Αύριο στο Λόφο της Σάνης

Eλένη Καραϊνδρου

Ο Riccardo Bertonelli γράφει στη Repubblica ότι η Ελένη Καραΐνδρου ανήκει στους καλύτερους συνθέτες της Ευρώπης και η συνεργασία της με τον Αγγελόπουλο αξίζει να περάσει στην ιστορία της κινηματογραφικής μουσικής όπως του Νίνο Ρότα με τον Φελίνι. Η αλήθεια είναι ότι η διεθνής κριτική έχει στεφανώσει το έργο της Καραΐνδρου με εξαίσια σχόλια ενώ οι προσκλήσεις από σημαντικές ορχήστρες ανά τον κόσμο (Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Πολωνία, Tουρκία, Ταϊβάν) πληθαίνουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Με την Καμεράτα η Ελένη Καραΐνδρου έχει ηχογραφήσει έργα της για τον κινηματογράφο κι έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κορυφαίες τις συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Ελεγεία του Ξεριζωμού σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Manfred Eicher που κυκλοφόρησε σε διπλό CD από την ECM.
Στο μαγικό λόφο της Σάνης η Ελένη Καραΐνδρου με την Καμεράτα και τους σολίστ συνεργάτες της θα χαρίσουν μια ξεχωριστή βραδιά, με έργα από την πρόσφατη δισκογραφία της (Το λιβάδι που δακρύζει, η Ελεγεία του Ξεριζωμού και το «10») αλλά και με τραγούδια από τον κινηματογράφο και το θέατρο που θα ακουστούν από την σπουδαία φωνή της Νένας Βενετσάνου.

Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet