, του δήμιου μας. Έστειλαν οι τραπεζίτες της Γαλλίας τους στρατιώτες τους Γάλλους, δηλαδή τους φτωχούς εργάτες και χωριάτες της χώρας των, τους έστειλαν για να πνίξουν την Επανάσταση τη ρωσσική, να ξαναθρονιάσουν τους τσάρους και να ξαναπάρουν οι δανειστές μεγαλοκεφαλαιούχοι τα χρεωστούμενα.

Όμως οι γάλλοι συνάδελφοί μας, πολύ πρωτύτερα από μας ξυπνημένοι, αρνήθηκαν και προτίμησαν πολλοί να τουφεκισθούν από τα Στρατοδικεία, μα κήρυξαν πως είναι αλληλέγγυοι, αδελφοί των ρώσσων στρατιωτών που επαναστάτησαν για τα δίκαιά τους.

Και τότε βρέθηκε το Ελληνικό Κράτος για να εκτελέσει με το δικό μας αίμα τα σχέδια των γάλλων τραπεζιτών. Έτσι η εκστρατεία της Ουκρανίας θα παραμείνει η κλασσικώτερη απόδειξη του ρόλου που το Κράτος το Ελληνικό έπαιξεν ως πράκτορας των ξένων συμφερόντων...»Κανένας έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Να σταματήσουν οι επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων σε άλλες χώρες.

Σχόλια

 1. Μαζί σου! Αυτό το:

  Κι ο στρατός μας που πήγε στην Κορέα/
  πολεμώντας για τα ιδανικά/
  κι είχε πνίξει τους κίτρινους στο αίμα/
  δείχνοντάς τους τι θα πει ελευθεριά

  ...με ανατρίχιαζε πάντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet