Η επόμενη μεγάλη ιδιωτικοποίηση (Πρόταση Α')

Καθώς πλέον πάνε για ξεπούλημα ή κλείσιμο λιμάνια, δρόμοι, γέφυρες, αεροδρόμια, αερομεταφορείς, σιδηρόδρομοι, τηλεπικοινωνίες κ.τ.λ τα περιθώρια στενεύουν. Για να μπορέσουν να κλείσουν οι προϋπολογισμοί των επόμενων χρόνων θα πρέπει να βρούμε και άλλα πράγματα να πουλήσουμε.
Με το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης που διακρίνει απ΄τη γέννησή του αυτό το ιστολόγιο προτείνει ορισμένα πράγματα που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν και ίσως ακόμη δεν τα έχει σκεφτεί η εταιρεία Alogoskoufis & Bros.
Η πρώτη πρόταση που καταθέτω είναι: Να ιδιωτικοποιηθούν τα Σωφρονιστικά Καταστήματα της Χώρας. Κάτι που άλλωστε έχει συμβεί εδώ και χρόνια στην (πρώην;) Πατρίδα του Καπιταλισμού.
Οι φυλακές μπορούν άνετα να παραδοθούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία διότι είναι πραγματικά οικονομικά φιλέτα για όσους έξυπνους επενδυτές τις προτιμήσουν. Τι να απαριθμήσουμε; Τη φτηνή (καταναγκαστική) εργασία στην οποία μπορούν να ποντάρουν; Τα έξτρα έσοδα από ειδικές υπηρεσίες όπως κελιά-μεζονέτες για όσους κρατούμενους έχουν μια κάποια οικονομική επιφάνεια; Τα ειδικά οικονομικά πακέτα γρήγορης αποφυλάκισης με αντίστοιχα δάνεια που θα μπορούν να παρέχουν ιδιωτικές τράπεζες; Τον πλήρη και επικερδή έλεγχο των ναρκωτικών που διακινούνται εκεί μέσα; Τις υπηρεσίες σεξουαλικού τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν; Τα επιστημονικά πειράματα που μπορούν να φιλοξενηθούν; Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για ριάλιτι που μπορούν να προβάλονται απ ευθείας από τις φυλακέςς
Ορεξη να έχεις να αναπτύσσεις την επιχειρηματικότητά σου! Με τις ανάλογες περικοπές κόστους, π.χ. λιγότερα κελιά για περισσότερους κρατούμενους, περιορισμό των ποσοτήτων τροφίμων και φαρμάκων για τα ούτως ή άλλως αποβράσματα της κοινωνίας, μπορούν να γίνουν πραγματικά χρυσοφόρες επιχειρήσεις.
Ενα επιπλέον, βεβαίως, κίνητρο που μπορεί να δοθεί είναι η επαναφορά της θανατικής καταδίκης έτσι ώστε να λυθούν εντελώς τα χέρια των μελλοντικών επενδυτών.

Συναφές μέτρο θα είναι και η ιδιωτικοποίηση της αστυνομίας. Μέτρο που σιωπηρά έχει εδώ και χρόνια αρχίσει να εφαρμόζεται και που μάλιστα πρόσφατα προχώρησε κι ένα βήμα ακόμη: την άδεια οπλοφορίας που πρόσφατα αποφασίστηκε να δίνεται σε ιδιωτικούς αστυνομικούς. Μέτρο που πέρασε πριν λίγες ημέρες από τη Βουλή.


Σχόλια

  1. μπράβο Αντρέα, μόλις κατάφερες να με πανικοβάλεις. Για τη δεύτερη είδηση περισσότερο, όχι για την πρώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται πάνε πακέτο αυτά, είναι ο άκρατος φιλελευθερισμός, τον οποίο σαν "έξυπνοι" Έλληνες αντιγράφουμε ακριτί και όποιον πάρει ο Χάρος (το πετρέλαιο φταίει, το πετρέλαιο, δεν ξέρουμε τπτ....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet