ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΙΑΜΥΛ: 82 εργαζόμενοι με μαύρες σημαίες παραμένουν στο εργοστάσιο

Αναδημοσιεύω από τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ:

Οι άνθρωποι της ΒΙΑΜΥΛ, 82 εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους κυριολεκτικά μεγάλωσαν μέσα στο εργοστάσιο κρατάνε από σήμερα 30 Σεπτεμβρίου τα χαρτιά των απολύσεων στα χέρια τους. Στο εργοστάσιο της πρώην ΒΙΑΜΥΛ στη Θεσσαλονίκη, οι μηχανές έχουν σιγήσει. Δεκάδες μαύρες σημαίες κυματίζουν ακόμα στην είσοδο και την περίφραξη του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν εκεί όπου βρίσκονται το τελευταίο διάστημα. Σε ένα αντίσκηνο όπου φυλάνε βάρδια από όπου αγωνίζονται για τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος. Θα προσφύγουν, πλέον, στα ευρωπαϊκά δικαστήρια…

Η ταμπέλα της πολυεθνικής ιδιοκτήτριας “Tate & Lyle”, βρετανικών συμφερόντων, βρίσκεται ακόμη στην είσοδο. Όμως, η εταιρία μετακόμισε από τη Θεσσαλονίκη. Το νέο εργοστάσιο της “Tate & Lyle” λειτουργεί ήδη, στο Ράζγκραντ της Βουλγαρίας, από όπου πλέον προμηθεύονται τα προϊόντα του και οι Έλληνες πελάτες. Η εταιρεία επικαλέστηκε την αναθεώρηση της ΚΟΑ Ζάχαρης, που αλλάζει τα δεδομένα στις τιμές της ισογλυκόζης. Οι εργαζόμενοι έχουν αντίθετη άποψη και επικαλούνται τον νόμο 320 βάσει του οποίου θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Μαζί με τη ΒΙΑΜΥΛ, πεθαίνει και ένας ολόκληρος παραγωγικός κλάδος, αυτός της άλεσης αραβοσίτου, που είναι ο τελευταίος μετά το κλείσιμο των εργοστασίων ΖΑΑΕ (Αττική) και ΒΕΣΟ (Πάτρα).

Το νέο εργοστάσιο της “Tate & Lyle” λειτουργεί ήδη, στο Ράζγκραντ της Βουλγαρίας. Σύντομα ίσως να μην υπάρχουν ούτε τα ίδια τα κτίρια του εργοστασίου, αφού το οικόπεδο-φιλέτο, θα αλλάξει πιθανότατα χρήση. Ακούγεται ότι ενδιαφέρεται η αλλυσίδα ξενοδοχείων Χίλτον.

Το υπουργείο Απασχόλησης τους είχε υποσχεθεί “δουλειά για όλους”, από 1ης Οκτωβρίου. Θα έψαχναν μέσω ΟΑΕΔ σε διακόσιες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα για να τους «απασχολήσουν». Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΙΑΜΥΛ, Στράτος Ψωμάς, δηλώνει ότι το μόνο που τους ανακοίνωσαν είναι ότι θα τους πάρουν σε τέσσερις… βιοτεχνίες. «Ήταν όλα ψέματα».

Κι εμείς ασχολούμαστε με τον Δαϊλάκη!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet