Mamma Mia! - "Ε": αυτό ΕΙΝΑΙ θέμα!!!


Στην τράτα μας την κουρελού, τη δημοσιογραφική, τη χιλιομπαλωμένη, σπάνια πλέον διαβάζεις ρεπορτάζ της προκοπής. Και ειδικά στα ένθετα περιοδικά των εφημερίδων. Κι αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν ικανοί ρεπόρτερ αλλά γιατί κυρίως λείπει το θάρρος από τα ίδια τα έντυπα που εκτελούν, σχεδόν αποκλειστικά τις διαταγές των εμπορικών τμημάτων και των διευθύνσεων μάρκετινγκ των εκδοτικών συγκροτημάτων.
Αυτά τα καρκινώματα που έχουν κυριολεκτικά διαλύσει τα έντυπα αυτής της χώρας εκτελώντας διατεταγμένη από τα αφεντικά της διαφημιστικής αγοράς, υπηρεσία και με το πρόσχημα του οτι θα φέρουν έσοδα στα έντυπα που εργάζονται όχι απλώς προσφέρουν γη και ύδωρ (για να μην πω και τι άλλο προσφέρουν) απαιτούν να κάνουν το ίδιο και οι δημοσιογράφοι. Και το πετυχαίνουν διότι "είναι πολλά τα λεφτά" -άσχετο αν τα περισσότερο δεν παν καν στα ταμία των εκδοτών αλλά καταλήγουν στις τσέπες των ίδιων των μεγαλοστελεχών των εμπορικών τμημάτων.
Οση τόλμη δεν έχουν λοιπόν οι εκδότες και οι μισθοφόροι τους φαίνεται οτι είχε να δείξει το ένθετο "Ε" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και ο ρεπόρτερ Δημήτρης Αγγελίδης δημοσιεύοντας ένα από τα καλύτερα -και από τα πιο επίκαιρα- ρεπορτάζ των τελευταίων χρόνων: τα παρασκήνια της φιέστας που στήνουν πολυεθνικές, μαρκετίρς, διαφημιστές και δημοσιογράφοι γύρω από μια νέα ταινία ή έναν δίσκο.
Κανονικές παραστάσεις με "σικέ", τάχα μου "αποκλειστικές" συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές με κλισέ ερωτήσεις και υπό τη στενή παρακολούθηση των ατζέντηδων.
Ενα αίσχος που εκτυλίσσεται κάθε τόσο εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες και που γύρω του έχει εξυφανθεί ένα πέπλο σιωπής ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Αφορμή το λανσάρισμα του νερόβραστου "Mamma Mia!" στην Αθήνα.
Στο ρεπορτάζ αν και εξαιρετικά καλογραμμένο, δεν υπάρχει κάτι που δεν το ξέραμε εμείς οι "του επαγγέλματος" και ίσως και αρκετοί από τους αναγνώστες μας. Το συγκλονιστικό είναι οτι ΤΟΛΜΑ όλα αυτά να τα γράψει ξεβρακώνοντας όλους εκείνους που στήνουν αυτό το τσίρκο. Κι αυτό από μόνο του είναι άξιο συγχαρητηρίων αν σκεφτεί κανείς πόσο μεγάλα συμφέροντα παίζονται πίσω από την κουρτίνα της δημοσιότητας και των junket.

Την ίδια στιγμή, κάποιοι συνάδελφοι έγραφαν διθυραμβικά σχόλια για τους "μεγάλους σταρ" που μας έκαναν την τιμή να πατήσουν το πόδι τους στο Λαγονήσι Resort και τη χάρη να παίξουν μια κασσέτα-συνέντευξη για να τη μοιραστούν, έναντι εξωφύλλου, πέντε-έξι ένθετα.

Μπράβο παιδιά, να αγιάσει το χέρι και τα πληκτρολόγιά σας!

Επιτέλους! Κάποιος τους ξεβράκωσε κανονικά!


(Οποιος δεν το διάβασε, να πάει να το βρει και να το διαβάσει!)

>>>


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet